Šta je novo?

GF2 GTS - Predlozite mi neku dobru igru..

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle nabavio sam ( za mene ) novu karticu - Elsa Gladiac GF2 GTS. Predlozite mi neku dobru igricu u kojoj bi ona dosla do izrazaja - intrersuju me prvenstveno pucacine i sl...
CPU - Duron 750 + 128 Mb Rama .... Moze li se na ovakvoj konfiguraciji igrati recimo UT2003 ?

Ako nisi igrao probaj RTCW i Jedi Outcast2, obe su fenomenalne i naravno ne propusti ni AVP2 takodje po meni fenomenalna igra!!

UT 2003 na toj makini ce biti tesko igriv iz prostog razloga sto za tu igru treba min neki athlon xp na 1600 mhz , a stio vazi i za U2!!

Pre ovog Palomina imao sam t-birda 900 occ 9x112 i igranje ut-a je bilo , za mene, pravo mucenje!!

Uz novi procesor i magistralu od 160mhz(sa sdr ram-om) i r9000 igra se fino moze igrati u 1024x768 sa ukljucenim zaslepljujucim detaljima koji u igrama ovog tipa samo smetaju, jer kad pripucas tad vise nista i ne vidis!!

Pozdrav

alokiN je napisao(la):
UT 2003 na toj makini ce biti tesko igriv iz prostog razloga sto za tu igru treba min neki athlon xp na 1600 mhz , a stio vazi i za U2!!
Pozdrav

Kakav athlon xp na 1600MHz. Ja sam UT 2003 igrao bez problema (naravno ne na max detaljima) na P3 866MHz i GF2 MX 400.

Ali mi se cini da je Duron 750 i 128MB ipak malo. Graficka je odlicna ali procesor nije na istom nivou.

Hmmm!!

Verujem ja tebi da si ti igrao ut2003 na toj makini, ali sa kakvim frame rate-om??

Moze i on da pokrene ut sa tim duronom ali bolje da ne baca para za 2 cd-a kada se nece bas naigrati, pogotovo ako se navikao na q3 koji na tom kompu radi odlicno!!

Za bilo kakvo ozbiljnije/ugodnije igranje ove igre, i uopste igara sa novim ut engine-om, potreban je bar gigaherc ipo i zver od graficke,384 mb ram-a, sve ostalo je mucenje!!

Kao sto sam gore napisao imao sam proc na 1ghz, mx400 i nije bas bilo prijatno igrati, pogotovo one otvorene mape sa oslabljenom gravitacijom!

Pozdrav

pored ovih nabrojanih, imas i nesto starije odlicne igre System shock 2 i naravno Deus Ex, koji bi trebalo da dobro radi i sa ne voodoo kartama uz neke patceve
Samo to nisu bas klasicne pucacine, u obe imas imalo RP-a, sunjanja i sl...

Tesko da ce UT2003 raditi zbog slabog CPU i malo memorije
Cepaj q3 mislim to je pucacina nad pucacinama-jedino je malo smor da ga igras sa botovima.
Imas jos JK2, wolfenstein, a iskreno svi ostali FPS su prilicno smorni

DeusEx je pod obavezno :) - to nije igra to je život :)

CrniArandjele :D igraj DeusEx-second edition-ima podrsku zaDX !
jedina igra za ne-propustiti!
ajde moze i Jedi II stvarno je dobra ako ko neki(recimo JA) gotivis da iskljucivo "silom" bacakas protivnike po okolnim zidovima :D
Pozdrav

ja imam slicnu"zver",i evo mog skromnog,ali slatkog iskustva.sve igre zasnovane na Q3 enginu,uz optimalne drajvere,[i mozda jos malo memorije] ce ti uglavnom raditi savrseno na rezoluciji 1024,a u nekim slucajevima"cak"i na 1280[na primer JEDIKNIFE koji ti toplo preporucujem].takodje nemoj nikako da propustis zadovoljstvo ubijanja i maltretiranja vecnog nam i istorijskog neprijatelja[dobro,jednog od..]svaba.dakle svoje predke ces najbolje osvetiti igrajuci RTCW,i MOHAA...sa MAFIA-om ces vec imati stanovite probleme[narocito sa onim u poslednjem nivou,ti su uvek najzilaviji!!!].prava frka pocinje sa novijim pucacinama kao sto su BATLLEFIELD,HITMAN2,a pogotovu sa SPLINTER CELL za koji ti nema spasa ako ti 640 min detalji nije dovoljno

Pa nista bolje ti i ne treba s obzirom da su nove igre prava katastrofa.
Preporuka: DeusEX , RTCW. System Shock2, Thief 1,2 (staro ali dobro),
UT, The longest journey, Broken sword 1,2, Half life - daleko bolji od bilo koje nove pucacine. Od novih mi se svidja samo Freelancer.

Deus ex forever!
UT, Unduying, System Shock.

Deus Ex, mada nije pucacina, nikako ne propustiti. Ja sam zbog Deus Ex 2 kupio komp, a on nikako da izadje :rocket:

Thanx

...for advices...
neke cu nabaviti pa da probam Wolfenstein sam probao ( dobra igra, ali tada sa V3 je bio slabo igriv ) ... Sada igram MOHAA i Giants ...
ako imate jos koji predlog slobodno dopisite ....
PS - koliko bi pomoglo zamena procesora nekim duronom na 1.2 Ghz ( posto mi ploca ne podrzava Athlona ) ...
:rolleyes:

Svakako bi pomoglo, a pomoglo bi ti jos RAM-a, i to bar jos 128 ako ne 256.

Hitman 2 uopšte nije mnogo zahtevna i sigurno će ti raditi - uz to ima odličnu grafiku i interesantna je.

Max Pazne naravno.

Verovatno bi ti slabo radio.Ali ipak uvek treba probati.Probaj da uzmes Hitman 2.

Mohaa ...

koliko je HITMAN 2 zahtevniji u odnosu na MOHAA ? ( igram je na 1024 x 768 32b, sve na max - slika je odlicna kao i framerate.... )

MOHAA je jedno 30% zahtevnija, ali kad bi u toj rezoluciji ukljucio i sva podesavanja, vezana za grafiku na max, onda ti ne bi bas radilo kako treba(mislim na MOHAA), jedino ako si od onih kojima je 25-30fps-a savim dovoljno za igranje!!!

Hitman 2 ce ti raditi sa svim podesavanjima na max, mozda bi cak uspeo i 2xAA!

Ja sam ga igrao na mx400 64 mb i t-bird-u na 1ghz, sa doticnim podesavajima, ali bez AA!

he..he..he...

20 fps ? sa GTS-om ... he..he..he...
GTS je "malo" brzi od tog osakacenog MX-a...
u svakom slucaju uzecu HITMANA 2, pa cu da vidim....
ako je moha 30% zahtevnija onda ce HITMAN da leeeeeeeeeeti ...
;-)

Re: he..he..he...

Dark Angel je napisao(la):
;-)

Ne razmisljaj o Medalji Casti na toj masini, previse malo memorije imas.
To ti je i naj slabija tacka. Kad bi imao bilo sta preko 256MB to bi bila vec sasvim druga pesma za skoro sve FPS-ove (cak i Unreal Tournament uziva tek sa 256MB a to je 1999 godiste).

Re: he..he..he...

Dark Angel je napisao(la):
;-)

Kao sto rekoh 25-30 fps ako si sve opcije vezane za grafiku, detaljnost textura, bla bla onda one zakrivljene povrsine takodje na max itd. (nije mi igra trenutno pri ruci pa ne znam tacno sta jos ima od toga)

A Hitman2, ces najverovatnije igrati na max detaljima i mozes ukljuciti i 2xAA, pa ako radi uzivaj , a ako ne iskljucis AA i nastavis da uzivas :)

Poz

"Operation Flashpoint","Operation Flashpoint Resistance".Odlican single player i multi player je jos i bolji, gde igra i dolazi do izrazaja. Ja sam je igro sa mojom starom GTS. Mada i igra nije graficki zahtevna sama po sebi.
Nadam se da ce neko nekad napraviti igru slicnu ovoj sa malo lepsom grafikom.

Koliko je Operation Flashpoint slicna recimo MOHAA-i ? Graficki i igracki ?

Sto se tice samog gameplaya... Operation Flashpoint odskace iz svih klisea. Ovo je (bar po meni) najbolji FPS/Strategijska igra napravljena do sada. radi se o tome, da nema "klasicnih" ogranicenja kao u naprimer MOHAA, ovde pricam o "kraju sveta" i nevidljoj zastitnoj barijeri, vidis da se teren nastavlja ali ti tuda nemozes proci, zatim nema 999 metaka i nosenja 9 oruzja odjednom, takodje nema ni kupljenja energije, ako te pogodi metak u ruku onda imas problema sa nisanjenjem, pogodi te u noge, nemozes vise hodati, pogodi te u grudi ili glavu=KIA,postoji bolnicar koji te moze donekle izleciti. Proizvodjaci igre (zamislite Cesi?!!?!) su se trudili da naprave sto realniju igru. I mogu da kazem da su i uspeli. Zvuk u igra ima brzinu kao u realnosti, sa recimo 800m te prvo pogodi metak pa tek onda cujes pucanj.Takodje, sva vozila, tenkovi,transporteri,helikopteri,avioni, apsolutno sve se moze voziti/letiti.
Sama radnja igre se desava 1985 godine, pred sami kraj hladnog rata na nekim ostrvima (nespominje se tacno gde) Na jednom od ostrva je US baza. Jednog dana dolazi do rekida komunikacije sa jednim od ostrva. Primeceni su ruski Mi-24 i Mi-17 helikopteri, i oklopne jedinice T-72,T-80,BMP... sve sa ruskim oznakama. Situacija se pogorsava... kao obican vojnik, gurnut si nakon kratke obuke u pravi pakao rata, na tebi je da odlucis dali ces da napredujes i budes unapredjen i dobijes svoj vod pod komandu, ili ne.
Ja sam inace bio dugo vremena clan jednog od najjacih klanova na svetu WKK [Mickey] ( http://www.wkk.dk) Sad sam samo pocasni clan posto vise neigram. Bavio sam se pravljenjem misija, mogu reci da sam razradio mission editor do kraja, cak sam napravio i neke skripte... Nazalost, kampanja na srpskom nikad nije ugledala svetlo dana, zbog nedostatka adekvatne pomoci u proizvodnji. Mada ako se nadje ko zainteresovan... nikad se nezna.
Sve u svemu, preporucujem svima ovu igru koji traze realnost u igrama. Jedini minus je grafika... ali skrecem paznju da je igra (prvi deo) izasla pre dve godine. Novi (dodatak-OFP Resistance) je napravljen sa poboljsanom grafikom i izgleda mnogo bolje.
Vise o igri.... Evo neverovatno!!! Bas sam hteo da spomenem kako sam iznenadjen sto vec nisu poceli rad na Operation Flashpoint 2 i odem na njihovu stranicu ( http://www.bistudio.com )da proverim, kad ono.... Prozivodnja igre je u toku... ocekuje se iduce godine... hmmm to znaci da bi polako trebalo izvaditi iz ormara AK-74 i SVD.
Daklem... vise o igri... http://www.flashpoint1985.com/index2.html
Pozdrav svima!

Hvala Miki na ovako iscrpnom odgovoru, uzecu igru pa da probam !

Miki je napisao(la):
.. Zvuk u igra ima brzinu kao u realnosti, sa recimo 800m te prvo pogodi metak pa tek onda cujes pucanj...

Teško ćeš čuti pucanj ukoliko te pogodi metak :)
Šalu na stranu, sve preporuke za igricu. Ja ne volim FPS ali igra svakako ima odličnu atmosferu.

Nazad
Vrh Dno