Šta je novo?

Gf 4 Ti 4200

lugonja

Čuven
Učlanjen(a)
27.05.2002
Poena
619
Ljudi kakva je to kartica. Cuo sam za cetvorku TI 4400 i 4600, ali ove nema cak ni na PDF fajlu na NVIDIA-inom sajtu. Ako neko zna neka mi ukratko napise njenu brzinu procesora, propusnu moc memorije, brzinu memorije, kolicinu memorije itd, mislim znate vec. I da. Koja je bolja kartica: neki GF3 TI 200 (TI500) ili GF4 TI 4200!
Thanks!!!

GF4200 Ti u svakom slucaju, chip je isti kao i na jacim modelima jedino ako se ne varam radi na 275MHz a memorija radi na 500MHz (ili kod nekih primeraka sa 128Mb 444MHz). Klokovanjem kartice trebao bi da dobijes performanse 4400 ili cak 4600 ako imas srece sa primerkom.

E, pa Ti4200 ti je Nvidijin cip za Srbe, odnosno nas ostale. Naime to je Gf4, koji ima nizi radni takt procesora i memorije u odnosu na Ti 4400/4600 modele. Sto i nije tako bitno, ono sto je bitnije, je cinjenica da mu je cena znatno niza. Naravno bolji je od svih Gf3 modela, ali ga kod nas nema ili slabo ima. Ali nemoj da brines, sacekaj jos malo pa kad izadje novi matrox uzmi njega, on je sigurno najbolji (a i cena mu je najbolja)...

Core kod svih GF4 4200 modela je 250MHz. Memorija stoji tamo gde ti je Alexandar rekao, sa tim sto su pojedini proizvodjaci poceli da ugradjuju module od 3.5ns (npr. Gainward), gde teoretski dostizu 570MHz, a bolji primerci i preko 600MHz.
Ako se po performansama i priblizava starijoj braci, izgledom to nije slucaj, jer Ti4200 modeli za sada zbilja deluju socijalno (ne kazem da se tako i ponasaju). Moram primetiti da Abit malo odskace od ove reference jer im cela GF4 serija jako lepo izgleda. Sa druge strane Gainward GF2 Ti je daleko bolje izgledao od ovog novog GF4 Ti4200. No, nije to ni bitno dokle god su performanse tamo gde jesu i dok se cena spusta (napolju, a nadam se uskoro i kod nas) ispod magicnih 150€.

Evo iskopao sam sliku Abita GF4 Ti 4400. Prosudite sami.

Gde ima kod nas da se nabavi neki Ti4200?

Strpi se bice ih uskoro, za jedno nedelju-dve...

valek je napisao(la):
Core kod svih GF4 4200 modela je 250MHz. Memorija stoji tamo gde ti je Alexandar rekao, sa tim sto su pojedini proizvodjaci poceli da ugradjuju module od 3.5ns (npr. Gainward), gde teoretski dostizu 570MHz, a bolji primerci i preko 600MHz.
Ako se po performansama i priblizava starijoj braci, izgledom to nije slucaj, jer Ti4200 modeli za sada zbilja deluju socijalno (ne kazem da se tako i ponasaju). Moram primetiti da Abit malo odskace od ove reference jer im cela GF4 serija jako lepo izgleda. Sa druge strane Gainward GF2 Ti je daleko bolje izgledao od ovog novog GF4 Ti4200. No, nije to ni bitno dokle god su performanse tamo gde jesu i dok se cena spusta (napolju, a nadam se uskoro i kod nas) ispod magicnih 150€.

Izvini, ali kakve veze ima kako kartica izgleda ?
P.S. ta kartica je 2 puta manja od Ti4400 i 4600 koje su OGROMNE i time je verovatno bolje tehnoloski odradjena, s'obzirom da ne zaostaje previse za njima...a zauzima daleeeko manju povrsinu.

Pazljivijim citanjem su ti mogli zapasti za oko i komentari na izjave o izgledu tipa: "ne kazem da se tako i ponasaju" i "No, nije to ni bitno ...". Mada sa druge strane, ako nisi pazljivo procitao prosli post verovatno neces ni ovaj pa dzaba pisem :(

Moji komentari su bili vezani za izgled Ti 4200 modela cije sam slike video i zbilja ne nalazim mesto na kome ja dovodim u korelaciju izgled i brzinu.

"P.S. ta kartica je 2 puta manja od Ti4400 i 4600 koje su OGROMNE i time je verovatno bolje tehnoloski odradjena, s'obzirom da ne zaostaje previse za njima...a zauzima daleeeko manju povrsinu."

:) :) :) Ovo je jako dobro. GF4 Ti4200 je kartica bolje tehnoloski odradjena od od Ti4400 i Ti4600 :) . Say no more.

P.S. Cisto da ovaj put ne bude zabune, sto se tice Ti4200, ja je skroz pozdravljam jer takodje smatram da donosi GF4 tehnlogiju medju "mase" (hvala ATI-u za R8500, bez koga sumnjam da bi ikad videli Ti4200) po prilicno razumnoj ceni (sa tendencijom padanja). Planiram da je uzmem u najskorije vreme, ali se ne zavaravam da dobijam Mercedes S klase po ceni C klase (2 puta manji, a po brzini ne zaostaje puno za S klasom => da je verovatno bolje tehnoloski odradjen, zar ne?)

valek je napisao(la):
"P.S. ta kartica je 2 puta manja od Ti4400 i 4600 koje su OGROMNE i time je verovatno bolje tehnoloski odradjena, s'obzirom da ne zaostaje previse za njima...a zauzima daleeeko manju povrsinu."

:) :) :) Ovo je jako dobro. GF4 Ti4200 je kartica bolje tehnoloski odradjena od od Ti4400 i Ti4600 :) . Say no more.

P.S. Cisto da ovaj put ne bude zabune, sto se tice Ti4200, ja je skroz pozdravljam jer takodje smatram da donosi GF4 tehnlogiju medju "mase" (hvala ATI-u za R8500, bez koga sumnjam da bi ikad videli Ti4200) po prilicno razumnoj ceni (sa tendencijom padanja). Planiram da je uzmem u najskorije vreme, ali se ne zavaravam da dobijam Mercedes S klase po ceni C klase (2 puta manji, a po brzini ne zaostaje puno za S klasom => da je verovatno bolje tehnoloski odradjen, zar ne?)

Batali. Kad sam rekao da su bolje odradjene ja takodje nisam to dovodio u korelaciju sa brzinom. Naprosto sam hteo da kazem da su te kartice mnogo manje od Ti4400 i 4600 koji zbog svoje ogromne velicine nisu cak ni kompatibilni sa nekim plocama, traze manje struje (barem koliko ja znam, ne mora biti tacno) a po performansama uopste ne zaostaje mnogo, stavise kad se klokne ista je ili bolja pa to samim tim znaci da su primenjena (verovatno) neka bolja tehnoloska resenja u postupku pravljenja kartice (tj. stampane ploce, kondenzatora, materijala, rasporeda jezgra, memorije i sl.) od boljih modela jer ne verujem da bi dozvolili namerno da se naprave tako ogromne kartice...
Naravno, mozda se varam.

Nazad
Vrh Dno