Šta je novo?

GF 256+FIC KT133A Proglem

Bax

Čuven
Učlanjen(a)
14.07.2001
Poena
620
Desava se isti problem na svim operativnim sistemima, a to je da se graficka dosta cesto ne inicijalizuje dobro i dgne windows u 256 boja 640*480. Da li neko ima ideju za resenje problema

pa najboje bi bilo da probas neku drugu graficku karticu, da pozajmis od nekoga i vidis da li je problem do graficke ili do ploce...

Graficka je OK, nego se mozda negde ne slaze sa plocom, ali gde ?

Bax je napisao(la):
Graficka je OK, nego se mozda negde ne slaze sa plocom, ali gde ?

Ma, windows ti je slupan. Pokusaj sa system file checker-om, da odradis restore systemskih fajlova, ako to i reinstalacija drajvera od graficke ne pomognu, probaj sa reinstalacijom celog windowsa.

Nije slupan juce instaliran, ovo je vec 5 put i pod ME i pod XP se isto dogadja.

Bax je napisao(la):
Nije slupan juce instaliran, ovo je vec 5 put i pod ME i pod XP se isto dogadja.

Pretresi bios. Problem zaista ne izgleda kao hardware-ski.

Problem ti je do slabog napajanja. Kada system butuje napajanje ne moze da obezbedi dovoljno struje za sve komponente i desava se taj problem. Ja sam kod jednog mog drugara muku mucio sa tim problemom vise od dva meseca dok nisam provalio u cemu je fora. Imas dva resenja. Najbolje ti je da zamenis napajanje za jace, ali ako nemas para ili nesto sl. mozes da probas da ga zeznes tako sto ces prilikom paljenja racunara zadrzati taster oko 1,5 do 2 sekunde a zatim ga otpustiti. Videces da ce se stistem podici korektno. Znaci stisnes Power taster, drzis sekundu i po, dve i onda ga pustis. Ja sam ubedjen da ce ti sve raditi kako treba.

Ovo sa napajanjem je bas interesantna ideja, probacu hvala na savetu.

Kao plus teoriji o napajanju bi dodao i cinjenicu da se problem u 90% slucajeva javlja kad se nakaci jos jedan hard na komp, evo spustio sam Durka na sa 933 na 600 to bi trebalo da rastereti napajanje, sad mi ostaje samo da cekam rezultat, zasad je OK:)

Provalio sam sta je zezalo, sve vreme je to bila mrezna koja je uvek bila disejblovana, uz to zbog nje mi se jos tresla slika na monitoru s vremena na vreme, nema vise ni toga, eto sta sve moze da bude od sugave mrezne.

Pa j*bi ga, dzabe si nas iscimao:D :D :D

Vrh Dno