Šta je novo?

GF 2 MX 200 Pitanje!!!

npetar

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
679
Ovako,problem je sledeci:
Pod WinME stoji da kartica radi na 1X ratio
a pod WinXP da radi na 4X sto i zelim naravno.
U BIOS-u sam sve lepo podesio.Ako neko zna da resi moj
problem zahvaljujem.Uzgred,nisam ni znao da radi tako
dok nisam upotrebio Wcpuid...(D)

npetar je napisao(la):

Nemoj da koristiš ME, nije baš najbolji OS...

npetar je napisao(la):

Instaliraj "nVidia detonator driver" ako još nisi...

Instalirao sam dosada dosta detonator drajvera:12.41,27.50...
ali problem ostaje neresiv!!!Sto se tice WinMe-a slazem se da je dj...e?!?Dakle,trazim jos savete kako da resim problem?(D)

Ako ti nešto znači kod mene na BX-u umesto u AGP x2, po WCPUID-u kartica radi u AGP x1...Nisam se mnogo sekirao oko toga...pa ima slike (još uvek) na ekranu :D

Hvala za reci utehe,no i dalje me uzasno nervira(sta da radim kad sam po prirodi nervozan)?!?! Zna li neko cemu sluzi "Side band addressing" na AGP karticama?....(D)

Nije valjda moguce da niko od okorelih igraca ne zna cemu sluzi i kako se aktivira ova opcija???...;)

npetar je napisao(la):
Nije valjda moguce da niko od okorelih igraca ne zna cemu sluzi i kako se aktivira ova opcija???...;)

Aktivira se iz recimo NVmaxa, ukoliko je kartica podrzava, a chemu sluzi to i mene zanima:D

Nisam okoreli igrač...

Naime side band adressing služi za bolje iskorišćenje memorijskog bandwidtha kod grafičkih (NVidia) karti. Pokazao se kao slabo rešenje (poboljšanja su ispod 5%) i kao kočnica u dostizanju vrhunskih OC rezultata. Npr. u Anandovom textu BX133-Video (nema veze sa ABitom) testirane su karte koje bi trebale da izdrža povišeni AGP takt (koji je kod i440BX-a obavezan ako se koristi napredniji PIII CPU) i pokazalo se da kartice podnose znatno veći AGP takt ukoliko je SBA isključen...

delimir je napisao(la):
Nisam okoreli igrač...

Naime side band adressing služi za bolje iskorišćenje memorijskog bandwidtha kod grafičkih (NVidia) karti. Pokazao se kao slabo rešenje (poboljšanja su ispod 5%) i kao kočnica u dostizanju vrhunskih OC rezultata. Npr. u Anandovom textu BX133-Video (nema veze sa ABitom) testirane su karte koje bi trebale da izdrža povišeni AGP takt (koji je kod i440BX-a obavezan ako se koristi napredniji PIII CPU) i pokazalo se da kartice podnose znatno veći AGP takt ukoliko je SBA isključen...

i najbitnije, mx-ovi nemaju tu opciju...

Wcpuid kaze da moj GF2MX200 podrzava tu opciju ali da je trenutno disable-ovana.Moram li da posedujem neki poseban software za aktiviranje ili se to moze odraditi na drugaciji nacin i koji???Ne znam cemu sluzi taj NVMAX!Trenutno sto imam je PowerStrip ali u njemu nema te opcije;zato molim da stavite link za NVMAX....(D)

Ne kapiram sto se uopste opterecujes time kada je ionako kartica krs. Bolje performanse nece videti ni da ukljucis tu opsiju na nekom titaniumu. Kao drugo ta opcija bukvalno nicem ne sluzi. Bolje promeni tu karticu nego sto se opterecujes glupostima.

pozdrav

Mašina: ASUS A7V-133C, Athlon 1.33 GHz, GF2MX400 64 MB ...danas sam probao baš to isto i to u WinME. U BIOS-u sam setovao AGP 4x i WCPUID mi kaže da kartica radi na 1x...Očigledno da ne očitava dobro. Takođe mi kaže da je Side Band Adressing podržan što je i normalno, jer ga podržavaju i mnogo starije kartice (serija TNT npr...)

Uhhh,lakse se dise.....! A taman sam pomislio da skinem WinME
ali sad necu....Hvala svima a najvise Delimiru!!!

....sipas i ne mislis (D)

Vrh Dno