Šta je novo?

GForce 2MX 400 - Intel 440BX problem

Kocha

Čuven
Učlanjen(a)
22.05.2002
Poena
601
Zna li neko zasto pomenuta kombinacija ne radi?
Sve ide normalno dok je GF prijavljen kao Standard PCI Graphic Controller. Medjutim kada se nameste drajveri ne dobije se nista u grafickom rezimu. Isto radi sa raznim drajverima i na Win 98/Me/XP platformama.
Predlozi dobrodosli. Hvala..

Ako mislis da kada stavis detonatore i dalje ti pokazuje u 16 boja onda
pokusaj da u biosu dodelis IRQ grafickoj kartici(allocate irq to pci vga)

Dodeljivanje IRQ ne pomaze

Ne radi se samo o jednom paru GeForce - BX vec vishe komada. Verovali ili ne!

ne znam odakle zakljuchak da ta kombinacija ne radi ???
ako je u pitanju neka matora BX plocha (BTM na primer) ne znam shta je tu chudno ??

MX je naravno Eagle, ne radi ni Innovision. Iste rade na drugim chpsetovima ko bog kt266, kt 233. Za BXchipset, 6BTM vrhunac ploche, a na 6BTM ne radi kao ni na 6BTA3 ni na Acorp BX86. Itd...
Ima neka fora...

problem je verovatno kod tebe, ja sam imao ga-6bxc (bx440) i sa MX-om je radio odlicno

Ako ti je FSB 133 eto uzroka problema!

BX nema AGP mno?ilac manji od 2/3 (kao KTxxx tj. 1/2) tako da ti pri 133 MHz FSB-a AGP radi na povi?enom taktu.

Mozda se tripujem, ali zar se svojevremeno nije spominjalo prelepljivanje nekih pinova na grafickoj ( MX je bio u pitajnu)da bi radila sa nekim BX plocama? Mozda nesto od tih postova jos stoji u arhivi pa nebi bilo lose malo procackati:confused:

Kad vec pomenuste prelepljivanje pinova, evo i slike...

Mozda sam glup, ali ja na ovoj slici ni pod razno ne vidim da se neki pinovi prelepljuju, cak sta vise skoro i da ne vidim neke pinove...

JA sam imao LX440 koja je jos starija od BX chipseta i Ge force 2 mx400
je radila bez problema,samo sto je trebalo da se u biosu ukljuci dodeljivanje IRQ-a grafickoj.

JA sam imao LX440 koja je jos starija od BX chipseta i GF2 mx400
je radila bez problema,samo sto je trebalo da se u biosu ukljuci dodeljivanje IRQ-a grafickoj.

Ma nema to veze. Zavisi od karte koja moze da trpi AGP toliko veliki. Meni je na BX Masteru magistrala 140 pa vidi. Kartica je Elsa GTS

vlasta je napisao(la):
A da ipak posaljes odgovarajucu sliku ?!

U bre, sunce mu poljubim, neko mi obrisao sliku...Tek sam sada provalio, misleci da se ono 6BTM iz naziva odnosi na problematicnu plocu, s obzirom da sam imao isti problem. Okacicu sliku cim je ponovo nadjem...A u medjuvremenu, da pojasnim koliko mogu: prelepljuju se poslednja dva pina na kartici (gledano od izlaza za monitor).

Vrh Dno