Šta je novo?

GF2 MX400 DDR maximum

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Imam doticnu kartu gore pomenutu GF2 MX-400 sa 64MB DDR memorije na sebi interesuje me na koliko mogu da dignem magistralu CPU i GPU u power stripu i koja je najnovija verzija i da li postoji nesto bolje za oc, a da pritom ne dodje do pregrevanja. Inace prizvodjac je Eagle.

Sve zavisi od pimerka do primerka i koja je memorija na karti. Kvalitetniji primerci (npr. Asus) isli su i na 260/260 mada ne verujem da ce tvoj Eagle izdrzati taj takt. Kreni da dizes magistralu po 5Mhz i usput provrti 3DMark, pa ako prodje test bez vidljivih artifakata dizi jos za 5 sve dok ne dodjes do granice stabilnosti kartice.

_/Neo\_ je napisao(la):
Imam doticnu kartu gore pomenutu GF2 MX-400 sa 64MB DDR memorije na sebi interesuje me na koliko mogu da dignem magistralu CPU i GPU u power stripu i koja je najnovija verzija i da li postoji nesto bolje za oc, a da pritom ne dodje do pregrevanja. Inace prizvodjac je Eagle.

To je 64bit DDR?

Re: Re: GF2 MX400 DDR maximum

Paradigma je napisao(la):
To je 64bit DDR?

Pa koliko ja znam jeste 64bit DDR. I sta sad posto smo utvrdili da je 64bit.

Zaboravi na Powerstrip! Skini Riva Tuner. Ja imam Inno Tornado GeForce 2 MX400 64MB DDR koji po defaultu radi na 200/333 i sa Riva Tunerom je podizem na 250/415 sto u igrama donosi nekih 25%. Konkretno u Jedi Oucastu u 1024x768x32 (sve High) sa 58 FPS ide na 72 FPS sto morash priznati nije lose. Sve ovo postignuto sa XP1600+, MSI KT3 Ultra i 256MB DDR.
Riva Tuner mozes naci na www.digit-life.com

Riva

AJ ti meni daj direktan link. Nisam se snasao na tom site-u

ica je napisao(la):
Zaboravi na Powerstrip! Skini Riva Tuner. Ja imam Inno Tornado GeForce 2 MX400 64MB DDR koji po defaultu radi na 200/333 i sa Riva Tunerom je podizem na 250/415 sto u igrama donosi nekih 25%. Konkretno u Jedi Oucastu u 1024x768x32 (sve High) sa 58 FPS ide na 72 FPS sto morash priznati nije lose. Sve ovo postignuto sa XP1600+, MSI KT3 Ultra i 256MB DDR.

Imam jedno pitanje u vezi tvoje konfiguracije.
Kada si sastavljao kompjuter, kako si se odlucio za tu kombinaciju: XP1600+, MSI KT3 Ultra i 256MB DDR i ta graficke????
A povodom toga da pominjes igre. Pretpostavljam da je taj comp i za igranje igara izmedju ostalog??

NEO : program mozes naci na http://www.guru3d.com/files/rivatuner/
Kada budes klokovao, klokuj Low Level Hardware a ne Driver! To ce reci da kada startujes program klikni na dugme pored Customize pod Target Adapter.

NOTAX : Pa, logika je veoma jednostavna. Npr. u spomenutom Jedi Outcastu bi sa nekom GeForce 4 Ti karticom u 1024x768x32 verovatno imao 150 FPS a sa GF2MX400 imam 58 FPS. Stvar je u tome sto meni ne treba tih 150 FPS ; ne treba mi ni ovih mojih 58 FPS - treba mi samo 30 FPS da bi igra radila glatko. Zbog cega davati pare na karticu koja ce svoje puno iskoriscenje dostici tek za pola godine, kada ce i postati best-buy, a do tada ce joj se cena bar prepoloviti a u isto vreme na trzistu imas karticu koja za 4 puta manje para odradjuje posao? Naravno, ova logika se ne moze primeniti na one koji imaju puno para.

ica je napisao(la):
NEO : program mozes naci na http://www.guru3d.com/files/rivatuner/
Kada budes klokovao, klokuj Low Level Hardware a ne Driver! To ce reci da kada startujes program klikni na dugme pored Customize pod Target Adapter.

NOTAX : Pa, logika je veoma jednostavna. Npr. u spomenutom Jedi Outcastu bi sa nekom GeForce 4 Ti karticom u 1024x768x32 verovatno imao 150 FPS a sa GF2MX400 imam 58 FPS. Stvar je u tome sto meni ne treba tih 150 FPS ; ne treba mi ni ovih mojih 58 FPS - treba mi samo 30 FPS da bi igra radila glatko. Zbog cega davati pare na karticu koja ce svoje puno iskoriscenje dostici tek za pola godine, kada ce i postati best-buy, a do tada ce joj se cena bar prepoloviti a u isto vreme na trzistu imas karticu koja za 4 puta manje para odradjuje posao? Naravno, ova logika se ne moze primeniti na one koji imaju puno para.

Izgleda da ne shvatas neke osnovne stvari. Prvo, i ploca i procesor ce da ti se prepolovi. Ne vazi to samo za graficke, mada njima cena zaista najbrze pada. Poenta je, a chemu ce te tebi taj procesor, koji si platio 3X vise nego sto je polovan Morgan 1 Ghz koji moze da se klokne na 1,2 Ghz (8x150)?? Platio si procesor, a kupio budjavu graficku u odnosu na procesor. Za iste pare, Morgan i GF3 Ti 200 i 2X si brzi u igrama. To je poenta.

Pa ne mozes ti porediti overklokovan Morgan i neoverklokovan XP!!! To nema smisla. Ako ih vec poredis, onda treba klokovati i XPa pa tek onda dobijas rezultate za uporedjivanje i pravi odnos cena/brzina. Zar ne?
I, usput receno, XP1600 + GF2MX = 85+50 = 135 a Morgan + GF3 = ~20 + 160 = 180 evra. Nije bas isto. Mozda ta kombinacija i jeste 2X brza ali se onda opet vracamo na pricu sto bi ja davao pare na extra frejmove koji mi ne trebaju.
Pozdrav.

3D Mapk-o

Ja sa mojom masinom Duron 850MHz @ Gigabyte GA-7VTXH+ sa 256 DDr memorije u 3D Mark-u imam oko 1000 A kad sam stavio onaj program Riva.... i digao CPU na 230 i DDR na 420 (sve na grafickoj) nikako ne mogu da dodjem do 100 0 sve je vrti oko 950

ica je napisao(la):
Pa ne mozes ti porediti overklokovan Morgan i neoverklokovan XP!!! To nema smisla. Ako ih vec poredis, onda treba klokovati i XPa pa tek onda dobijas rezultate za uporedjivanje i pravi odnos cena/brzina. Zar ne?
I, usput receno, XP1600 + GF2MX = 85+50 = 135 a Morgan + GF3 = ~20 + 160 = 180 evra. Nije bas isto. Mozda ta kombinacija i jeste 2X brza ali se onda opet vracamo na pricu sto bi ja davao pare na extra frejmove koji mi ne trebaju.
Pozdrav.

Ako ti matematika ne ide, nemoj da racunas. Lepo sam napisao polovan Morgan, a to je 35 E i razlika 50 E u odnosu na 1600+. Nigde nisam napisao da 1600+ ne moze da se klokuje, moze sto se mene tice na 1700 Hmz, ali to nece uticati na 3D performanse u 1024 iznad nesto mnogo u odnosu na Morgan na 1200. A GF3 Ti200 je prodavan na oglasima na Benchu za 120 E. Dakle, 85 + 50=135, i Morgan i GF3 je 35 + 120= 155, sto je ukupno 20 Eura razlike.

notax, nije samo tu razlika. velikaaaaaa je razlika u kvalitetu slike u samim mogucnostima gf3 naspram mx-a. imao, video, bio budala sto ranije nisam uzeo gf3 🙂

Problem je i u tome sto je Duron slabasan procesor za iskoriscenje maksimuma GF3. Prava mera joj je XP za pun potencijal.

demantujem sebe

Evo malo sam se poigrao sa Riva Tuner-om i nagurao sam 3542 u MARKu. Neznam kako sam to uspeo i da li je to optimalno

re

ica je napisao(la):

Evo meni radi na 240/450 i sve radi fenomenalno (zasad). Koliko je to normalno za rad memorije. Interesuje me dali moze da crkne zbog velike frunkvencije na kojoj radi i da li da spustam. Kako volim ovog smajlija😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Aca je napisao(la):
Problem je i u tome sto je Duron slabasan procesor za iskoriscenje maksimuma GF3. Prava mera joj je XP za pun potencijal.

Ne znam na koji to potencijal mislis, ali u testovima grafickih, kada je radjen CPU scaling, veoma je mala razlika u igrama u FPS, sa Morgan 1200 Mhz i XP na 1700 Mhz, ako je ista graficka i ostatak konfiguracije, narocito prema visim rezolucijama.

re

Alo Notax jeste da si guverner ali batalite tu svadju aj nek mi neko pomogne ili jednostavno nek oprati paznju

e ljudi pomoc nesto sam zeznuo zesce....
imam graficku eagle GF4 mx 440 i citao sam ovde da skinem rivatuner i da povecam takt graficke....e sad u isto vreme sam skinuo drivere za graficku i to sa benchmarka detonator 30.82_win9x...e sad raspakovao sam rivetuner i u main sam isao na target adapter i izabrao customize za graficku i onda sam stavio enable low level hardwer overclocing i pritisnuo reboot ...pre tiga sam instalirao drivere 30.82_win9x ..kada sam pritisnuo reboot i kada se komp resetovao kada je poceo da se dize sistem digao je win ali javio je da imam neku obicnu vga karticu ili tako nesto i imao sam rezoluciju 640 puta nesto i nije hteo ni makac vise..onda sam se tu zezeo drndao uzeo disk od graficke instalirao drivere opet i nije hteo ...posle neznam koga puta resetovanja je naizad skapirao da ima Gf4 mx i normalno sam sve namestio kako je bilo....i to je sve ok radilo da neznam posle kog puta paljenja i gasenja kompa opet mi digao win sa 640 puta nesto i opet bilo isto zezanje i opet posle par puta resetovanja je sve opet dosla na normalnu...i tako svaki put...nekad digne normalno sve nekad digne bezveze da imam vga i rezoluciju 640 puta nesto...e sad ja pojma nemam sta vise da radim...dali da reinstaliram win ili je mozda graficka nesto vrusnula kada sam tamo cackao takt procesora i memorije... mislim ja jesam cackao takt ali dirao sam ga nakon sto je krenuo da me zeza....da nije ostao memorisan takt u grafickoj kojoj sam joj stavio pa sad nekad radi graficka nekad ne..nemam pojma ajde ljudi pomagajte molm vas!!!!🙁 🙁 🙁

e da jos nesto sad u riva tuner prijavljuje mi da mi ja takt procesora 270 a memorije 405 da ponovim jos jednom graficka je eagle Gf4 MX 440

Notax: Da, nisi napisao da ne moze da se klokuje, ali si zato poredio nesto sto je overklokovano sa necim sto nije overklokovano i na osnovu toga doneo zakljucak da taj Morgan ima bolji odnos cena/brzina. Ako poredis nesto sa necim onda to radi pod istim okolnostima i uslovima.
BTW, sto se tice matematike, ja sam ti poredio cene kada sam ja kupovao comp. Mani se toga kolko sad sta kosta...

Neo: Ma nece ti nista crknuti. Ako nesto ne valja igra ili Win ce se blokirati i to je to. Takodje, ukoliko primetis u bilo kom programu neke graficke nepravilnosti to znaci da si preterao. Te nepravilnosti se mogu najpre otkiti kada gledas neke slike ili filmove. Ako sve radi - samo vozi!

rnikola: Pa iskljuci u Riva Tuneru to sto si ukljucivao. Nisi mogao ******* karticu ukoliko si isao do sigurne granice (plavo polje) a i da si presao -tesko moze tu sta da se pokvari.

re

ica je napisao(la):

Uspeo sam ja 240/450 ali mi sad prikazuje samo 200/166 max 250 tu je i slikai nikako neuspevam da vratim na normalu a sa 240/450 viti se primetna razlika sto u 3d Marku ( sa 1000 na oko 3500) sto u igrama. Pomagaj ako znas kako.

re

ica je napisao(la):
Pa ne razumem sta ne valja.

Evo sada sve radi normalno. Inace formatirao sam disk, sve ponovo instalirao i evo ga 250/415. Da li moze jos? Probacemo! Jedno pitanje kada mi se pojavi ? da li to znaci da treba da stanem ili sta?boom

re

E da da naglasim to 250/415 je maksimum u plavom tako da neznam da li da idem dalje. Odradio sam opet test u Marku i sada nikako ne mogu da predjem 3000, a inace sve je isto instalirano kao i pre neki dan. Jedino sto nisam instalirao je neki patch jer nisam video njegovu svrhu na mom kompu. Da li da idem preko normale ili ne Ico?

Mozes da ides i preko granice. Najbolje je da dizes prvo memoriju pa da vidis dokle ce da stigne. Kada odredis granicu za memoriju, onda pokusaj da dignes i procesor pa ces stici do maksimuma. Napisao sam ti kako da proveravas, da li je sve uredu, u proslom mailu pa tako i postupi.

Imam onog tamnijeg (boje starog Live! 4.1) Eagle MX440 i otvorio sam overclock stavku u drajverima preko `coolbits`-a i prikazuje mi 340 za core i 500 za mem 🙂
Sasavo a ? inace 5 ns je mem.

masina

ica je napisao(la):
E da! Kakvu masinu imas?

Masina je Duron 850 Gigabyte GA-7vtxh+ 256 DDR-a

Nazad
Vrh Dno