Šta je novo?

GF4 ti 4200 na 1x AGP

lugonja

Čuven
Učlanjen(a)
27.05.2002
Poena
619
Ljudi imama jedan problem a nemam pojima kako da ga resim!!!!!!!!!!!!!!
Naime imam MSI GF4 TI 4200 koji je opisan kao prvi MSI GF4 TI 4200 na benchmark-ovom sajtu [crvena stampana ploca 128 Mb itd.....]!!!!!!!!!
E sad u svim programima ja vidim da kartica radi na 1X AGP umesto 4X!!
Ploca je ASUS A7V 133-M, preko softvera za update drivera koji sam dobio uz karticu skinuo sam najnovije driver-e, gde sad pise na koliko MHz radi GPU na koliko memorija, ali imam i te AGP ponudjenje modove, a oni su 1X, 2X, 4X, 8X,i sve sto treba je samo da se stiklira u prozor i da se taj mod aktivira! Ali, kad kliknem u 4X on nece da ga stiklira kao sto nece ni u koji drugi!!! E sad sta to moze da bude ili neko podesavanje u BIOS-u ili vec sta!!!!!! Plus uzeo sam UNREAL II da vidim kako radi, kad oces, jednom je zablokirao, ja resetujem racunar i kad odem desni klik na desktop pa properties on nece da ih otvori!! Ispise kao poruku ciji je naslov [Microsoft Visual C++ Runtime library] i upozorenje za gresku glasi: Runtime Error! Program:C:\WINDOWS\RUNDLL32.EXE
abnormal program termination
Sta da radim majku mu ne mogu ni te opcije za karticu da otvorim a ona radi ko k**ac na 1X AGP rezimu!!!!!!!!!!!! I ako neko zna kolike su neke standardne overclock vrednosti za ovu karticu [bas ovu sa benchmark-ovog testa sa 128Mb i crvenom stampanom plocom] bez dodatnog hladjenja, pitanje za one koji je imaju trenutno a probali su overclock!!!! Naglasujem vrednosti bez dodatnog hladjenja jer vidim da je GPU dobro hladjen, a memorija nije pokrivena tim kulerom!!!!!!!!!!!!
Jeste ovo dugacak post ali sta da se radi kad imam puno problema!!!!
Hvala svima unapred koji odgovore!!!!!!!!!!!!!!
,) :wave;

U biosu imas opciju da ukljucis AGP 4x. Ako ti to ne pomogne probaj da instaliras ponovo OS zajedno sa directx om 8.1. A potom instaliraj drajvere za via plocu itd. To je ono sto meni pada na pamet prvo. A ako nije to ti se javi opet pa da smislimo nesto drugo.:wave;

jazza je napisao(la):
U biosu imas opciju da ukljucis AGP 4x. Ako ti to ne pomogne probaj da instaliras ponovo OS zajedno sa directx om 8.1. A potom instaliraj drajvere za via plocu itd. To je ono sto meni pada na pamet prvo. A ako nije to ti se javi opet pa da smislimo nesto drugo.:wave;
Hvala brate, treba da menjam procesor na kompu, pa cu dati coveku koji se time bavi da uradi to sto si mi predlozio! Hvala!!!!!

lugonja je napisao(la):
Hvala brate, treba da menjam procesor na kompu, pa cu dati coveku koji se time bavi da uradi to sto si mi predlozio! Hvala!!!!!

Ako to ne pomogne slobodno se javljaj opet, neko ce vec naci resenje.
Pozdrav i tebi. I zaboravio sam da te pitam koje drajvere stavljas?

jazza je napisao(la):
Ako to ne pomogne slobodno se javljaj opet, neko ce vec naci resenje.
Pozdrav i tebi. I zaboravio sam da te pitam koje drajvere stavljas?
Sad ni to ne mogu da vidim jer ako si ceo 1. post procitao ne mogu da otvorim properties za graficku, a sve igrice rade normalno!!!!!!!
Ali ipak mislim da ima oznaku 3100, kako mi je predlozio MSI Update softver njega sam i skinuo!!!!!!!!! Zanimljivo je, mislim da je zbog 1X AGP meni vecina igrica radi isto sa bilo kojim detaljima i u bilo kojoj rezoluciji!!!!!! I to stvarno ume da iznervira!!!!!!!! Pozdrav!,)

Ja sam imao taj problem sa GF3 i Kt133 plocom (MSI k7t turbo) ali je agp 4x proradio kada sam pri instalaciji via 4in1 drajvera izabrao da instalira agp drajver u TURBO modu. Probaj to ako dosad vec nisi.

E to htedoh i ja da mu kazem to jest vec sam mu reako, ali nisam uspeo da okinem kako se zovu. Naravno ja sam to rekao drajvere za plocu. U svakom slucaju SnakeEyes hvala ti na pomoci. Mozda mu i pomognemo ko zna :D

SnakeEyes je napisao(la):
Ja sam imao taj problem sa GF3 i Kt133 plocom (MSI k7t turbo) ali je agp 4x proradio kada sam pri instalaciji via 4in1 drajvera izabrao da instalira agp drajver u TURBO modu. Probaj to ako dosad vec nisi.
Tacno brate i imam KT 133 A plocu!!!!!!!! Probacu to !!!!!!!!!!! Hvala!!!!!!!
Evo za primer UNREAL 2 meni radi graficki isto na bilo kakvim graf. setinzima!!!!!! Probajte igricu ima mnogo zescu grafiku!!!!!!!!!! Hvala na pomoci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,)

Nazad
Vrh Dno