Šta je novo?

Gf3 ili GF4?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Sta kupiti?Nemojte da napisete Gf4, vec zasto nju, ako nema razlike u samom chipu i implemetiranim funkcijama u samom chipu.
Cisto sumnjam da je Gf3 optimizovana za dx8.1 a GF4 za buduci dx9?

Il ja zivim u dzungli il sam slep, gde ima GF4 da se kupi?

Covek je mislio na buducnost.... LOL

Elem, GF4MX modeli su bazirani na nv17 cipu koji je po karakteristikama negde izmedju GF3 i GF2!!! Znaci - uproscen engine, podrska za pixel shadere jos nije potvrdjena... dodat je samo IDCT i Adaptive Deinterlacing... Dakle, to je model za malo igranja i prvenstveno multimediju... kao, recimo R7500...

Pravi GF4 ce biti budzevina GF3 tehnologije - dakle kao sto je GTS bio u odnosu na GF256 - nista sustinski novo. Mozda ce dodati podrku za Pixel Shaders 1.4 ali ne verujem jos u podrsku za DX9 jer se ne zna koje ce on PS podrzavati (mozda su se u medjuvremenu dogovorili... ja bar ne znam... Nedjo???)

Svako bi trebalo da saceka izlazak GF4 na trziste, pa onda da uzme neki GF3ti200 ili obican (ili jos bolje Radeon 8500 ciji review nikako da privedem kraju:()... jer ce im cena biti oko 300dm i to je sasvim ok...

Pozdrav

byMaX je napisao(la):
Svako bi trebalo da saceka izlazak GF4 na trziste, pa onda da uzme neki GF3ti200 ili obican (ili jos bolje Radeon 8500 ciji review nikako da privedem kraju:()... jer ce im cena biti oko 300dm i to je sasvim ok...
Pozdrav
Words of wisdom my friend!
Dilema nije GF3 ili GF4. Dilema je GF3 ili Radeon8500 (moja glavna konsideracija je cena kostanja). Mada, kako vreme bude prolazilo i cena kanadskom proizvodu bude padala (a kvalitet drajvera rastao) ni to nece biti vise dilema ;)
Pravi Show ce biti kada "koplja ukrste" NV25 ("nabudzeni GF3") i R250 (nabudzeni R8500).
Ako, prema XBL-ovom raportu, NV25 sa svojih ~63M tranzistora i 0.15micr. tehnologijom moze na 300MHz, onda i R250 sa milion-dva manje tranzistora i boljom arhitekturom jezgra moze na 350MHz. No, ucestalost jezgra iako ne nevazna, nije najbitnija. Mnogo je vaznija arhitektura mem. kontrolera i brzina memorije. Ko bude bolji na tom polju odnosi pobedu. Ako je verovati XBL-u nVidia ima "keca u rukavu" sa svojim LightSpeed II kontrolerom.
Pravo iznenadjenje bi bilo kada bi ATi na R250 stavio 256Mbit memoriju sto nije nemoguce, ako su ove glasine i pretpostavke
http://www.beyond3d.com/messageview.cfm?catid=3&threadid=1915
realne.
Godina pred nama ce, definitivno, proci u znaku nove "ofanzive" u ratu GPU-ova. Prava rasomonijada ce se desiti izlaskom NV30 (volim da ponovim kako ce to biti prvi NV GPU koji ce inkorporirati neke od mocnih 3dfx-ovih tehnika, mozda i GigaPixel Tile Based Rendering) i R300 koji radi Artix tim (odgovoran za GameCube-ov Delphin koji ima integrisanu memoriju, koja mu omogucuje neprevazidjen mem. bandw.)
KYRO III i "mystiquesticni" Matrox su "ulje na vatru", kada je u pitanju trziste GPU-ova, ove godine. Eh, da. Zaboravih S3 Colubia-u ciju premijeru, ako Bog da, mozemo ocekivati na jesenjem COMDEX-u.
Uh, opet odoh na drugu temu. Mada naravoucenije moje price je: "Ako cekas neces se prevariti... a mozda i 'oces ;)"

Nedjo je napisao(la):
Godina pred nama ce, definitivno, proci u znaku nove "ofanzive" u ratu GPU-ova. Prava rasomonijada ce se desiti izlaskom NV30 (volim da ponovim kako ce to biti prvi NV GPU koji ce inkorporirati neke od mocnih 3dfx-ovih tehnika, mozda i GigaPixel Tile Based Rendering) i R300 koji radi Artix tim (odgovoran za GameCube-ov Delphin koji ima integrisanu memoriju, koja mu omogucuje neprevazidjen mem. bandw.)

3dfx ? 3dfx ? Gde ? U kom proizvodu ?
Zivela Nvidia !!! :D Sad sam se naprzio boom
To sto u sebi bude imalo ista od 3dfx-a definitivno ima da zavrsi u mojoj masini ;)
BTW ljoodi, dok to dodje ima da prodju godine...i jos godina posle toga dok padne cena...:(

Nazad
Vrh Dno