Šta je novo?

Gigabyte 8800GT 512MB Turbo Force utisci

demios

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
770
Uhvatih malko vremena da istestiram Gigabyte 8800GT 512MB Turbo Force.

Mashina je:
Asus P5N32-e SLi
Pentium [email protected]
2x1GB Geil Ultra DDR2 800@845 4-4-4-8 1T
Corsair HX620W i
gore pomenuta grafa@ 800/1850/960

Chini mi se, ne znam zbog chega, da je ova grafichka karta malo zapostavljena shto se tiche testiranja, odnosno kupovine, kod nas, jer po ceni od nekih 195e, Zalman VF700/830 AlCu (u om sluchaju 830), manjim dimenzijama, oc mogucnostima, niskim temperaturama zaista predstavalja ultimativno reshenje za ozbiljnije igrache.
Da nije savrshena, govori chinjenica da naponska jedinica (koja po svim kriterijumima bi morala da bude savrshena) ispushta blago iritirajuce cvrchanje i cviljenje kad se optereti u 3D-u.

Prilazem skrin shot 06 marka za sada (vecheras cu ostalo da istestiram).

Prilozi

• 3dmark06.jpg
    3dmark06.jpg
    295.8 KB · Pregleda: 355
Ti si ochigledno potrefio rev1.0 (sa novim kulerom i Samsung memorijom). Prva serija (sa VF700 + Quimonde memorija) je dosta problematichna, mozete da pogledate ovde:
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1242588
Mada ima ljudi kojima i ova prva verzija radi kako treba.
Rev1.0 je izgleda ispravila sve greshke.

Poslednja izmena:
Nisam spomenuo da sam prvo dobio staru verziju, i da sam je reklamirao zbog cvrchanja, u zamenu sam dobio ovu koja isto cvrchi, i odustao sam od daljeg reklamiranja kad sam video kako se ludo klokuje. Ni stara nije bila losh kloker, na njoj je quimonda radila na neshto vishim klokovima, a jezgro na neshto nizim, al je nisam probao sa HUD-om i na 1.2V. U svakom sluchaju ostaje moja preporuka, jer kad se zatvori kucishte ne chuje se tako shtrashno.

Da ne dolazi to cviljenje od Zalmana? Ja sam se bash iznenadio kako se uzivo chuje (nije mnogo buchan po mojim merilima, samo se chudno chuje). Jel na toj tvojoj verziji ima heatsinkova na memoriji ili su moduli goli? I secash li se default taktova?

Poslednja izmena:
Ne bih rekao da je od zalmana, onda bi se chulo i na difoltu, a i neshto mi ne moguce mi da se oba zalmana itentichno chuju. Chim se pusti neki 3d pochne da cvili. Difolt na ovoj je, chini mi se, isti kao i na staroj reviziji 700/1750/1840
Nema hitsinkova, niti ih ima na staroj reviziji, al po meni i nema potrbe, komplet grafa je pod opterecenjem, mlaka do topla, pipao sam i naponsku, sve ladno. Probacu mikrofonom polako da prelazim po grafi da provalim odakle dolazi zvuk.

edit: ako moze neko da mi okachi bekapovane fajlove od krize, jer sam pozurio i nisam bekapovao svoje pre kopiranja dx10 tweak-a, pa ne mogu da izmerim cpu i gpu benchmark na HIGH vec samo na very high.

Poslednja izmena:
Meni je ovo resilo cvrcanje , inace cvrce im zavojnice a zasto ne znam :

Nvidia control panel > 3d settings > Manage 3Dsettings > Vertycal Sync force on

Poslednja izmena:
u 05 baca 17800 (neshto mi malo, mozda zbog cpu-a), a u 03 42000. skrin shotovi vecheras. ajde neko da mi okachi bekapovane fajlove od krize, da ne reinstaliram igru niti da ruchno menjam konfige, mislim da je 14k samo. ovo sa vsync ne radi, cvrchi i dalje.
Milsio dam da ce ljudi vishe biti impreionirani sa ovolikim gpu klokom...
pozdrav!

Poslednja izmena:
Trebalo da imash na cd-u originalne config fajlove. Vidi u: Crysis\Game\Config\CVarGroups

Poslednja izmena:
mrzi me da kopiram rarove sa dva dvd-a, pa to posle da otpakiram... mislim ako je neki problem okachiti to... lakshe okachiti 14 kilobajta nego da kopiram 6 giga pa da otpakiram radi par fajlova.

obecano

evo markova na difoltu i krize dx10 tweak 1440*900, no aa i no af
win je relativno budjav, u nv control panelu je sve na difoltu, osim vsync - force off
klokovi isti kao i gore, bez i jednog artifakta i kucanja.

Prilozi

• 3dmark03.jpg
    3dmark03.jpg
    257.9 KB · Pregleda: 144
  • 3dmark05.jpg
    3dmark05.jpg
    273 KB · Pregleda: 127
Fino, fino. U Nisu je cena ove kartice 200e tako da je stvarno super.
A za Krizu, proveri ove fajlove (mislim da je to backup za high).

Prilozi

• Backup.rar
    4.6 KB · Pregleda: 37
hvala care! izgleda da nije bash 100% stable na ovim klokovima, zakuco posle 1h krize, videcu shta je, mozda je i proc i njemu je blizu kraj na 3.1hgz

Evo i ja imam istu graficku pa cu da provrtim malo testove pa javljam rezultate . Inace pomenuto pistanje nisam primetio i kartica je za sad ekstra stabilna doduse probao sam je samo sa Lost Planet Extreme Contitions i u full detaljima 1680x1050 tera 3+ sata bez ikakvih problema i zvukova.
Primetio sam jednu razliku izmedju moje kartice i slika sa neta a vezano je za kuler. Na netu su slike sa Zalmanom Al-Cu hladnjakom a moja ima isto Zalman samo je skroz Cu i ima 2 heat pipea

Odlican GPU klok (evo, ja sam impresioniran :)), ali i slab klok memorije... jel' to ne moze vise? Bar na 1000?

A sto se pistanja tice - po stoti put, piste zavojnice. Nije nikakav problem niti defakat, jednostavno je tako. Na bilo kom parcetu hardware-a ne kome mogu da se nadju (graficke, ploce, napajanja), mogu i da piste.
Kad smo vec kod GT-a - pisti i kod drugara na Palit-u. Jedva primetno, ali ipak pisti.

I kod mene na Palit-u pisti takodje, kada je FPS visok.

Pogledah jutros i nije samsung memara, vec quimonde. Kuca vec na 970, probacu kasnije josh malo da je nategnem, al mislim da joj je to plafon. BTW reko mi je i prodavac da je memi neshto sporija. Al opet kontam da to moze da nadoknadi ovako visok gpu klok, ipak, neshto mi se chine niski skorovi, proveravao sam da mozda ne throtluje, al ipak nije. takodjer obichna verzija je neshto skuplja, a i ne zanima me ta furuna, ovo je ladno ko shpricer.

Mozda ti se memorija pregreva kad je kloknesh jer je gola? Ako je to problem kupish pasivno hladjenje za memoriju. Ima da se nadje za 600din.

Ma sjajan klok za gpu, jos da ima bolju memoriju bila bi fenomelna karta (sa ili bez cvrchanja :d ) . A koliki je max stabilan gpu klok u igrama? :wave:

Memi je izgleda jeftina do jaja ugradjena, stabilna je na samo 950-960, a core recimo 790, shaderi 1850. Ipak, prezadovoljan sam ulozenim parama. A shto se tiche grejanja memare, ne da je ladna nego... topla je samo naponska, ali daleko od toga da je vrela, ostalo je, kao shto sam vec napomenuo, mlako.

Mozda ti se memorija pregreva kad je kloknesh jer je gola? Ako je to problem kupish pasivno hladjenje za memoriju. Ima da se nadje za 600din.

Ma ddr3 se ni ne greje toliko, ta Quimonde memara ne ispunjava specifikaciju iako je deklarisana na 1.0ns i max clock @1000Mhz. Vecini ne radi stabilno preko 900. Mada kako sam chitao, Gigabyte je pocheo da ugradjuje Samsung memare sa 1.2ns, ali se one navodno klokuju i neshto preko 1000 bez problema sa stabilnoscu.

Imam istu ovu graficku. Meni je memorija Samsung. Jel tvoja verzija 1.0 sa full bakarnim kulerom?
Odakle je poreklom tvoja? :)

Trenutno ne mogu da probam jer cekam novo napajanje.

Poslednja izmena:
Rev je 1.0, zalman vf830, ne bih rekao da je ceo od bakra vec da je ofarban aluminijum, a i pishe da je AlCu, tako da... memi je kvimond 1.0ns. Uvoznik je direct link, a zemlja porekla tajvan.

Poslednja izmena:
A sto se pistanja tice - po stoti put, piste zavojnice. Nije nikakav problem niti defakat, jednostavno je tako. Na bilo kom parcetu hardware-a ne kome mogu da se nadju (graficke, ploce, napajanja), mogu i da piste.

Upravo tako. Pišti i kod mene na 3870 (takođe Gigabyte Zalman Edition), pištalo mi je i na MSI nV6800, na nekoliko nF2 ploča itd...

Mislio sam da se pistanje javlja samo kod "otvorenih" zavojnica, a da zalivene ne pate od tog "problema", kad ono medjutim :)

Isti je uvoznik, revizija, zemlja porekla kod mene, a memorija je Samsung K4J52324QE-BJ1A 1.0ns
Kupio sam je pre 5 dana, a ovako izgleda: http://www.bjorn3d.com/Material/revimages/video/gigabyte_8800gt/6.jpg
Bas cudno...

E upravo takva je i moja uzeo sam je pre nedelju dana u Eurolinku.
Sad sam radio i 3dmark06 sa istom konfiguracijom kao na bjorn3d i moj rezultat je 12302 http://service.futuremark.com/results/showSingleResult.action?resultId=5394885&resultType=14 sto je bolje od svih testiranoh kartca tamo ?! http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1233&pageID=4472 inace 3dmark05 daje 15836 sa q6600 @2.4GHz i 17973 sa q6600 @2.88GHz na default kolokovima za grafu.

izvinjavam se zbog ponavljanja posta hteo sam samo da ga izmenim ali ***-a .... sorry

Uhvatih malko vremena da istestiram Gigabyte 8800GT 512MB Turbo Force.

Mashina je:
Asus P5N32-e SLi
Pentium [email protected]
2x1GB Geil Ultra DDR2 800@845 4-4-4-8 1T
Corsair HX620W i

Chini mi se, ne znam zbog chega, da je ova grafichka karta malo zapostavljena shto se tiche testiranja, odnosno kupovine, kod nas, jer po ceni od nekih 195e, Zalman VF700/830 AlCu (u om sluchaju 830), manjim dimenzijama, oc mogucnostima, niskim temperaturama zaista predstavalja ultimativno reshenje za ozbiljnije igrache.
Da nije savrshena, govori chinjenica da naponska jedinica (koja po svim kriterijumima bi morala da bude savrshena) ispushta blago iritirajuce cvrchanje i cviljenje kad se optereti u 3D-u.

Prilazem skrin shot 06 marka za sada (vecheras cu ostalo da istestiram).

Naravno da je zapostavljena, kada se niko nije setio da da redakciji bencha na testiranje.
Prethodne 4 kartice su mi bile Gigabyte i ni sa jednom nisam imao problema.Stabilne pre svega,za oc malo losije.

Razmisljao sam o ovoj kartici,
mada ne videh na netu testove 9600GT Vs 8800GT (G92).

Nazad
Vrh Dno