Šta je novo?

Ghost 2003 za Windows XP SP2 UNIVERZALNO RESENJE ???

acikus

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2005
Poena
619
Postoji li neko resenje da se Windows XP SP2 sa ostalim standardnim programima ( Office 2003, Corel 12, Photoshop SC .. ) klonira uspesno sa jednog racunara na drugi racunar razlicitih komponenti tj. na VIA, SIS, INTEL ... i druge racunare.

Do sada sam koristio program Symantec Ghost 2003 i uspevao sam da napravim ghost verziju uglavnom za jedan od sistema npr. VIA a za ostale systeme sam morao uglavnom da predjem jos jednom insalacijom Windowsa XP SP2 ...

Predlozi i ideje saljite na [email protected]

HvaLA

Bezveze ti je 'ideja'...Bilo bi lepo, ali ne radi.

Recimo da bi moglo ... ali ti treba alatka koja se zove Sysprep ciji je zadatak da spremi sistem za ghost-ovanje. Takodje ti trebaju i svi/vecina drivera za masinu na koji planiras da ga bacis... ali to ces vec procitati u uputstvu za sysprep.

Srecno kloniranje :-devil-:

A na koji nacin je moguce izbaciti sve drajvere iz Windows-a (one instalirane)?! Tako ghostovan win prilikom raspakivanja i prvog podizanja bi pronasao sve potrebne drajvere! Tako bi nekako moglo, neka ideja?

samo procitaj uputstvo za sysprep i sve ce ti se samo kazati

... jos samo da moze da se skine nova verzija za XPSP2 sysprep-a od Microsofta za nelegalne korisnike ???

Stare verzije uglavnom stizu na CD insalaciji Windows XP-a, a nove se moraju skinuti sa zvanicnog sajta Microsofta ???

Ima li ko novu verziju sysprep-a za XPSP2 i odakle moze da se skine za nas " masovne " korisnike ???

Mozda bi mogao da instaliras XP na nekoj NForce platformi uz neku graficku kartu za koju sigurno znas da Win nema drajvere i da takav sistem gostujes na druge masine.
Posle toga bi morao naravno sve drajvere da pustis zavisno od konfiguracije, ali ne preporucujem ti gostovanje u bilo kojoj varijanti osim bas ako si u stisci sa vremenom pa moras da instaliras 20 masina u isto vreme.

Mnogo problema koje bi inace primetio pri standardnoj instalaciji mozes ovako da propustis pa da posle lomis glavu sta moze da bude uzrok kvara.

Najelegantniji po meni je ISO koji napravis sa nLite-om sa svim podesavanjim koja ti odgovaraju, pa takvu instalaciju da koristis.

A sto se tice SysPrep-a mislim da dolazi CD u onoj 3pack XP SP2 OEM kutiji.
Ispravite me ako gresim....

Negde sam na net-u nasao da je najbolje uzeti sto stariju konfiguraciju, npr.
PII 300, 128 MB .... pa onda podesti sve super po zelji, bez drajvera naravno i onda uz pomoc SysPrep-a pripremii racunar za ghost-ovanje.

Ja sam do sada koristio verziju Symantec Norton Ghost 2003 za pravljenje image fajlova bez SysPrep-a ali to naravno nije bilo savrseno :(

Da li je neko probao novu verziju Norton Ghost 9 i ima li koji program slicne namene koji bi uradio dobar image, naravno za Win XP SP2 :)

Gde moze da se nadje malo detaljnije uputstvo za SysPre po mogucstvu na srpskom i kakva iskustva imate sa njim ???

[email protected]

Kod mene u firmi je ovo standardan nacin istalacije, Sysprep +Ghost ili bilo sta slicno (Power Quest Drive image, pa varijate preko mreze...) a imamo i instalacioni CD tj. DVD koji objedinjuje sve(?) platforme, Intel, Via, nForce i dize Win XP SP2, Office, Winzip, Acrobat Reader (i ne vidim zasto ne bi mogli ubaciti i Photoshop i Corel i ...) bez i jednog klika misem, samo da butuje da CD-a i krene instalalciju i za sat-dva je gotovo!

Stavljamo tacku na ovo. Kao sto je rekla vecina, uradi se instalacija WinXPSP2
sa svim potrebnim programima, podesi se po zelji racunar. A onda na scenu stupa SysPrep koji spremi sistem za ghost-ovanje. Na kraju se tako spremljen system na primer pomocu Ghost 2003, prebaci na CD ili drugi racunar.

Provereno radi, system sam formirao i podesavao na INTEL-ovoj ploci sa Celeronom 1300 MHz, a uspesno sam ga kopirao na VIA-ploci sa AMD Sempron 2600+ i sve je radilo odlicno.....

Hvala svima na pomoci u vezi ove teme ....

[email protected] :type:

acikus je napisao(la):
Negde sam na net-u nasao da je najbolje uzeti sto stariju konfiguraciju, npr.PII 300, 128 MB .... pa onda podesti sve super po zelji, bez drajvera naravno i onda uz pomoc SysPrep-a pripremii racunar za ghost-ovanje.

Ne to uopšte nije pravo rešenje jer ćeš onda imati PIC varijantu ghostovanog XP-a koja neće raditi ni na jednoj novoj ploči koja podržava APIC (u principu može ali uz degradiranje i prebacivanje u PIC mode iz BIOS-a ako to postoji kao opcija u BIOSu kod određene ploče).

A ako imam da sklapam vise masina a na svaku ide licenciran Windows, a izvrsim ghost, kako da promenim serial ghostovanim masinama???

a ako progooglas malo u potrazi za objasnjenjem sysprep-a?

Pajser Brigada je napisao(la):
A ako imam da sklapam vise masina a na svaku ide licenciran Windows, a izvrsim ghost, kako da promenim serial ghostovanim masinama???

Pomoću SysPrep-a. Kad vratiš ghost windows će da te automatski pita za serial broj ako odradiš sysprep pre ghostovanja.

Nazad
Vrh Dno