Šta je novo?

GF4 Ti4200@Athlon 1Ghz

Igvan

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
620
Da li je Ok stavljati Ti4200 na ovakvu konfiguraciju: MB Shuttle AK 12, Athlon 1Ghz, 256Mb SDRAM ,Quantum As 7200rpm... ?
Neki drugari kazu ide, drugi slaba masina. Sta vi mislite?

Pa ide, sto ne bi islo, ali je gre'ota, jer neces izvlaciti veliki deo onoga sto GF4 moze posto su te kartice izuzetno gladne procesorske snage i potrebno im je mnogo vise od 1GHz da bi pruzile ono sto mogu.

Drugim recima zaista se postavlja pitanje smisla. Uzimaj samo ako si u mogucnosti da ubrzo zatim menjas i CPU, ili ga barem odmah overclokuj, ako procesor i ploca uopste to omogucuju...

Nemoj da bacas pare.Steta da uzmes, po meni najbolje neki GF3 TI500, ili Rade 8500.Neces videti sta moze 4200 sa tim proc., kao sto rece ovaj covek 'gladan' je procesorske snage.

Ako je povoljna kupovina kupi, pa ces posle da upgrade-ujes cpu, mozda plocu, memoriju...

Hmm... tako znaci..
Jedino sto bi mogao da uradim (ploca dozvoljava) a za male pare je da uznem Athlona na 1,4 Ghz i overklokujem ga na 1.6 ili 1,7 Ghz.
Sto se tice predloga u vezi sa drugim kartama, naravno da sam razmisljao o GF3, R8500 i sl. ali u Nisu je ponuda ovih modela ocajna.

Ma samo cepaj sa tim Ti4200. Kada imas sada kintu za njega, imaces i kasnije za nekog XP1600+ ili jaci (mnogo ima pada cena...)

Igvan je napisao(la):
Hmm... tako znaci..
Jedino sto bi mogao da uradim (ploca dozvoljava) a za male pare je da uznem Athlona na 1,4 Ghz i overklokujem ga na 1.6 ili 1,7 Ghz.

Tesko ces izvuci iz Thunderbird jezgra 1.6 i 1.7Ghz, a ako izvuces imaces ogromna zagrevanja, bolje je da uzmes Palomino jezgro, tj. neki od biranih 1600+ koji rade kao 2200+ na defaultu (vecina iz cuvene AGOIA Y0213 serije)

Ma uzmi slobodno.I ja sam skoro uzeo Ti 4200 i radi mi na Athlonu 1.4 a nameravam da kupim novi procesor i budem miran.Inace kod mene je dobitak u performansama ogroman u odnosu na staru graficku.

Alex je napisao(la):
Ma uzmi slobodno.I ja sam skoro uzeo Ti 4200 i radi mi na Athlonu 1.4 a nameravam da kupim novi procesor i budem miran.Inace kod mene je dobitak u performansama ogroman u odnosu na staru graficku.

I XP1600+ radi na 1.4GHz. I moze da potera Ti4200. Ali veruj da masine ispod 1.2 ne koriste ni 30% potencijala doticne.

Vrh Dno