Šta je novo?

Gigabyte Ati Radeon 9000

bansek

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
619
... Eto posle raznih Gf2 MX-ova kupio sam ATi-ja. Prvi utisci - odlichni.
3D MARK 2000 - 9070, default
3D MARK 2001 - 6217, default
(Atlon XP 1600+, Gbite 7VRX,256Mb 266Mhz DDR)
Odluka je pala na Ati zbog novog monitora Samsung 757p. Kazem, kad je vec dobar minitor, ajde neka bude i slika (..i bi slika:), a mrzelo me da uzimam razne MX 4, raznih proizvodjaca pa da ih testiram, i tako...
Za 85E mislim da je bolja kupovina od bilo koje Gforce 4 MX (za Gf 4 Ti4200 nisam imao para, a i sad ih nemam:)... Po prvi put sam video Nature test u 3D Marku 2001, tj. sve testove... Ispravite me ako gresim, ali mislim da pod Gf 4 MX ne prolazi Nature test, i onaj drugi koji prikazuje okean (jedva cekam Sea Dogs II).
Koliko sam citao po netu i "Digitalu" obicni R9000 se od Pro verzije razlikuje samo po radnom taktu jezgra i memorije. Ali, R9000 ima samo pasivno hladjenje, pa kad mu stavim ventilator ima da radi "ladno" na istim taktovima kao i Pro verzija. Po "Digitalu" R9000 sa pasivnim hladjenjem se klokuje na 285/545. I jos jedna stvar-za razliku od Pro verzije R9000 ima samo S-Video izlaz (pored monitorskog). Ne vidim cemu tolika dilema oko obicne i pro verzije - razlike u performansama minimalne a u ceni..hm.. 20-30E.
... i jos Direct X 8.1 kompatibilnost za 85E... mislim stvarno... kakav MX 4 (po meni mnogo bolja kupovina od MX4 je neka polovna Gf 3 Ti200)

A na koliko volti radi ta karta? Nema problema sa AGP 2X, 4X setovanjima ?

Razlika izmedju 9000 i 9000pro moze da bude i u memoriji koja je ugradjena. Drugim recima, ako je memorija 5ns neces se bas usreciti sa overklokovanjem. Mada, i ja mislim da je to u svakom slucaju bolja kupovina od GF4MX.

U BIOS-u mi je podesen AGP na 4x, a AGP napon na 1.5 V.
Graficka ima Hyunix memoriju, a zadnji broj u oznaci je 5. To bi trebalo da znaci da je od 5 ns ??? Probao sam da je klokuje V-tuneom i prolazi na 480 Mhz, ali cim startujem neki test, vrati se na default vrednosti.

bansek je napisao(la):
... Eto posle raznih Gf2 MX-ova kupio sam ATi-ja. Prvi utisci - odlichni.
3D MARK 2000 - 9070, default
3D MARK 2001 - 6217, default
(Atlon XP 1600+, Gbite 7VRX,256Mb 266Mhz DDR)
Odluka je pala na Ati zbog novog monitora Samsung 757p. Kazem, kad je vec dobar minitor, ajde neka bude i slika (..i bi slika:), a mrzelo me da uzimam razne MX 4, raznih proizvodjaca pa da ih testiram, i tako...
Za 85E mislim da je bolja kupovina od bilo koje Gforce 4 MX (za Gf 4 Ti4200 nisam imao para, a i sad ih nemam:)... Po prvi put sam video Nature test u 3D Marku 2001, tj. sve testove... Ispravite me ako gresim, ali mislim da pod Gf 4 MX ne prolazi Nature test, i onaj drugi koji prikazuje okean (jedva cekam Sea Dogs II).
Koliko sam citao po netu i "Digitalu" obicni R9000 se od Pro verzije razlikuje samo po radnom taktu jezgra i memorije. Ali, R9000 ima samo pasivno hladjenje, pa kad mu stavim ventilator ima da radi "ladno" na istim taktovima kao i Pro verzija. Po "Digitalu" R9000 sa pasivnim hladjenjem se klokuje na 285/545. I jos jedna stvar-za razliku od Pro verzije R9000 ima samo S-Video izlaz (pored monitorskog). Ne vidim cemu tolika dilema oko obicne i pro verzije - razlike u performansama minimalne a u ceni..hm.. 20-30E.
... i jos Direct X 8.1 kompatibilnost za 85E... mislim stvarno... kakav MX 4 (po meni mnogo bolja kupovina od MX4 je neka polovna Gf 3 Ti200)

pa nije bas da ce ladno da radi ko R9000pro,da moze ja bi je zadrzao.

Izgleda da su ubacili u BIOS nesto, bar sam video da se na to zale na stranim forumima, da i kada je oc da se posle restarta (cini mi se) vrati na default.

Re: Re: Re: Gigabyte Ati Radeon 9000

bansek je napisao(la):

zato sto meni GA R9000pro radi na 320/320 stabilno,a taj klok R9000 nikada nece postici.

A kakav je TV izlaz na ovoj karti ? Tu mislim na kvalitet slike, itd...

Re: Re: Re: Re: Re: Gigabyte Ati Radeon 9000

bansek je napisao(la):
20Mhz vise i 20E vise :)

ali 640MHz za memoriju,tu je ipak dobar dobitak,plus DVI

TazDeVil je napisao(la):
A kakav je TV izlaz na ovoj karti ? Tu mislim na kvalitet slike, itd...

odlican

Vrh Dno