Šta je novo?

GFD Torrenti

whisperer

Cenjen
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poena
169
Stvari stoje ovako:

Direct download pegla korekno ~110kbps(1M ADSL Telekom). Ping OK ~50ms. Stream OK. Torrenti variraju kao ekg snimak bolešljivog 150-ogodišnjaka. uTorrent poslednja verzija (autoupdate tako da nemam pojma koja je verzija) Trackeri koji se koriste su

zamu(n)da
piratebay

u obe varijante odnos seed/leech je x4 u korist seedera.

Okruženje:
XP home licenciran, netstat vidi samo utorrent.exe. NAT podešen, menjani portovi za utorrent(trenutno na 62001). WIN FW isključen. Avastov p2p shield takođe off. Resetovao IP protokole, sockete, ruting tabele, reinstall drivera za mrežnu.

TCP half open connections povećavan. MTU spuštan/podizan. I brzina i dalje ne drži konstantu.

Ima li neko ikakvu dodatnu ideju? :wall:

ogranicen upload? forced encryption?

u utorrentu, pod Options>Preferences
pa onda pod BitTorrent, Protocol Encryption, stavi na Forced

Ako ovo gore nista ne pomogne, probaj da skines recimu ubuntu distribuciju preko torrenta:

link

Odaberi sa te strane recimo torrent za i386 verziju os-a i vidi kojom brzinom ce da ti skida. Ako ne ide na maksimumu, onda stvarno imas problem, a ako pici maks onda je ipak problem los kvalitet seedera na pirate bay.

Ukoliko se ispostavi da ti ni ubuntu ne skida kako treba, onda probaj da instaliras utorrent 1.8.5. Ja sam sa novijim verzijama imao problema, a verzija 1.8.5 provereno radi kako treba.

^1.8.5 ili 1.8.6 (koju ja licno koristim) rade kao satic.

Da li je na kraju upload limitiran ili nije? Ako nije onda nista cudno ako ti se download razvlaci kao glista. Takodje od javnih trekera ne ocekuj cuda jer je mnogima upload ogranicen.

Up je bio limitiran na 9kbps pa na 5kbps, pa pušten na unlimited. Ma znam i sam kako to ide kada su javni trackeri u pitanju. Međutim sa zamunde nije bilo greške do sada. Iskreno i ja mislim da je to problem sa verzijom. Danas pada downgrade pa javljam šta sam uradio. U svakom slučaju hvala svima na pomoći.

Vrh Dno