Šta je novo?

Gigabyte Ati Radeon 9200pro?

Zeljko_NS

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
609
Da li neko nesto zna ili poseduje ovu karticu?
Zanimaju me koji su utisci, ima je za nekih 90-tak evrica kod prodavaca hardvera. Da li je bolja od 9000pro, koja je 80-tak evra. Na Benchmarku je bio test, ali samo za Gigabyte 9200-tke non-pro.

Na zvanicnom sajtu Gigabyte-a, cak ni ne postoji 9200pro, pise samo "coming soon..." :eye:

hvala unapred cheers

Ja se ne secam da sam do sada video 9200pro?! Gde si je kupio?

Broz je napisao(la):
Ja se ne secam da sam do sada video 9200pro?! Gde si je kupio?

Nisam je kupio, video sam je u cenovniku jedne lokalne firme, zato sam se i zacudio , jer je nikad do sada nisam cuo za nju, pa ne znam karakteristike. Mozda je neka greska, s obzirom da na zvanicnom Gigabyte-ovom sajtu nista ne pise za nju. Ukoliko je greska i radi se samo o 9200, malo mi je cudno sto je za 10-tak evra skuplja od 9000pro.

10 eura je skuplje nesto sto i ne postoji:)
Salu na stranu, nisam siguran da tako nesto moze da postoji u nasoj zemlji i sklon sam da poverujem da je kljucna rec LOKALNA:)

Broz je napisao(la):
10 eura je skuplje nesto sto i ne postoji:)
Salu na stranu, nisam siguran da tako nesto moze da postoji u nasoj zemlji i sklon sam da poverujem da je kljucna rec LOKALNA:)
Broz, izgleda da je covek u pravu. Na site ea**.co.yu GigaByte GV-R9200 VIVO za 95€ (Radeon 9200, 128 MB DDR, AGP 8x, VIVO).
Osim toga, u PCPress broj 90 na strani 46 A. Veljkovic je opisuje kao naslednika Radeon 9000 cipa; ne donosi sustinske promene, pa cak ni brzinski pomak i zakljucuje „u pitanju je odlican proizvod u ekonomskoj klasi i dobra kupovina“.

dradule je napisao(la):
...

Broz, izgleda da je covek u pravu. Na site ea**.co.yu GigaByte GV-R9200 VIVO za 95€ (Radeon 9200, 128 MB DDR, AGP 8x, VIVO).
Osim toga, u PCPress broj 90 na strani 46 A. Veljkovic je opisuje kao naslednika Radeon 9000 cipa; ne donosi sustinske promene, pa cak ni brzinski pomak i zakljucuje „u pitanju je odlican proizvod u ekonomskoj klasi i dobra kupovina“.

Kakve to veze ima sa PRO ???

Zeljko_NS je napisao(la):
...Ukoliko je greska i radi se samo o 9200, malo mi je cudno sto je za 10-tak evra skuplja od 9000pro.
Pa covek se ispravio, radi se o varijanti 9200 bez pro, pretpostavljam da je 10-tak € skuplja zbog ViVo varijante.

Mogu reci da firma jeste lokalna, ali da je jedna od poznatijih u NS, evo mali isecak iz njihovog cenovnika:

AGP 64 MB DDR Gigabyte Radeon 9000, TV out 65,00
AGP 64 MB DDR Gigabyte Radeon 9000Pro, TV out, DVI 83,00
AGP 128 MB DDR Gigabyte Radeon 9200Pro ViVo 93,00

Dakle, nisam ja pogresio, moguce je da su oni slucajno uneli tu rec PRO, te da se radi zapravo o obicnom 9200 modelu sa dodatim ViVo, pa je zbog toga malo skuplja varijanta. Ono sto me je zacudilo je sto se ista ta kartica nalazi i u ponudi kompletne konfiguracije, malo bi mi bilo cudno da su na 2 mesta pogresili. Sve je moguce, moracu licno da proverim ,)

Pa to je karta koju smo poslednju testirali...

Kod nas ima samo obican GigaByte 9200 i 9200vivo.

Na GA sajtu i dalje pise coming soon, al nasao sam Giga Cube (ko su bre ovi!? :) ) Radeon 9200pro:

http://www.gigacube.com.tw/products/r9200pro.htm

al ne pise kako je klokovano jezgro/memorija.

Ipak, 9200pro vec sada definitivno postoji npr:

http://www.club-3d.nl/products2.php?catid=1&prodid=67

To sto pise u cenovniku machku o rep, ja ti kazem cinjenicno stanje. Pro + ViVo kosta mnogo vise od tih 90 €.

Nazad
Vrh Dno