Šta je novo?

GF FX 5800 Ultra

nesharm

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
11.12.2000
Poena
680
Evo mi je u masini...krajnji utisci ocajni. Kuler stvara takvu buku da je glavobolja zagarantovana, i potpuno je nemoguce raditi pored takvog kompa. Ocekujte Maxin test valjda do vikenda :).

nije valjda da se utisci zasnivaju na osnovu buke koju kartica stvara? :)

Buka je halucinogen pa ti se cini da vidis 50 frejmova vise:D

:D :D ... dakle Marsale.. cuveni zagorski smisao za humor te ne napusta!!! btw prijatelj mi javio iz amerike da je sedeo pored makine u kojoj je bio neki fx 5800 i kaze da je buka tj. zvucni efekti koje stvara karta naprosto neverovatni i da mu uopste nije jasno kako je kartica prosla testiranje za, veoma rigorozno americko trziste, home use!!!

ma onaj ko hoce ovu kartu zavice komp u cebe ili nesto jos deblje :D

nesharm je napisao(la):
Evo mi je u masini...krajnji utisci ocajni. Kuler stvara takvu buku da je glavobolja zagarantovana, i potpuno je nemoguce raditi pored takvog kompa. Ocekujte Maxin test valjda do vikenda :).

Jeste, stvarno se dere kao magarac, ali je ipak najsnažnije to što se kuler pali samo ako aktiviraš neku 3D funkcjiu, inače ćuti. Tako da, dok si na desktopu, nema problema, ali čim upališ 3D Mark, moraš da bežiš iz sobe.

supernova je napisao(la):
...

Jeste, stvarno se dere kao magarac, ali je ipak najsnažnije to što se kuler pali samo ako aktiviraš neku 3D funkcjiu, inače ćuti. Tako da, dok si na desktopu, nema problema, ali čim upališ 3D Mark, moraš da bežiš iz sobe.

Da, samo je problem sto kulerce nece da se upali kada pustis npr. 3D screensaver ili 3D plugin za Winamp. Neso, ajde probaj da vidimo jel ovi Hrvati *****ju ili je stvarno tako :)

supernova je napisao(la):
...

bas su fino resili problem,verovatno racunaju da ce korisnik imati monitor u jednoj a kuciste u drugoj sobi:D,podrazumeva se i jako dugacak kabal za misa i tastaturu.

Marti Misterija je napisao(la):
:D :D ... dakle Marsale.. cuveni zagorski smisao za humor te ne napusta!!! btw prijatelj mi javio iz amerike da je sedeo pored makine u kojoj je bio neki fx 5800 i kaze da je buka tj. zvucni efekti koje stvara karta naprosto neverovatni i da mu uopste nije jasno kako je kartica prosla testiranje za, veoma rigorozno americko trziste, home use!!!

Hvala Marti :D
Zamislite kako se cuje posle mesec dva kad vise nije nova nego kad udje prasina unutra! Jedva cekam Maxov test :D

Pazite, buka se smatra jednim vidom zagadjenja, pa vi sada gledajte: FX 5800 = zagadjivac :D

A mene samo zanima kakav je tv out!
Ako nisu uspeli da se poprave u tom segmentu najiskrenije im zelim sto brzu propast!

Mali HoBiT je napisao(la):
...

bas su fino resili problem,verovatno racunaju da ce korisnik imati monitor u jednoj a kuciste u drugoj sobi:D,podrazumeva se i jako dugacak kabal za misa i tastaturu.

Kako ne kapirate da nVidija protezhira bezhichna reshenja :D
Bezhichi mish, tastatura, joystik ili gamepad, monitor, i bluetooth DVD-RW :D
Dok mashina buchi u podrumu vi uzhivate u apsolutnoj tishini, a ne tamo zastareli Ati koji stavlja neke ventilatorchice na grafichke :D

Eno stigao i 5200 sa krsh memorijom i cenom od 90E.
Al' ce bude smeshno.

Amon_Ra je napisao(la):
A mene samo zanima kakav je tv out!
Ako nisu uspeli da se poprave u tom segmentu najiskrenije im zelim sto brzu propast!
Nema gledanja telkisa pored turbine :) ... bice to samo slika.. tona nema, ustvari ima ga ali se nece cuti !!! :))

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ma samo vi prdite :D

Lepo ustedis na 5800-tci umesto Ultra vezije, i kloknes je opusteno (probali) na 530/1000 i eto ti ultre bez buke :D ...
Kakvi ste bre *ebale vas Ati igrackice :D
POz! :)

Cek, cek a koju ti ono bese imas graficku?! :D

Amon_Ra je napisao(la):
...

Cek, cek a koju ti ono bese imas graficku?! :D

To je samo zbog trenutne slabosti N'Vidia-e.
Ali se zato sprema udarac, ma ekspozija zvana NV40.
Ili bese NV50. Znam da su ih najavili vec sledece 3 generacije
sa sve NEVIDJENIM specifikacijama. :D

notax je napisao(la):
...

To je samo zbog trenutne slabosti N'Vidia-e.
Ali se zato sprema udarac, ma ekspozija zvana NV40.
Ili bese NV50. Znam da su ih najavili vec sledece 3 generacije
sa sve NEVIDJENIM specifikacijama. :D

Ne bese tako davno prica o "biranom primerku" GF256 koja se provlacila od bencha preko PC berze do news-a :D :D .Kako bese ??
A sada???
Pravi si "novokomponovani" :D
I to gori od mene :eek: :evil:

Ovako, karta REALNO ima problem sa 43.45 driverima i 3d screen saverom...znaci moguce zakucavanje. Inace, TV-out ce probati Maxa, a ja imam jos samo da dodam da sam Ultru nakon testa BRZE BOLJE izvadio iz kompa i vratio mog supertihog Mediona :).

simpson H je napisao(la):
...

Ne bese tako davno prica o "biranom primerku" GF256 koja se provlacila od bencha preko PC berze do news-a :D :D .Kako bese ??
A sada???
Pravi si "novokomponovani" :D
I to gori od mene :eek: :evil:

Biranom sta ?? Do danas sam vozio Gainward Ti/450.
Prodao sam ga, jer ce se uskoro desavati omiljena stvar nas kupaca, a to je nagli pad cena grafickih karti sledecih meseci. To je jedini pozitivni rezultat nailaska tih nesretnih FX-ova.
Trenutno sam na Matrox Millenium 4 Mb PCI. :D
A ako si mislio na novopeceni AT(E)I-sta, tesko novopeceni.
Ja sam pre 5-6 godina imao ATI RAGE II+DVD sa 4 Mb.

E, ja cu da sacekam S3 da napravi cudo, pa ako napravi, nemo da me neko prozivao ako to kupim jer, alo, ko bre novopeceni S3-ovac, ja sam Trio i Virge vozio pre i-ha-haj :)

Pozdrav!

p.s. a tek ne daj boze da Intel napravi neko graficko cudo, i740 mi je bio omiljen

U Sale predugo ljudi iz S3 najavljuju bum na trzistu...
ja mislim da od toga nema nista...

Elem, kad budete videli rezultate testiranja, bice shokantni :)

Ne sumnjam, kod Maxa su rezultati uvek sokentni :D
Joj sto ja volim Branka :D

Sasa je napisao(la):
E, ja cu da sacekam S3 da napravi cudo, pa ako napravi, nemo da me neko prozivao ako to kupim jer, alo, ko bre novopeceni S3-ovac, ja sam Trio i Virge vozio pre i-ha-haj :)

Pozdrav!

p.s. a tek ne daj boze da Intel napravi neko graficko cudo, i740 mi je bio omiljen

Kolike su sanse da Tseng napravi ponovo nesto "do bola" (mada kada bolje razmislim nikada nisu imali "nesto do bola" :D ).

PS: Kada sam imao u masini Tseng Labs ET4000/w32 (ovo W32 je windows akcelerator :) ) neki su citali slikovnice...

PPS: A dodajmo tome da uopste nisam matorac => bio sam mnogo napredno dete, kao i sada :D

delimir je napisao(la):
...

Kolike su sanse da Tseng napravi ponovo nesto "do bola" (mada kada bolje razmislim nikada nisu imali "nesto do bola" :D ).

PS: Kada sam imao u masini Tseng Labs ET4000/w32 (ovo W32 je windows akcelerator :) ) neki su citali slikovnice...

PPS: A dodajmo tome da uopste nisam matorac => bio sam mnogo napredno dete, kao i sada :D

Jel to bese ona lightspeed graficka sa 2,25 mb video rama??

Bogami tih 2.25 je bio pravi posao jer je tako mogla 1024x32bita.

A u 2D je i brza bila, mnogo. Bese to bio prvi 128bitni graficki cip.

Pozdrav!

Vrh Dno