mikele
Čuven
- Učlanjen(a)
- 09.02.2002
- Poena
- 620
Znam da je o vrednosti ove karte dosta bilo price na forumu ali mislim ne i iz ovog ugla. Situacija je kod mene sledeca: nisam hard-core gamer mada tu i tamo pokrenem nesto zahtevnije (tipa UT 2k3 ili Splinter cell-a), gledam TV i sat tv na PC-u, gledam dosta divx filmova, dosta snimam, montiram, igram se sa videom i vrlo cesto koristim TV izlaz. Meni je dakle uvek bila potrebna neka all-around graficka, kako se to kaze. Imao sam ranije ATI Rage 128 a sada sam vlasnik bba Radeon-a 32 sdr TV, pa verovatno imate predstavu na kakav sam kvalitet multimedije na racunaru barem kad je grafika u pitanju navikao. Elem, uz skori apgrejd racunara (ploca i procesor) koji sam radio pojavila se mogucnost da odvojim nekih 70 eura za graficku, ne toliko iz preke potrebe vec vise iz zelje da imam nesto sto moze da pokrene pixel shader-e i da upotrebim mogucnosti dual display-a, skor u 3d marku je skoro nebitan. Otpali su ATI Radeon 9000pro kao nepotrebno skuplji, 9100 kao brz ali bagovit a ostao je Radeon 9000, Gigabyte-ov recimo. E, tu upade Gf fx 5200 64 TV sa cenom jednakom njemu a performansama jacim od 9000pro,i naravno dx9 podrskom (sto je barem meni relativno nebitno jer sumnjam da ce ova graficka moci da se izbori sa dx9 naslovima). Dakle iz pozicije jednog gamer-a FX 5200 je odlican izbor ali to se ne odnosi na mene. Stoga sledi par pitanja:
1)Da li je neko bio u prilici da uporedi multimedijalne kvalitete FX5200 sa Ati Radeonima 9x00 (pro) (kvalitet 2d-a, tv out-a, prikaz filmova i slicno)?
2) Da li da menjam ovaj bba Radeon 7200 tv za Gigabyte Radeon-a 9000 ili za FX 5200?
3) Da li da ga uopste menjam?
Unapred hvala na sugestijama.
1)Da li je neko bio u prilici da uporedi multimedijalne kvalitete FX5200 sa Ati Radeonima 9x00 (pro) (kvalitet 2d-a, tv out-a, prikaz filmova i slicno)?
2) Da li da menjam ovaj bba Radeon 7200 tv za Gigabyte Radeon-a 9000 ili za FX 5200?
3) Da li da ga uopste menjam?
Unapred hvala na sugestijama.