Šta je novo?

Ghost-ovan XP na vise particija uz opciju biranja systema pri boot-ovanju ???

acikus

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2005
Poena
619
Postoji li mogucnost da vec dobro podesen Windows XP SP2 sa svim potrebnim programima snimim kako ghost fajl i da takav ghost fajl. tj. ceo system kopiram na dve ili vise particija i da pri samom BOOT-ovanju racunara izaberem jedan od ta 2 - 3 systema napravljena putem ghost-fajla.

Znaci hteo bih da imam ista 3 Windows XP-a na tri particije i da biram pri BOOT-ovanju koji cu system da koristim.

Do sada sam koristio napravljen ghost fajl i on super radi na primarnoj particija, a ako ga kopiram na ostale dve particije na istom HDD, nisam imao izbora pri BOOT-ovanju koji cu system da koristim.

Ukoliko neko zna neko resenje neka mi se javi na [email protected]

Unapred zahvalan.

Moras da editujes boot.ini file ili da nadjes neki boot manager.

Ma to sam probao vise puta ali mi nije uspelo.....

Ge mogu da nadjem primer fajla boot.ini za npr.3 ista sistema na tri particije na istom HDD-u ???

ja sam ovo vec pisao u drugom topicu, ali cu ponoviti
skines gag, besplatni boot manager, malo se potrudis da ga sam instaliras...
napravis jos dve primarne particije na disku
kloniras sistem na njih
i onda lepo biras iz gaga koju ces da dignes... i u svakoj od instalacija npr sakrijes druge dve, da ne bi cackao podatke koje ne treba...

Hvala na odgovorima, uspeo sam da podesim GAG Boot Manager
. Uspesno sam klonirao particiju sa istaliranim Win98,
ali particiju na kojoj se nalazio XPSP2 nisam :(

Kopiranje particija sam radio pomocu Ghost 2003 i sve je bilo Ok....

Izaberem lepo kloniranu raticiju XPSP2 i pocne da podize sistem i kod samog
logovanje STANE i tu je kraj.

Znaci lepo podize sistem i onog trenutka kad bi trebalo da se pojavi WELCOME
screen tu ostane LOGO WINDOWS-a XP i tako stoji.

Cak sam probao da udjem i u SAFE MOD na toj particiji ali takodje nece .

Znas li mozda resenje ovog problema... To mi je se i ranije isto dogadjalo kada sam hteo da WinXP kloniram na druge particije :(((

Pomagajte .....

Zar jos uvek niko ne moze da mi pomogne oko ovog problema ???

Kako klonirati WinXP SP2 sa programima na drugu particiju na istom hard disku, a da pri tome mogu pri samom butovanju da biram koji cu system da koristim.

Do nekle mi uspe, krene klonirani XP sa druge particije, ali onda stane pre one cuvene poruke WELCOME i tu stoji NON STOP. U cemu je problem ???

Pomoc .....

[email protected]

Danijele da li bi to ovako radilo (cisto teorijska razrada, jer ne znam kad cu stici da probam), mislim da li sam te dobro ukapirao :

- Hard se lepo podeli na dva dela, znaci dve particije, i obe primarne (C i D s tim da na pocetku C bude aktivna).

- Rokne se Win i sve lepo podesi na toj C particiji, na D nista, dakle napravi se ta super instalacija spremna za ghoust na D.

- Ghoust -uje se sve ca C na D.

- Instalira se doticni Gag, ali se podesi da kada se dize sistem sa C, od njega se sakrije D particija i obrnuto (sto mislim da je najbitnije je ako se pri dizanju sistema sa druge particije (D) sakrije prva particija, tada sistem posmatra tu drugu (D) particiju kao da je C , znaci D particija postaje prividno C.

- Ako je sad ta druga (bivsa D) particija postala C onda ne bi trebalo da bude nikakvih problema pri dizanju Windowsa sa nje, jer ce sve putanje instaliranih programa biti korektne (mislim da je to zaglavljivanje win-a pri dizanju kao kod Acikusa upravo zato sto je on dizao win sa D particije, a svi programi u windowsu kojeg je ghostovao bili instalirani na C pa se win izgubio !).

Dakle, dal li taj Gag moze efikasno da odradi da pri biranju aktivne particije, sakrije onu suprotnu, i da se na taj nacin svaka izabrana particija posmatra kao C, sto bi omogucilo normalno dizanje windowsa ???

Ovo bi i meni trebalo npr. kod ljudi koji hoce da imaju bukvalno dva potpuno odvojena windowsa na istom racunaru. Svako ima svoju particiju, svoj windows, i svoju sifru pri ulasku u win koju bi im kasnije namestio ? dakle u slucajevima gde kreiranje Usera ne drzi vodu !

Sakrivanje particija zna sam gag da radi... hide primary partitions, onda se vidi samo particija sa koje se bootuje...
meni je gore opisana varijanta super radila sa jednim diskom.. nazalost nedavno sam probao da imam 2 instalacije na dva diska (isto ghostovano) i puf ne radi |[ naravno pre toga je nastradala ova dobra kombinacija koju sam imao |[
razmisjlao sam jos malo o problemu... ono sto znam da sigurno moze je da se izvrsi repair te instalacije koja nece da bootuje... onda verovatno malo setovanja ode papa...

[ mislim da je to zaglavljivanje win-a pri dizanju kao kod Acikusa upravo zato sto je on dizao win sa D particije, a svi programi u windowsu kojeg je ghostovao bili instalirani na C pa se win izgubio !).]

Sve sam uradio, kao sto ste rekli, spremio prvu particiju, ghostovao na D, instalirao GAG, sakrijo prvu particiju, i sistem krene da podize li NE DO KRAJA !!!

E tu je pitanje i caka, sto, zasto i kako resiti to ???

Ova uputstva super rade sa Windows 98, sto znaci da je samo NEKA CAKA sa samim XP-om, tj. nekom njegovom zastitom, proverom pri podizanju.

Zar jos uvek niko ne zna resenje ovog problema ??? :mad:

nisam uopste uspeo da se igram ovih dana...
posto ionako nemas sta da izgubis.. probaj da uradis repair te druge particije... tj sa instalacionog win cd-a?
ocigledno je fazon u tome sto win zaobidje to sto si ti sakrio hard... mene buni sto je ova varijanta meni super radila, a sad ni sam ne mogu da skontam sto ne radi... nazalost nemam vremena da se igram..

Zar je moguce da ghost fajl WinXP SP2-a kopiram na drugi racunar totalno razlicitih komponenti i sve super radi, a da taj isti ghost fajl kopiram na svoj HDD na drugu particiju i pravi problem ????

Sta mislite da li bi fixboot ili fixmbr resili problem i kako ???

Tu ima samo neka glupa caka koja je i dalje za vecinu momaka sa konferencije NE RESIVA ...

Zasto kod mene krene taj drugi XP ( sa druge particije ) da se podize i onda STANE ???

Evo izazova za sve hakere na benchmark*u :)

Kako uspesno klonirati WinXP sa jedne na drugu particiju na istom HDD-u i da pri tome moze da se bira pri boot-ovanju jedan od ta dva indeticna ghost-ovana sistema ???

[email protected]

Vrh Dno