Šta je novo?

Ghost i XP

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Čitao sam različite threadove o tome ovde. Prvo je bio Delimirov FAQ kako to lepo radi. Pa posle je neko rekao da ne radi. lepo bi bilo da neko definitivno razjasni, radi li kada se pravi image sa starog NTFS diska na novi. Da li kopira i swap file. Koja vertzija je potrebna. Da li se može podići startup DOS disketom iz 9x/Me ?, pošto neznam kako da napravim startup disketu za XP....

Borko je napisao(la):
Čitao sam različite threadove o tome ovde. Prvo je bio Delimirov FAQ kako to lepo radi. Pa posle je neko rekao da ne radi. lepo bi bilo da neko definitivno razjasni, radi li kada se pravi image sa starog NTFS diska na novi. Da li kopira i swap file. Koja vertzija je potrebna. Da li se može podići startup DOS disketom iz 9x/Me ?, pošto neznam kako da napravim startup disketu za XP....

Ajd stvarno nek neko ovo malo objasni, i mene interesuje, jer Ghost do sada nisam koristio.

Borko je napisao(la):
Da li se može podići startup DOS disketom iz 9x/Me ?
Naravno da može.
, pošto neznam kako da napravim startup disketu za XP....

Otvori My computer, desni klik na 3.5 floppy (A), iz menija odaberi format i kada ti se otvori dijalog čekiraj Create an MS-DOS startup disk. Naravno, pre svega toga ubaci disketu u floppy.

Borko je napisao(la):

Sve što piše u tom FAQ (nađite ga preko Search) radi i važi za FAT32 particiju. Swap file se automatski briše u novijim verzijama Ghost-a.

Re: Re: Ghost i XP

Slusaj vamo.Ne treba ti sve to.Uzmes obicnu startup disketu i na drugoj ghost.KAda podignes sistem s diskete ubacis ghost disketu i kucas ghost -ntil i opletes po enteru.Tom naredbom ces sigurno ghostovati ntfs particiju.Provereno radi pod win2000 i win Xp.

Uspeo sam da ghostujem Win XP dok je bio na FAT32 particiji i jednom cak povratio sve na svoje mesto bez ikakvih problema ali sam posle pomocu PM7 konvertovao particije u NTFS. Kako da vidim NTFS particiju kada podignem sistem sa diskete, bilo DOS ili 98/ME startup?
Primer:
Imam dve particije, obe su NTFS. Ghost fajl mi je na D:. Kada podignem sistem sa startup disketom i startujem ghost on ne vidi nijednu particiju. Kako da ih vidim? Da li ima neki switch za ghost da bi mogao da vidi NTFS particiju?
Unapred hvala

Nazad
Vrh Dno