Šta je novo?

GF440 i 90Hz

Roger

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2002
Poena
609
Do skora sam imao radeon 7000VE i u 1024x768 sam imao 89,x Hz i to je bio factory timing i sve je lepo stimalo. Danas sam uzeo gf mx440, ali nigde nema da se odabere 90Hz, ekran mi je nekako suzen, moire, suze mi oci i sl. Nisam skidao nikakve drajvere. Dakle, da li da vracam nazad Radeona ili ne:(

Ako si imao ATI pre nVIDIA-e onda svakako treba da digneš ponovo sistem format C. Njihovi driveri se uvek kolju, znam znam ti si prethodno deinstalirao ati pa tek onda instalirao nvidiu. Nema veze uvek nešto ostane. Kad to uradiš mislim digneš sistem onda stavi driver za grafičku i monitor podesi rezoluciju i stvar bi trebala biti rešena. Driver za grafičku možeš da staviš i ovaj novi 56.65 koji da nebi skidao sa neta možeš da nabaviš na cd od časopisa digital koji sutra izlazi. :bottle:

Pozdrav, kol'ko tolko sam uspeo nesto uz pomoc PowerStripa. Sutra cu reinstalirati sistem. Interesuje me, da li kada ides na
Start-Settings-Control panel-Display-Settings-Advanced-Monitor-Screen refresh rate
postoji 90Hz?
Hvala unapred.

To zavisi od monitora i rezolucije koju koristiš, npr.17" 1024X768 85hertz, neki skuplji modeli mogu 100hertz.Sad za 90 još nisam video.

Ko sta radi na Bench-u , rotkod ljudima govori Format C: pa ispocekta sve :d
Znaci i ja bi po tebi trebao konstantno da formatiram HDD i instaliram windows :) :) :)
( jer stalno vadim moga Radeta 9600 i ubadam kojekakve nVidia-e)
Inace sve mi lepo radi bez problema ...

4 Roger:
Ako nisi vec reinstalirao Windows do sada , nemoj to ni raditi ....
Ako je WindowsXP u pitanju onda =>
u Display properties => Sttings => Advanced => Monitor imas
opciju Hide refresh rates that this monitor cannot display i to decekiraj
tako da bi trebalo da dobijes i "nestandardna" osvezavanja slike
Mozda to moze da pomogne a definitivno ako to ne moze , power strip ili
npr Riva tunner mogu da pomognu

Pozdrav

To sam primetio da X ljudi kada god oce da digne os ponovo niej im dovoljno da obrisu fajlove od starog win-a nego format c: pa sve ispocetka, mislim ne razumem cemu to ?
I samo nemojte da mi kazete da je razlog tome da bi se dobilo na performansama ili da nebi nesto nekako ostalo ili ne znam ni ja kakvu glupost.Sta da rade oni koji imaju samo C particiju na hdd-u od 120GB i 80GB vaznih, vaznih podataka a win im je poceo da pravi probleme, format c: ili back up ?

Pozdrav svima,

evo nisam jos reinstalirao system i mislim da je jednostavno takva graficka. Probao sam RivaTuner, PowerStrip, MultiRes i raznorazna cackanja, ali rezultati nisu bili dobri. Imam Samsung 757P, probao sam Hide refresh rates that this monitor cannot display i ima opcija 100Hz pri 1024x768, mada mi ni to ne odgovara.
Hvala svima na odgovorima.

Nadam se da si pre instaliranja Detonatora (Forceware) drajvera
de-instalirao ATi Catalyst i ATi Control Panel ?
Pozdrav

Òàđìč ÐčŽìč je napisao(la):
Nadam se da si pre instaliranja Detonatora (Forceware) drajvera
de-instalirao ATi Catalyst i ATi Control Panel ?
Pozdrav

Naravno. Nista, sutra vracam staru karticu:(
Hvala svima na trudu.

Tako je najlakše, he, he, he... :bottle:
A ko to još ima 120GB ili 80GB u jednoj particiji?

Poslednja izmena:
Ma nema NV 90 Hz, za to sluzi ps. ako bas treba ali cemu to pa 85 je samo 5 manje.

A ko to još ima 120GB ili 80GB u jednoj particiji?
Evo npr imam ja i jos mnogo ljudi koje znam ...
Mislim da to ne bi trebalo da bude nesto mnogo cudno.
(uskoro ide jedna particija od 240 GB - Raid0)
Pozdrav

Ja takodje, a i mnogi ljudi koji rade sa velikim fajlovima ...

Ljudi pa kakve vi to system-ske particij imate? Za XP je po meni dovoljno 10G (rekao za sistem!). A za ove muke oko drivera: se secate "Safe Mode"-a? E lepo udjes u to reinstaliras, instaliras, sta god hoces podesis, i to je to. Ne treba ti reinstall u 99%, osim ako i plocu nisi menjao npr. Via>nForce2.

Ja imam 4X120GB od toga su dva SATA, ne znam, sa nijma imam 8 particija.Pre sam držao dva stripe i imao sve skupa 5 particija, međutim kad mi je sistem prso zbog neispravnog promisa izgubio sam sve podatke.Eto sada imam bez stripe moda 8 particija. :bottle:

Nazad
Vrh Dno