Šta je novo?

Gericom Webgine zbun

MurDock

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
Od skora sam "ponosni" :d vlasnik Gericom Webgine 1230i notebook-a pa me nekoliko stvari zbunjuju.
Na Gericom-ovom site-u ne postoji model kao moj. Na google sam pronasao samo na 2 mesta da se taj model u opste spminje ali nikako u kontekstu koji meni treba...
BTW u sebi ima: PIII na 1200MHz (Tulatin), SiS 630, 8-64 IGP, 30GB Hitachi, 256MB, combo drive, 14" XGA, Modem 56k, Lan 10/100, IRda...
E sad...
1. Everest mi za video adapter prijavljuje SIS 300/301 i ispod: Video Adapter Disabled :wall: WHAT A FUCK IS THIS??? Probao sam Counter Strike 1.5 i koci i na rezoluciji 640x480 (probao sam da grfickoj dodelim vise rama, sa pocetnih 8MB na 64MB ali mi se cini da radi jos gore). Jos uvek koristim Windows-ove driver-e jer su driver-i za SIS630 na njihovom site-u 41MB (skidam ih ternutno i razbicu ga ako sam skinuo pogresne :mad: :crash: ).
2. Citajuci neke review-e po netu primetio sam da potenciraju da je grficka 128Bit pa me to malo zbunjuje... :trust:
3. Gledajuci neke druge modele Gericom-a nisam uspeo a da ne primetim slicnost izmedju mog (notebook-a :d ) i Gericom WebBoy-a. Gotovo su identicni, ma sta gotovo i jesu isti (spolja)... Mada na njemu lepo pise Gericom Webgine serie (nalepnica ispod).
4. Uz njega sam dobio Platinum Card MC220 Modem Card Data/Fax modem 56000. Kapiram da je to neka vrsta modema ali mi nije jasno sto bi stavili 2 modema na jedan low-cost notebook... BTW ova kartica ima dva jako cudna konektora koje do sada nisam vidjao (mada i nisam do sada imao prenosivi racunar). Zna li neko o cemu se radi...?

MurDock je napisao(la):
4. Uz njega sam dobio Platinum Card MC220 Modem Card Data/Fax modem 56000. Kapiram da je to neka vrsta modema ali mi nije jasno sto bi stavili 2 modema na jedan low-cost notebook... BTW ova kartica ima dva jako cudna konektora koje do sada nisam vidjao (mada i nisam do sada imao prenosivi racunar). Zna li neko o cemu se radi...?

Jesi li to pazario novo ili polovno?

Elem, sto se tice ovog drugog modem-a: pretpostavljam da je u pitanju PC card modem (ranije zvan PCMCIA). Obicno na sebi imaju malo cudnije konektore koji sluze da se u njih ukljuci adapter kabel. Dakle, ako nemas adapter kabel, ta kartica ti je skoro neupotrebljiva.

Ako malo potrazis po internetu, naci ces vise informacija o tom modemu: http://www.com1.fr/products/telecom/wireline/mc220.php
K'o sto vidis, taj modem je i GSM modem - eto razloga zasto bi ga neko dao uz racunar koji vec ima jedan modem za PSTN.

Pozdrav

Dobio sam ga na poklon... Malo sam googlovao i saznao nesto vise o tom modemu mada uz njega nisam dobio nikakav adapter...
Driver-re koje sam sinoc skidao nisu odgovarajuci!!! NE MOGU DA VERUJEM!!! Skidao sam 41MB BULLSHIT-a na 56k... :wall: Sve radi ali grafika ne... Za chipset prijavljuje da je SIS630 S/ST a graficku SiS300... Kada sam grafickoj dodelio 32MB u everest-u vise ne prijavljuje da je Video Adapter Disabled a i radi daleko bolje... Win cak prihvata drivere SIS630 ali kada se reboot-uje pojavi se plavi ekan smrti... Ne kapiram gde da skinem drivere za ovo njesra kada ih na i oficijalnom site-u nema...

Te racunare (samo cetvorke) je pre uvodjenja PDV-a (znaci jesenas) beogradski Sampro prodavao za 650 evra. Pogledaj kod njih za drajvere.

Nasao sam ih.... :banana:
Hvala na odgovorima...

Nazad
Vrh Dno