Šta je novo?

GF4 TI4200 vs ATI Radeon 8500

lugonja

Čuven
Učlanjen(a)
27.05.2002
Poena
619
Ljudi sta je bolje za igranje sadasnjih igara i buducih uopste GF4 TI4200 ili ATI Radeon 8500. Covek iz Pariza, prijatelj kaze da je testirao obe i da misli da je Radeon bolji izbor. Sa druge strane ja tako ne mislim pa bih pitao vas sta je bolje. Ja mislim da je GF4 TI4200 tehnoloski napredniji i da ce imati podrsku za nove igre kao sto je i Woodoo kad je drzao premac na trzistu. Nvidia je ipak dominantan proizvodjac 3D akceleratora. I ako neko zna cenu neke ASUS GF4 TI4200 pozeljno sa TV-out-om neka mi napise. Sto se tice Radeon-a u vreme GF2 on je bio nekako bolji, ali sad sa GF4-rkama nisam siguran da moze po performansama i po tehnologiji da parira Nvidia-ji. Inace meni su prevashodno vazne nove 3D igre i performanse u njima, a ne neki Ati-jev DVD playback, DVI ulaz, sto mi onaj covek kaze da je velika prednost kod Ati-ja. Ja bih samo uz neki GF4 ti4200 hteo TV-out i nista vise. Smorio sam sa ovako dugim pitanjem ali bio bih zahvalan svima koji mi odgovore na ova pitanja!:cool:

GF4 4200 definivno. Jos kad se kloknu ... samo moze da uziva. Po utiscima koleze LEkse gf4 ima i 100% ravnopravni kvalitet DVD i video reprodukcije sa ATi-em, tako da su stvari vrlo jasne. Ati je u "deep douh now" :D. Morace nesto stvarno spektakularno da urade sa r300.
Elem, svaka 4200 ima tv-out tako da to netreba da te brine. Cene se krecu od 200 evra pa navise. Oko izbora stvarno ima dilema jer su ralike minimalne a isticu se samo po overklokabilnosti. Moje preporuke LadTEK(mama svih karti),, MSI ili Gainward. A napolju neku PNY ili SUMA kartu, ili opet LeadTEK :D

Kao sto se moglo ocekivati vec su krenuli pristrasni odgovori :p
Pitaj ti druga sta mu je bitnije, fps i igrice ili kvalitetnija slika, za ovo prvo je definitivno gf a za drugo bi vecina poznavalaca ipak rekla da je ati pravi izbor, naravno sa 8500 se mogu igrati sve nove igre, jednostavno je samo pitanje licnog iskustva, prioriteta i ukusa, neki primete neke razlike neki ne.
Ja bih se licno sad mozda pre odlucio za 4200 uzevsi u obzir odnos performanse i cene, mada ati nikad ne bih izbacio iz kombinacije, mozda kad bi moglo na rate :p

RamOne je napisao(la):
Kao sto se moglo ocekivati vec su krenuli pristrasni odgovori :p
Mozda bi pomoglo kad bi se vec jednom u ovakvim diskusijama, kojih vec ima na desetine na ovom forumu, strikno odvajalo pitanje tehnologije/performansi od pitanja konkretne upotrebe.

U ovom thread-u je covek konkretno pitao za igre.
I sad ne vredi mnogo raspravljati sta je tehnoloski bolje, sto se bolje klokuje, koja je bolje napravljena itd itd. Cinjenica je da industrija proizvodnje igara uglavnom bazira razvoj i optimizaciju na jednoj platformi, nekada je to bio Voodoo, a danas je Nvidia. Naravno da ce svaka igra da radi na svakoj kartici ali je pitanje sa koliko upeha ili sa koliko problema.
Primera radi sta coveku koji samo igra igre vredi recimo Parhelia koja ce objektivno da razbije svu tu boraniju, ako joj se desi slucajno da na neku komandu iz koda koji je predvidjen da se izvsava na Nvidiji reaguje malo "nepredvidjeno" (sto je teoretski sasvim moguce) ? (da me neko ne shvati pogresno - daj Boze da igre pocnu da se razvijaju i optimizuju za Parheliu, bice svakako mnogo lepse i bolje).

Znaci, svakome po potrebi i dajte da svako ko postavlja ovakva pitanja tacno definise sta mu je primarno "zanimanje", pa ce i odgovori mozda biti konkretniji i svrsishodniji.
LM, ovde mislim da nema dileme, Nvidia je u svakom slucaju "gamers choice"...

Ali meni stvarno vise nije jasno pitanje potezanja kvaliteta slike kad tu razlika vise objektivno nema...
GF4 definitivno...
P.S. koliko parphelia razbija "tu boraniju" vidimo...:D
Mozda po pitanju TV outa :)

Vrh Dno