Šta je novo?

GF FX6200 TurboCache vs FX5700LE

studiovpc

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2003
Poena
650
Interesuje me strucno misljenje da li je nVidiina kartica GF FX6200 sa Turbocacheom i svojih 64MB (256 sa Turbo Cacheom) bolja od standardne FX 5700LE kartice sa 128MB sopstvene memorije. Hvala unapred

Cisto sumnjam.
I jedno i drugo je krsh. Nazalost.

Uglavnom da , mada 5700LE se cesto da poprilicno OC, pa to onda iz korena menja pricu.

Delija je napisao(la):
Cisto sumnjam.
I jedno i drugo je krsh. Nazalost.

Lakse malo komso, nemaju svi pare za neke tamo X800 ili 7800 kartice :D

Sto se tice thread-a, ja bih uzeo 6200 sa turbocache-om... 5700 je omatorela ,)

...i zeznuo bi se!

BTW, nemam ni ja love za bacanje... Pogotovo sto nemam bas puno vremena za igre.

Zato sam i cekao priliku i naleteo mi je onaj Leadtek 6200 za 80 evrica. :banana:
Treba samo biti strpljiv. ;)

Komso ( Delija ) u pravu si. NV5700LE nasviranu, ima moj sin i rostilja igrice samo tako. Ova druga kartica nije ni za q***. Dorry ( komso ) oboje imamo NX6600GT pa posto si veliki fan igrica. razmisljaj o kupovini 7800GT dok jos mozes za pristojne pare da uvalis svoju graficku a mozda i celog Intela. :D
Ja skoro ne mislim da prelazim na 64bitni system pa mi je i ova MSI NX6600GT sasvim OK. na Abitu i 2x512MB KingstonVR + Barton 2800+ na 2200MHZ.

Pozdrav komsiluku! :)

Ja iz ovih vasih postova nisam pohvatao nista, klepo pitam da mi kazete sta je bolje pa makar i za 3-4 boda u 3dmarku a ne da se prepucavate ovo je krs ovo nije, moj sin ima nasviranu, to me ne zanima ljudi niti cu ja da oc karticu samo mi odgovorite konkretno sta je bolje a ne tipa krs su oba. Hvala na razumevanju

Bolje uzeti 6200 TC
Eto.
Al se neces naigrati ni sa njom u HQ setovanjima. Mislim, radice ti q3, CoD, strategije super. Ali novi "Hitovi" ce ti raditi solidno samo na nizim rezolucijama i nizem nivou detalja.
Znaci moci ces da odigras i HL2 i Doom3 i FC u nekih 800*600/1024*768 na medium detaljima bez AA i AF.
Uostalom za ~ 65 ojra za model sa 128-256 MB i nije lose :)
Rezultat njen u 3d marku 03, zadnji patch, na sempronu 2800+ 64 bit je oko 3000.

@studiovpc
Kako do sada nisi skontao da nijedna ne valja? :trust:

NHF, ako vec nemas love za modabilnu 128bit 6200-tku, onda bolje pazari neki ATI 9550 koji se fino overklokuje.

p.s. Sa tih 256Mb "virtuelne" memorije na TCu moze du*e da se obrise. :d

Je li vi znate da je 6200TC PCI-E kartica? :trust: Pretpostavljam kada je poredite sa 5700LE da mislite o AGP varijantama, a tu nema druge kupovine do Asus 9550! Ako mislite o 6200AX (i drugom 64-bitnom ******) slobodno zaobidjite oko toga...

ma ljudi zivo me zanima jer je imam u laptopu pa me zanima da li je i malo bolja od obicne desktop varijante recimo 5700LE ja licno imam i 5700LE i ATI 9600 Pro tako da mi nije problem ni kinta ni igranje "hitova" nego me zanimalo cisto da li cu moci nesto da poteram na laptopu. Meni ovaj Ati tera 2300 u 3dmarku a 5700 1700 poena tako da ko spomenu 3000 da osvaja 6200 to je puna kapa. Hvala

astrolog je napisao(la):
Komso ( Delija ) u pravu si. NV5700LE nasviranu, ima moj sin i rostilja igrice samo tako. Ova druga kartica nije ni za q***. Dorry ( komso ) oboje imamo NX6600GT pa posto si veliki fan igrica. razmisljaj o kupovini 7800GT dok jos mozes za pristojne pare da uvalis svoju graficku a mozda i celog Intela. :D
Ja skoro ne mislim da prelazim na 64bitni system pa mi je i ova MSI NX6600GT sasvim OK. na Abitu i 2x512MB KingstonVR + Barton 2800+ na 2200MHZ.

Pozdrav komsiluku! :)

Ja sam odlucio da ne prelazim na nesto jace sve dok ne izadje Windows Vista 64bit (znaci 300 godina). Ovo sto sada imam sasvim mi je dovoljno za BloodRayne 2, BF2 i igre koje slede...

Sto se tice teme (opet) ja bih ipak uzeo 6200TC, a ako mogu pare da se stekaju 6200 obicnu. Kartica je novije generacije, pa sta ako je osakacena? Mogu normalno da se igraju igre u 800x600 medium i gotovo.

Pozdrav komsiluku, too! :)

studiovpc je napisao(la):
Ja iz ovih vasih postova nisam pohvatao nista, klepo pitam da mi kazete sta je bolje pa makar i za 3-4 boda u 3dmarku a ne da se prepucavate ovo je krs ovo nije, moj sin ima nasviranu, to me ne zanima ljudi niti cu ja da oc karticu samo mi odgovorite konkretno sta je bolje a ne tipa krs su oba. Hvala na razumevanju

Pa kako si pitao takav si odgovor i dobio. :d
Ova 6200 je 64bitna sa virtualnom memorijom je tezak krs za te pare. Malo je bolja 128bitna NV5700LE ali opet krsh. :d
Ati Asus 9550 je najbolja i sasvim solidna ali nisi u prvom postu napisao da ne zelis da overklokujes karticu. A Asus 9550 place za overklokom. :bottle:
Dakle logican izbor je NV6200 128bita 128MB skuplja ali ti zavrsava posao bez klokovanja. :p
Suma sumaru uporedio si dve lose kartice i pitas koje je manje losije resenje.
Upravo iz razumevanja tvog problema, predlozili smo ti to sto smatramo ispravnim resenjem.

Vrh Dno