Šta je novo?

Ghost i XP

Hornet

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Hoću da uzmem veći disk i da ne reinstališem XP nego da Ghostujem sa manjeg diska na veći, pa da posle ostavim samo veći.
Nije mi jasno, kako pošto Ghost u Win 9x radi samo iz čistog Dosa. Hoće li to ovde raditi iz XP comand prompta ?. I inače može li se na XP podići boot disketom (A,C u BIOSU) u naprimer Windows 98. To pitam i zato što ima programa za testiranje memorije kao što je na primer Gold memory ili Doc memory koji rade samo pomoću boot diskete koji oni naprave. Mora li to biti specifična boot disketa za XP ?. Može li se računar dići pomoću boot diskete napravljene recimo u Linuxu ?, ako je inače instalisan XP ?

Hornet je napisao(la):
Hoću da uzmem veći disk i da ne reinstališem XP nego da Ghostujem sa manjeg diska na veći, pa da posle ostavim samo veći.
Nije mi jasno, kako pošto Ghost u Win 9x radi samo iz čistog Dosa. Hoće li to ovde raditi iz XP comand prompta ?. I inače može li se na XP podići boot disketom (A,C u BIOSU) u naprimer Windows 98. To pitam i zato što ima programa za testiranje memorije kao što je na primer Gold memory ili Doc memory koji rade samo pomoću boot diskete koji oni naprave. Mora li to biti specifična boot disketa za XP ?. Može li se računar dići pomoću boot diskete napravljene recimo u Linuxu ?, ako je inače instalisan XP ?

Uzmes boot disketu npr za Millenium. Dignes u komand promp be pdrske za cd.Znadi Shift i f5.Stavis disketu gde ti je norton ghost i kucas GHOST -NTIL
Ovu komandun kucas kada ghostujes diskove pod nt file sistemom.Nema greske.

Imate u FAQ upustvo (detaljno) i za skraćivanje Windows-a i za kreiranje startup-a i bekap pomoću ghosta. Sve u jednom threadu.

pozdrav.

Delimire, korišćenjem svih drugih verzija Ghosta osim ove najnovije verzije koju sam stavio za dl korisnici Windows XP-a kojima su HDD-ovi formatirani NTFS-om neće uspeti da urade ništa. Te verzije jednostavno nisu u stanju da pročitaju pravilno NTFS particije i prijavljuju greške. Ovaj problem sam imao sa više verzija Ghosta pa i sa koliko vidim najraširenijom verzijom ovde na forumu GhostPE Personal Edition.
Sa novim verzijama Ghosta više nema potrebe brisati pagefile.sys i hiberfil.sys jer se ti fajlovi više ne uzimaju u obzir prilikom ghostovanja.

Što se tiče swap fajla to je jasno navedeno u FAQ koji sam napisao. Sve verzije posle 2001 NE ZAHTEVAJU brisanje swap fajla.
Što se tiče NTFS-a to je već specifičan problem. Uostalom u samom threadu se ne govori specifiöno ni o jednoj ni o drugoj vrsti particija već kako se to radi (pošto je procedura identična). Po toj logici trebao bih da napišem on-line priručnik sa aspektom na sve tipove particija...

Istina je da u poslednje vreme, sa omasovljenjem WinXP sistema, NTFS je postao sve češća opcija (i kome treba i kome ne treba, što uostalom važi i za sam XP), ali isto tako se pretpostavlja i da ako se nešto radi (bar u našim uslovima) onda se "naoružaš" najnovijim verzijama programa koje koristiš.

U principu potenciranje baš verzije 7.5 ili neke druge zbog toga nije bitno za nešto što treba tamo da stoji i sledeće godine...
Za specifične probleme potrebni su specijalizovani threadovi...Ovde se počelo od globalne problematike ja sam uputio na FAQ.

Neznam da li vas mozda interesuje Norton Ghost 2002 ?
Ako ima interesenata da ga postavim na download ?

Pa okači ga umesto stare verzije. Beše imaš na sajtu stariju verziju Ghosta+GExplorera? Samo lepo umesto te stavi novu pa da poskidamo i to :)

Spremno za download

jos malo pa nestalo :)
stavio sam samo dos-ov program bez explorera jer je sve na kineskom. Inace sam program za backup je engleski !

Nazad
Vrh Dno