Šta je novo?

GF2 TI ili GF4 MX 440

djuk

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2002
Poena
630
Imam MSI GF2 Ti TVout i zbog izvesnih problema sa TVoutom nosim se mislju da pri reklamaciji trazim, ako se ustanovi da je karta neispravna, da mi je zamene sa MSI GF4 440 koja je sada i jeftinija od GF2 Ti (kada sam kupovao, situacija je bila obrnuta).

Na Athlonu 1800+ default test u 3Dmarku mi daje oko 4600 poena a po raznim testovima vidim da GF4 440 ima preko 5300 poena na istom setovanju. To mi se cini kao velika razlika. U momentu kupovine pre nekoliko meseci, svi su govorili da je GF4 prevara i da je bolje za ozbiljan rad imati GF2 Ti. Sada nisam bas tako siguran u to, sta vi mislite?

:cool:

Vise puta prezvakana tema. Ukratko, u 90% slucajeva, GF4MX440 je brzi i samim tim je bolja kupovina.
Sto se tice TVOut-a, taj MSI bi trebalo da ima Philips cip koji se pokazao problematicnim. Ima kratka analiza svih poznatijih cipova na www.tvtool.de. Kod GF4MX je situacija drugacija, TVOut je integrisan u cip i ljudi kazu da je kvalitetniji od Philips-a, Conexant-a, Chrontel-a itd. za koje se proizvodjaci obicno odlucuju...

Re: Re: GF2 TI ili GF4 MX 440

omnik je napisao(la):
Vise puta prezvakana tema. Ukratko, u 90% slucajeva, GF4MX440 je brzi i samim tim je bolja kupovina.

U kojih 10% je bolji GF2 Ti?

Sto se tice TVOut-a, taj MSI bi trebalo da ima Philips cip koji se pokazao problematicnim. Ima kratka analiza svih poznatijih cipova na www.tvtool.de. Kod GF4MX je situacija drugacija, TVOut je integrisan u cip i ljudi kazu da je kvalitetniji od Philips-a, Conexant-a, Chrontel-a itd. za koje se proizvodjaci obicno odlucuju...

Tv chip je Chrontel i dovoljan je onaj skraceni tvtool da vidis sliku na Tvu ali samo u 800x600. Problem sa Tv izlazom je sto ni posle silnih zongliranja i potrage za odgovarajucim kablovima nisam uspeo da smirim sliku na TVu i da sprecim non stop prolivanje zelen boje po TVu.

Samo da znas da tvtool ne radi sa Geforce 4MX karticama. A koriscenje tv izlaza bez tvtool-a je nemoguca misija, meni je jednom uspelo i nikad vise. A sa tvtool-om je dovoljan klik na dugme. Doduse tebi tvtool ne radi ni sa gefocce 2ti, tako da ne znam sta da ti kazem, osim da se ne zaleces.

Re: Re: Re: GF2 TI ili GF4 MX 440

Moj MX400 na sebi ima Chrontel 7007 chip i radi bez problema, cak je kvalitet slike vise nego zadovoljavajuci. Nisam imao vecih problema sa TVTool-om...

Pozdrav :)

Iskreno, ako ti bas nije frka, skupi pare za neki markirani GF3Ti200 ili Radeon 8500LE...

A koriscenje tv izlaza bez tvtool-a je nemoguca misija, meni je jednom uspelo i nikad vise. A sa tvtool-om je dovoljan klik na dugme.

Pa i nije bas nemoguce (bar u mom slucaju), mucio sam se 2 dana, ali je stvar u stvari bila u losoj kombinaciji drajveri+kablovi.

Kada je to konacno proradilo, sada sa MX 440 (bez TVtoola dakle) imam ili Clone view preko nview ili extended desktop preko Windows multiple display - po volji i to bez klika na bilo gde. Jednostavno je sve tu i sve radi odlicno, sa velikim O (mislim kvalitet slike) na kablu od 10 m.

Pozdrav

Ali zato imas i crno uovicenje oko slike, sto se moze izbezi koriscenjem tvtoola.

Re: Re: Re: GF2 TI ili GF4 MX 440

djuk je napisao(la):
U kojih 10% je bolji GF2 Ti?

Zbog nešto višeg radnog takta GPU-a kod GF2Ti kartica iste pokazuju malo bolje rezultate u nižim rezolucijama u odnosu na GF4 MX440 modele. Kada se gledaju sveukupne performanse bolja kupovina je naravno GF4 MX440/460

Nazad
Vrh Dno