Šta je novo?

GF4 Ti4600 da ili ne?

bojanakov

Čuven
Učlanjen(a)
28.09.2002
Poena
619
Trebalo bi uskoro da sklopim novu masinu,pa se razmisljam koju karticu da uzmem...kada sam prosli put sklapao komp(pre godinu dana)mnogo se pricalo o GF4Ti4600...a sada vidim da niko ne prica o njoj i da je skoro nigde nema u ponudi...
Kako se krecu cene 4600 kartica?
Jel se isplati kupiti nju?(Odnosno kakav je odnos cena-kvalitet?)
Koju biste vi karticu preporucili kao najbolji odnos cena-kvalitet?(otprilike do 150e?)
Poz!

Vidi u malim oglasima ili hot hardware, za malo manju cifru uzmes Radeon 9600PRO i ne boli te glava...
Ti 4600 je odlicna karta, jedino je malo teze naci, a i nije DX9 kompatibilna - sto ti trenutno nista posebno ne znaci

ja bih radije uzeo Ti4600 nego R9600Pro... mislim, podrzhavam atija, ali shto je sigurno - sigurno je...

xvoodoo je napisao(la):
ja bih radije uzeo Ti4600 nego R9600Pro... mislim, podrzhavam atija, ali shto je sigurno - sigurno je...

A po čemu je Ti sigurniji? :rolleyes:

Aha...pa dobro a koja je jaca kartica od te dve?I kolika je cena jedne a kolika druge?
Poz!

srdjan_r je napisao(la):
...

A po čemu je Ti sigurniji? :rolleyes:

brate, bar ti nece varirati skor sa svakim novim drajverima... ti4600 je ti4600... ovi radeoni izmedju 9500 i 9800 vishe se ne zna ko pije a ko placa...

.....kvalitet slike je subjektivan, pogotovo mnogo hvaljeni 2d prikaz. Eto ja sam koristio nVidia kartice otkako postoje i sada imam ATIja, i ne primecujem nikakvu razliku u odnosu na Hercules Prophety GeForce 2 MX koji radi u drugoj masini.

Savet: ako sklapas za sebe, vidi neku polovnu Ti 4200 - 4600, sta nadjes, ostaje ti kinta za neku bolju komponentu ili vise mem

Poz!

kUdtiHaEX je napisao(la):
.....kvalitet slike je subjektivan, pogotovo mnogo hvaljeni 2d prikaz. Eto ja sam koristio nVidia kartice otkako postoje i sada imam ATIja, i ne primecujem nikakvu razliku u odnosu na Hercules Prophety GeForce 2 MX koji radi u drugoj masini.

Ne znam koji monitor imas i koje rezolucije i osvezavanja koristis, ali ipak novije ATI-je i prastari GF2MX u bilo cijoj izvedbi... pa nema sanse da se ne vidi razlika na kvalitetnom monitoru...

xvoodoo je napisao(la):
...
brate, bar ti nece varirati skor sa svakim novim drajverima... ti4600 je ti4600... ovi radeoni izmedju 9500 i 9800 vishe se ne zna ko pije a ko placa...

Skor varira i sa NV drajverima. A što se Radeona tiče, tu se tačno zna šta si platio i šta dobio.
:)

student je napisao(la):
po svim dx8.1 naslovima i po ponekim dx9, bez obzira na tehnoloski hendikep...realno, kada namestis sve munje na 9600pro da izgleda slika bitno lepse nego na ti4k6, onda fali snage...

Sve munje? Misliš 1600x1280, 32bit, AA i ostalo na max? Tu si u pravu, fali snage. :beat: :d

Sve zavisi od toga po kojoj ceni ces je naci(ako je uopste i nadjes),ali takva kartica u svakom slucaju nece biti jeftina,a sa Radeonom 9600 Pro ili jos bolje 9600 XT ces na daleko duze vremebiti miran,a osim toga Radeon mnogo bolje podnosi ukljucivanju Antaliasinga i Anisotropica od Ti 4600.A da i jos nesto sto se tice DX 8.1 naslova i jedna i druga su dovoljno jake a u DX 9 naslova tice tu je Radeon u svakom slucaju u prednosti,i na kraju Radeon 9600 Pro/XT je daleko overklokabilnija od Ti 4600.

P.S. A to sto kazes da se nekada mnogo pisalo o njoj -pa nekada se mnogo pisalo i o Voodoo 2 mrgreen

Nazad
Vrh Dno