Šta je novo?

GF TV-out pitanje

radar

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2001
Poena
619
Da li postoji način da priključim TV-out na televizor ako na njemu imam samo običan antenski priključak.
Inače, radi se o kartici GF 2 MX-400 64MB TV-out.

To što imaš na kartici je komozitni TV-out i nije mnogo daleko od onoga što tebi treba ( RF ). Najjednostavnije rešenje je da karticu povežeš na video rekorder ( video in ), a video prikačiš na TV. Na video mora da stoji AV kanalu ako ima ugrađen tuner, a TV naravno na SOS-u. :D

Postoje i odgovarajući adapteri ( modulatori ) za kompozitni na RF, ali ne znam gde bi to mogao da potražiš i kol'ko bi te izašlo.

Ma kapiram ja to sa videom, ali sam upravo prodao video zbog TV-outa i DivX-a, a tek onda provalio da na TV-u imam samo obican antenski prikljucak. Neiskusno:(
Elem, trazim neki adapter ili slicno, ali nisam nigde video da se tako nesto prodaje.

radar je napisao(la):
Ma kapiram ja to sa videom, ali sam upravo prodao video zbog TV-outa i DivX-a, a tek onda provalio da na TV-u imam samo obican antenski prikljucak. Neiskusno:(
Elem, trazim neki adapter ili slicno, ali nisam nigde video da se tako nesto prodaje.
Odgovor je ne nikako(Ruska):D imas sve te kablice u firmi Kanibal na nbgd-u ali ne u antenski(gledao sam katalog).Ovo sto je magick rekao u pravu je prvo u vidojo pa onda tv.poz

Daj baci mi telefon ili mail tog Kanibala pa da se lično raspitam kod njih.

radar je napisao(la):
Prodao si VHS video zbog DivX-a? Na šta si ti mislio!?!?!?

Treba ti kompozitni u RF konverter. Neko mi reče da ima da se nađe na buvljaku. Raspitaj se po TV servisima i radnjama sa opremom, naćićeš ga sigurno.

Kanibal

T.C "KULA" iza pijace u bloku 44, lokal br. 80
Tel.: 176-84-40
ili na buvljaku, kiosk broj 33. mobil 063/236-147 :wave;

P.S. Gazda se zove Zeljko.

magick je napisao(la):
Prodao si VHS video zbog DivX-a? Na šta si ti mislio!?!?!?
Mislio sam na sledeće. Imam VHS video star oko 12 godina koji baš i ne radi najbolje. Ako na to dodam uglavnom loš kvalitet kopija iz video klubova rezultat je jako loš kvalitet slike. Poslednjih godinu dana ionako ne gledam filmove na videu jer mi DivX (na monitoru) pruža daleko bolji ugodjaj. E onda se pojavi tip koji hoće da otkupi video i ponudi mi jako dobru cenu. Ja lepo prodam video i staru grafičku (GF 256, 32MB) i kupim novu (GF2 MX-400 TV-out, 64MB) i još mi ostane kinta. Definitivno se nisam zeznuo, pa makar gledao i dalje filmove na monitoru.
Treba ti kompozitni u RF konverter. Neko mi reče da ima da se nađe na buvljaku. Raspitaj se po TV servisima i radnjama sa opremom, naćićeš ga sigurno.

Thanks, pokušaću.

Svojevremeno kada sam imao A500 (pre dest godina :) Nije imala RF modulator, tek od verzije A600 se standardno ugrađivao RF modulator) imao sam isti problem. Raspitivao sam se oko tih stvari i rečeno mi je da je jedino rešenje da se kupi ili Video Monitor (C1084S na primer) ili da se kupi RF modulator koji kompozitni signal pretvara u RF. Najjednostavnije je naravno preko videa to ostvariti, ali nemaš video...
Meni je pala ideja da npr. iskoristim modulator od A500/SonyPS i povežem karticu sa TV-om bez posredovanja videa, ali mi je ćale za sobu kupio novi TV, tako da na njemu imam video ulaze i sa prednje (činč) i sa zadnje strane (RGB-Scart) pa sada mogu da uživam... U svakom slučaju bilo bi jako dobro kada bi mogao da se poveže modulator od SPS-a na TV kartu pa da on šalje konvertovani signal na TV. Ne znam samo kakav je kvalitet Sony PS modulatora, ali su Amigini bili očajni...

Nazad
Vrh Dno