Šta je novo?

GF4 Ti4800 ili GF FX5200 - Isplati li se

Looney Toon

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2003
Poena
619
Evo ovako, prikupile se neke parice pa bih da uzmem neku graficku, pa me zanima da li da uzmem GF4 Ti4800 (Ti4200 AGP8X MSI davali su mi cenu oko 100E) ili da uzmem FX5200, mada sam dobijao i neku ponudu za fx5600 sa 128Mb Leadtek za oko 150E, to mi je vec malo mnogo, ali ako se isplati, mozda bih uspeo da otmem neke pare i burazeru O:) . Pa me zanima vase misljenje (onih koji su isprobali ili nesto culi). Unapred HVALA!!! :?:

Za te pare (oko 100€) taj Ti4200/4800 je bolja kupovina u odnosu na 5200.

imas 2 opcije:
ili gf4ti4200 za ~90€
ili radeon9600 za ~115€

Izmedju ta dva - Ti4200.

Opet Ti4200, nemoj ni da razmisljas o FX5200, a ni FX5600 nije vredan razlike u ceni :beat:

Jeste 4200 najbolja kupovina kada su u pitanju igre, ali....
Uporedjivao sam u skoro ATI 9000/Pro sa GF3 i GF4 i TOLIKA je razlika kod DivX i DVD filmova u korist ATI-ja da to nije normalno. Jeste da je 9600 20 € skuplji od 4200, ali ako neko dosta gleda filmove treba razmisliti. Ja na NeViduju sada ne bih mogao da se vratim, jedino da mi je poklone.

P.S. Eh, kako lako lavina krene. Sorry za pominjanje ATI-ja, jer ga nije bilo u naslovu, ali nisam ja prvi. :mrgreen:

Ako imas dobru ponudu za 4800 pazari njega. Ako ne (pod to podrazumevam 20e u odnosu na 4200), onda 4200 definitivno.
DivX/DVD izgleda odlicno i na gf4 seriji, razlike izmedju ATi-a su minimalne(u korist ATi-a).

notax je napisao(la):
Jeste 4200 najbolja kupovina kada su u pitanju igre, ali....
Uporedjivao sam u skoro ATI 9000/Pro sa GF3 i GF4 i TOLIKA je razlika kod DivX i DVD filmova u korist ATI-ja da to nije normalno. Jeste da je 9600 20 € skuplji od 4200, ali ako neko dosta gleda filmove treba razmisliti. Ja na NeViduju sada ne bih mogao da se vratim, jedino da mi je poklone.

P.S. Eh, kako lako lavina krene. Sorry za pominjanje ATI-ja, jer ga nije bilo u naslovu, ali nisam ja prvi. :mrgreen:

Ej ajde vise prekini da izmisljas. Kad god ne znas sta ces da kazes uhvatis se DivX-a. Ja imam 9700 i nikakvu razliku u divx-u u odnosu na Silura Ti4200 ne vidim, osim sa starim filmovima koji su lose odradjeni pa im postprocesing donekle pomaze. A i to je stvarno toliko bitno...

E, a stvarno Looney nisi napomenuo za sta ce da se koristi kartica....

Salim se :beat: i dalje je Ti4200 najbolja fora, ja sam sa mojim prezadovoljan, ne igram se gotovo u opste, tako da mi to i nije bitno toliko a sto se tice gledanja DivX filmova ATi jeste bolji, ali ne toliko koliko bi mogao da zakljucis iz pojedinih "nadahnutih" izlaganja.
Ja mog MSI-a ne bih menjao za neki powered by ATi ni da mi ga poklone (pa makar bio i onaj 9800Pro), a karticu menjam tek kad cena FX5900 padne toliko da je to neverovatno....

Imao sam prilike da skoro isprobam 9600
na dobrom monitoru slika je fenomenalna ali sto se tice igara ti4200 je trenutno zakon bar do HL2 i Doom3.
Jedino da olesis dede babe i striceve pa da skupis 180e za 9600pro

Evo i mene najzad, postavio pitanje pa nestao.
Vratio se u BG pa tek sada citam. Hvala Vam svima na odgovorima.
Treba mi kartica samo za igranje, posto sve ostalo sto radim moze da trpi i TNT (knjigovodstvo i net), i to u DX8.0, DX8.1 igricama.
TV izlaz i ne koristim. Mislim da cu se odluciti za MSI Ti4800.

Looney Toon je napisao(la):
Evo i mene najzad, postavio pitanje pa nestao.
Vratio se u BG pa tek sada citam. Hvala Vam svima na odgovorima.
Treba mi kartica samo za igranje, posto sve ostalo sto radim moze da trpi i TNT (knjigovodstvo i net), i to u DX8.0, DX8.1 igricama.
TV izlaz i ne koristim. Mislim da cu se odluciti za MSI Ti4800.

Ovo sam poslao jednom drugaru, kada me je pitao za Ti-4800 SE.
Verovatno ti vise od ove informacije "koliko ta karta vredi" i ne treba - da bi doneo odluku o njenoj kupovini.

Nazad
Vrh Dno