Šta je novo?

Gigabyte ATI Radeon 4850 vs. MSI R4670-2D512

kiki_85

Cenjen
Učlanjen(a)
14.01.2011
Poena
155
Gigabyte ATI Radeon 4850 512MB PCI-E (GV-R485-512H-B)
vs.
MSI R4670-2D512 Radeon HD 4670 512MB 128-bit

Uopste nisam u toku. Koju od ove dve biste preporucili, koja je bolji izbor i koje su ok cene za ove polovne kartice?
Imam Gigabyte 880GA-UD3H, AMD Athlon II x3 i Blueberry napajanje od 500W i trebao bi da uleti Monitor od 24" uskoro.

Hvala unapred, pozdrav!

4850 je svakako bolja.Ima je nova za 6500,i to 1gb ddr5 256,odnosno malo slabija 4870.Polovna je oko 45e.Ali ja je ne bih stavljao na to napajanje.

polovna je 40e , te powercolor 4850 sa ddr5 mislim da više nema. karticu je pregazilo vreme, ako nisi gadljiv na polovno uzmi 5750 za 50e.

Znachi 4850 bi bilo rizicno na ovo napajanje a 5750 bi mogao bez problema?
Da li menja pricu to da bi ovu MSI R4670 mogao da dobijem za 2500din i to od jednog od najboljih drugara, znachi 100% provereno..
Meni bi prakticno trebala grafa da moze da izgura Dotu 2 i Diablo 3 na nekom minimumu.. Ova integrusa HD4250 sumnjam da ce to moci :)

sabziro, uz svo dužno poštovanje , 4850 ima tdp od 150w , a to znači da mu treba kvalitetno napajanje sa bar 35A na 12v grani . a bluberi to nije ni pod tačkom razno .
uoči komentare - http://www.itsvet.com/proizvod/blueberry-psb500-500w/comp_comp_powersupply/256/428

power_maximum.gif

jedno je da se ti kockaš za svoje pare, a sasvim drugo je da daješ savete koje čoveku mogu da naprave materijalnu štetu .

takodje , 5750 je u svakom slučaju bolja.

perf_oc.gif

[

Poslednja izmena:
Hvala ljudi na savetima, ali sad vise uopste ne znam sta da radim :)
Htedoh uzeti graficku i monitor.. a kako mi se cini najpametnije bi bilo uzeti napajanje :p A i nestali su 24" monitori iz Emmi i iz WinWin izmedju kojih htedoh izabrati (DELL ST2420L, Acer G245HQbid i onaj beli Viewsonic).. zna li neko ralzog? Cekaju li poskupljenje mozda?
Imam ovo kuciste/napajanje: BLUEBERRY CN-872BK 500W bio sam sav srecan kada sam uzeo za 3600din pre godinu dana, misleci da sam jako dobro prosao. Kuciste je stvarno sasvim dobro za mene ali napajanje je onda boflina kako vidim.. Postoji li neka mogucnost da mi je HDD crko zbog napajanja?
Koje napajanje biste mi preporucili? ne bih jako puno para izdvajao za to ako se odlucim za kupovinu, ne bih rado dao preko 4000din. Svakako sam hteo uzeti neko napajnje za stari racunar (barton 2500+, radeon 9200se itd...) pa da ga koriste moji.. pa razmisljam da ovo iz novog racunara ubacim tamo a da sebi uzmem neko malo bolje..
I sta kazete, koliko je pametno uzeti za 2500din MSI R4670-2D512? Voleo bih dotu 2 i diablo 3 da igram na minimumu. Ili je to cisto bacanje para pa da bolje sacekam i izmem 5750 ili slicno..

Sto se tice napajanja, najiskrenija preporuka, ako ikako mozes ovo da uzmes:

http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-lc6650gp3-650w/comp_comp_powersupply/204/435

Moguce je da ti je napajanje ubili HDD, naravno.

Za 2500 HD4670 jeste dobra kupovina, Dotu2 i Diablo 3, bi mogao da igras na minimumu sa tom karticom.

Ako mozes da sacekas 5750, idi na nju. Mnogo je superiornija u odnosu na 4670, koja je cak losija i od 9600gt.

4670 je gora i od 3850 256mb . to je šit koji ne vredi ni 20 evra . ako je budeš uzeo budi siguran da nećeš ni da probaš 60 posto trenutnih naslova.

što se tiče napajanja , rekles ,lc power koji si preporučio ne vredi 50 evra .
to je GP serija , huntkey , shenzen chi yuan electronics .

nije ono loše, i svakako bi mu završilo poso ali ono ni slučajno ne vredi 50 evra .
za te pare sam svojedobno uzeo seriju metatron 650w modularno , a to je prilično druga priča .

kiki , za te pare uzmi lepo ovo
http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-iarena-gpa-500s8-500w/comp_comp_powersupply/48/680

CWT http://www.cwt.com.tw/english/2_product/1_detail.php?ID=1250
napajanje bolje od lc powera, a skoro duplo jeftinije .

Poslednja izmena:
nisam ni ocekivao da cu moci igrati nove naslove. jedino bih voleo, kao sto rekoh, novi Diablo da odigram i Dotu 2 i novi CS ako bude ok, mada ne obecava bas ovako na prvi "pogled"
Nisam odigrao skoro nista u poslednjih 4-5 godina, a ima naslova koji vrede kako vidim: dead space, batman, bioshock, mass effect, borderlands, metro 2033.. pa bi bilo sta igrati, tako da i da imam para ne bi vredelo dati za neku napucanu graficku jer je ne bih iskoristio..
mada ako kazete da je tako slaba ta 4670 onda je mozda necu ni uzimati, nego pilati na integrusi sto mogu pa onda kad se bude moglo uzeo bih neku pristojniju ili cak mozda neku "aktuelnu"
Da li bi taj chiefteck mogao da izgura bez problema neku noviju graficku?
ako sad ne budem uzimao graficku onda bih bio spreman izdvojiti jos nesto (malo) za napajanje pa da sam sa tim bar miran... a ako mi ne treba nista bolje od tog chiefteck-a, jos bolje :) Bilo bi dobro da imam napajanje koje bi dozvolilo i neke eventualne manje upgrade-e u nekoj ne previse skoroj buducnosti.
i jos jedno pitanje, koliko "visoko" bih mogao ici sa grafickim kartama s obizor na ovaj procesor sto sad imam?

hvala i izvinite ako sam previse smorio :d

taj čiftek je CWT , burazeru i jak je za sve . / naravno, ne SLI kombinacije sa dve gtx275 npr . / ali bilo koji kvad i bilo koja novija grafika, - radiće fes .

tvoj procesor takodje neće da bude usko grlo sve do neke 6850 . jače kartice su ionako preko 120e a tebi se to ne isplati .

Nisam svakako planirao da se upustam u kombinovanje grafickih i sada zasigurno necu uzimati neku jachu graficku.

Sutra najverovatnije narucujem Chieftec iArena GPA-500S8 500W, Dell U2312HM LED IPS i 2x AMD 4GB Entertainment Edition.

Graficka za sada nista, mozda kasnije budem uzeo 5750 koju ste preporucili ili neku malo jachu.. A ako bas ne bude para a bude mi trebala neka graficka i drug jos bude imao 4670, mozda uzmem to od njega. Probacu za nekih 2000din da izvucem u tom slucaju :)

Hvala ljudi!

Ma sta ce ti to napajanje, kod mene je radila jedno mesec dana ta ista 4850 sa GDDR5 memorijom sa klokovima od 4870 na Blueberry 450w sa dvojezgranim Athlon 64 X2 4200+ @2,6GHz sto sigurno trosi vise od tvog procesora.

Samo ti uzmi napajanje, kakav crni Bluberi, na njega ni stonu lampu ne bih prikacio! Koja logika-covek ima masinu od 300-400 evra a da je rizikuje sa napajanjem koje kosta 1500 dinara. Kad Bluberi crkne, a crci ce, sa sobom ima da povuce jos neku "sitnicu".

Samo ti uzmi napajanje, kakav crni Bluberi, na njega ni stonu lampu ne bih prikacio! Koja logika-covek ima masinu od 300-400 evra a da je rizikuje sa napajanjem koje kosta 1500 dinara. Kad Bluberi crkne, a crci ce, sa sobom ima da povuce jos neku "sitnicu".

Neće Blueberry da povuce nista sa sobom, ali da mu treba kvalitetnije napajanje treba.

narucio sam i uplatio jos u utorak, sad sam dobio mail od njih da ocekujem 18.02. (subota) da mi stigne..

verujem da je napajanje dobra kupovina bila. kao sto rekoh, svakako mi je trebalo napanje za stari racunar tako da bluebery ide tamo.
od ovoga sto sam kupio je memorija jedino sviranje kurcu.. ali se odlucih da uzmem i to posto je sad stvarno jeftino i obezbedio sam se na dugu stazu sa tim.

danas mi je stigla porudzbina.. Napajanje mehanicki osteceno.. udubljen je lim tamo gde se napon prikljucuje. verovatno se prilikom transporta negde prignjecio. Odmah sam ih nazvao i kaze salju kurira u ponedeljak po to pa ce zameniti :)

Napajanje je bilo "upakovano" u onu kesicu sa mehuricima i neku vecu kesu koja je bila savijena sa svih strana i zalepljena.. Izuzetno neozbiljno je ovo slanje robe.. Kada sam naruciovao racunar, HDD je bio samo ubaceno u onoj antistaticnoj kesici u vecu kutiju sa svim ostalim komponentama koje sam narucio... nisam mogao da verujem kada sam video :zgran: izuzetno neprofesionalno i neodgovorno.. Taj HDD je posle 10 meseci i crko ^^ no, ne mora biti da je taj transport uticao na to

Vrh Dno