Šta je novo?

GFX takmichenje!

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
inspirisan temom o SUMO paint-u, pade mi napamet da organizujem neshto shto se deshavalo na jednom stranom forumu, oko 3 godine u rikverc, nazalost tog foruma nema vishe ...

bili su ljudi genijalci za photoshop, svakave tutorijale i savete si mogao da vidish od njih, a imali smo i jedinstven sistem ocenjivanja gfx (graphics) radova, a i ekipa je bila suluda - emo-si iz kalifornije, skandinavci, ludi meksikanci i slichno :)

e sad, ko ima vishka vremena pridruzite se takmichenju!

vodicu se starom metodom, pa predlazem da napravimo takmichenje u pravljenju signature-a za forume, koji u isto vreme predstavljaju odlichnu formu i za ovako neshto - 350x150. i naravno tematika:

dakle, sig mora da ispunjava sledece uslove -

rezolucija: 350x150
format: jpg ili gif
maks velichina: 500Kb

tematika: character iz igre, po vashem izboru - glavni, sporedni, likovi iz svakojakih kampanja, shta god vam se svidja. bilo bi lepo da izaberete nekog sa specifichnim mocima, ili pozadinom, kako bi vam bilo lakshe da uklopite render sa okolinom, a evo i nekoliko primera koje sam sklepao na brzaka radi prikazivanja, i eventualne motivacije :) -

Frost (Mortal Combat 5: Deadly Alliance) -

2uqkawo.jpg

Elf Druid (World of Warcraft) -

1556t1h.jpg

The Dryad (Neverwinter Nights) -

2a94c3r.jpg

dakle, ko zeli da uchestvuje u takmichenju, neka se prijavi upisivanjem na temu, pa kada svi koji se prijave priloze svoje radove, onda cemo preci na ocenjivanje, a shto se toga tiche, za sada bi uveli sistem glasanja od 1 do 10, uz napomenu da ce svako ocenjivati sve radove, osim svog, i rachunace se srednja ocena. prilikom ocenjivanja obratite paznju na osnovno - uklopljeni render i da li vam se svidja, brush-evi, borderi, svetlo i odsustvo svetla, blur i ostali fliteri, i sama ideja. dakle, ocenjivace se znanje iz grafichke obrade + ideja, tj. dizajn.

hajd ljudi, znam da vas ima da dobro radite obradu slika i grafiku, nemojte da vas mrzi, ovo bi moglo da bude zaista zanimljivo + shto bi mogli da uchimo trikove jedni od drugih .. :)

Tauren Housewife (World of Warcraft)

ea3wjq.jpg

Super tema!
Steta samo sto ce neki mod da je zakljuca, naravno, uz neizostavnu i nezaobilaznu saljivu opasku:d

uh, a shto bi je zakljuchao ? ...

dajte ljudi, evo ga i darkado, ima kudikamo neki skill, mogao je chovek ozbiljno da se prijavi, al on uzeo da se sprda ...

ima li vas ?

A je li, GFX Masteru, zasto slicice datiraju iz 2006. godine ako si ih sada, na brzaka, napravio? :D :D :d

:)

A je li, GFX Masteru, zasto slicice datiraju iz 2006. godine ako si ih sada, na brzaka, napravio? :D :D :d

tada ih nabrzaka napravio, bash si trovach :p

eto, demantovacu te, napravicu za pola sata josh dve, tebi u inat, da ne bude da lazem, i slichno ...

to nije poneta, mogao sam da uzmem i da ih sejvujem sa CS3jkom (slike su radjene u CS2), poenta je da ne mogu da verujem da niko nije iz fazona da se takmichi, da eventualno neshto nauchi ...

evo, drzim otvorenu stranu, da uradim jedan "sig" na brzaka -

es4282.jpg

proces -

background isechen sa neke futuristichke pozadine, goku isechen sa slike, uz pomoc pen i convert point tool-a > create selection > cut.

border uradjen uz pomoc stamp tool-a, i stroke opcije.

fontovi su valjda jasni

mrzelo me da radim blur efekte, nisam nikakav glow stavio, i eto.

ajde ljudi, prijavite se

edit: darkado care, stavio si kravu u plastic wrap :d

Poslednja izmena:
A je li, GFX Masteru, zasto slicice datiraju iz 2006. godine ako si ih sada, na brzaka, napravio?
:d:d:d:d:d
Au,ova tema ce da bidne show...

tada ih nabrzaka napravio, bash si trovach :p

eto, demantovacu te, napravicu za pola sata josh dve, tebi u inat, da ne bude da lazem, i slichno ...

Aha, vazi :) a meni ispadaju lesnici iz dzepa pa ti licim na vevericu? :D :D :d

Druzimo se :D

*edit*

Evo od mene jedan na brzinu, mada dugo se nisam igrao tako da sad polako ponovo ucim a i cetke mi fale ..:)

qy73w1.png

Poslednja izmena:
OCz svidja mi se ovo. snimitju ga pa kad malo ljudi zaborave na krizu izvutjitju ga iz naftalina

Haha, čoveče, koliko dugo ovo nisam radio...

Naterao si me da napravim jedan banerčić u iščekivanju drugog dela jedne igre koju sam jako voleo:

Jade and Pay`j (Beyond Good and Evil)

29xx9ie.jpg

Evo ga moj

Scramble attack

Obrisali smo saljive postove :)
Nadamo se da nas drug Igoritza ne ljuti :) a radove nastavite nesmetano da kacite.

Obrisali smo saljive postove :)
Nadamo se da nas drug Igoritza ne ljuti :) a radove nastavite nesmetano da kacite.

Lepo od vas! :)

A sad stvarno: darkado i cc13 respect! :D Od mene obojica imate ciste 5-ice za ideju, ali izvedba.... mozda za 4-ku :d

uh, a shto bi je zakljuchao ? ...

dajte ljudi, evo ga i darkado, ima kudikamo neki skill, mogao je chovek ozbiljno da se prijavi, al on uzeo da se sprda ...

ima li vas ?

ima li nas za cega ? Za kradju tudjih nadrkanih wallpapera i miksanjem sa tudjim GFX-om i nazivanjem toga "nas dizajn za potpis na forumu" ?

daj bre, mani se. Napravi nesto sam pa kaci, ne one rip-off varijante...

Nazad
Vrh Dno