Pa 9700 i 4200 i nisu bas u istom cenovnom rangujazza je napisao(la):Uzmi ti lepo Ati 9700 pro 128 DDR. I uzmi omega drajvere pa da vidis sta je uzivancija. A kasnije ako hoces mozes da je prepravis da radi kao ATi Fire GL e tu nastaje uzbudjenje. Kartica od 800 e i vise a platio si je samo 350 e. Ili Ati 9500 pro 128 koji kosta oko 200e grubo i pretvoris ga u Fire GL kasnije. Super zar ne? Jos samo da uspe!!!![]()
Crni je napisao(la):Pa 9700 i 4200 i nisu bas u istom cenovnom rangu![]()
Jedno je cime se covek bavi i sta je bolje, a drugo koliko covek ima para.
Da je stavio cifru kojom raspolaze lakse bi mu pomogli...
jazza je napisao(la):Kako vi kazete, ali moj izbor je i dalje Ati sa omega drajverima sve tako sljaka pod maksom da je to katastrofa. Ali izgleda da ce decko morati da baci novcic...![]()
flik je napisao(la):sto se tice cene dao bi do 200e za novu.
Ji 4Tze je napisao(la):samo nemoj da se nadas da ce brze/bolje da renderuje, posto je to iskljucivo procesorsko/memorijski posao, graficka se tu ne koristi...
moj savet, GF4 bilo koji...i shto jachi procesor, naravno...i to je presudno u openGL-u
Ji 4Tze je napisao(la):ne znam shta si ti i gde prochitao, ali grafichka ne moze da 'renda' previzuelizovanu sliku ni sa pribliznim, a kamoli sa istim Production kvalitetom kakav nastaje uobichajenim renderovanjem ('procesorski' posao)...Jednostavno, postoji zabuna kod ljudi, chak i profesionalaca koji se bave programima za animaciju koji misle da grafichka ima bilo kakvog udela u renderovanju...Uloga graficke se uglavnom svodi na prikaz prilikom rada, znaci dok se modeluje ili pushta preview animacije...To shto se Ati hvali opcijama poput HighDynamicRange-a to je samo marketing, ni sa jednom grafckom kartom (bar ne iz GF, quadro, Radeon, FireGL serije) to se ne moze koristiti u produktivne svrhe, mozda samo za neki preview, ali vrlo slabog kvaliteta...
Mis'im, pogledaj i sam link i vidi koliki je nivo realnosti u slikama i razmisli i sam da li Ati9700 moze tako nesto
Moze, ali ne sa zadovoljavajucim kvalitetom.
jazza je napisao(la):Ok hvala ti na informacijama jer sam i ja bio u zabludi. Mislim ne bavim se 3d Max-om, pa sam voleo da vidim sta moze da mi odradi graficka, a sta procesor, ali izgleda da su ovi iz digitala pogresili. Onda se zaista pitam zasto ljudi kupuju FIRE GL I QUADRO modele![]()
miha\zero je napisao(la):Fire GL i Quadro karte imaju accelerated Lines koje ubrzavaju Wireframe mod, kao i mnogo bolji prikaz u SOLID modu, sa mnogo manjim procentom vizuelnih artefakata (pucanja poligona). Kod Profi OpenGL applikacija nije bitno da karta ima veliki texture Fillrate
vec Polygon Fill rate. To je jedan od razloga zasto su nekadasnje profi karte jedva bile u stanju da poteraju quake1 ili quake2, ali su komotno mogle da poteraju milion poligona/sekundi. Toliko poligona nema u Quake igrama, zar ne ?
miha\zero je napisao(la):Fire GL i Quadro karte imaju accelerated Lines koje ubrzavaju Wireframe mod, kao i mnogo bolji prikaz u SOLID modu, sa mnogo manjim procentom vizuelnih artefakata (pucanja poligona). Kod Profi OpenGL applikacija nije bitno da karta ima veliki texture Fillrate
vec Polygon Fill rate. To je jedan od razloga zasto su nekadasnje profi karte jedva bile u stanju da poteraju quake1 ili quake2, ali su komotno mogle da poteraju milion poligona/sekundi. Toliko poligona nema u Quake igrama, zar ne ?
Ji 4Tze je napisao(la):vidis, najinteresantnije od svega jeste da koliki god bio veliki Polygon Fill rate, openGL implementacija u 3dmax-u ne moze ni da pridje directX-u i njegovoj opciji keshiranja poligona (samo u shaded modu)...jedino sto directX drajver ima neke bagove i nepravilnosti koje onemogucavaju pristojan rad u samom max-u, npr. zauzece procesora prilikom vrtenja scene u wireframe modu i sl...
miha\zero je napisao(la):U pravu si, ali jer 3DS MAX kada koristi DirectX koristi vise sve ostale resurse nego resurse graficke karte. Dok kada je OpenGL u pitanju to je samo i iskljucivo karta. Osim toga jesi ikada probao neku Quadro kartu i uporedio je sa obicnom ? Siguran sam da ces osetiti razliku skoro momentalno![]()
Ji 4Tze je napisao(la):eh da se svaljuje sve na grafichku bilo bi super..ali od toga nema nista, bar koliko sam ja uporedjivao (recimo gf3 i gf2MX); bar kad je u pitanju geometrija, sa texturama ima ubrzanja...
ako si ti odradio neki valjan test u kome se uporedjuju neke graficke karte, voleo bih da vidim rezultate i uverim se u tvoju tvrdnju da " Dok kada je OpenGL u pitanju to je samo i iskljucivo karta"
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari