Šta je novo?

geometrija slike

Clamaran

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Da li postoji program sa kojim se softverski moze kontrolisati geomatrija slike na monitoru. Konkretno, imam Samsungov 950p plus, i imam manjih problema sa detaljnim podesavanjem geometrije i fokusa slike preko osda. Nisu ovo velike stvari, vecina ljudi ih i ne bi primetila, ali eto, meni smetaju. Znam da ovo znaci da monitor sam po sebi nije savrsen, ali cini mi se da je power strip u vreme kada sam ga zadnji put koristio, pre nekih par godina u njegovim najranijim verzijama, imao mogucnosti koje trazim.

Siguran si da si instalirao sav software koji si dobio uz monitor?

Siguran

geomentrija u smislu sirina/visina ili u smislu krivo/pravo? PS ti moze pomoci u prvom, ali ne i u drugom slucaju. kad bi programi mogli da komuniciraju preko d-sub-a sa monitorima, proizvodjaci ne bi ugradjivali usb. fokus je takodje stvar koja zavisi od monitora i ne pomaze program.
mada meni nije jasno, zasto neko ne naprvi program koji ce u realnom vremenu da deformise 2D sliku tako da odgovara anomalijama monitora, koji bi na kraju prikazivao ispravnu sliku. jesta da bi bila umanjenog kvalieta, ali mozda bi nekome to vise odgovaralo... :D ne obracajte paznju, trip... :D

I ja imam taj problem, nije nista ozbiljno ali me kao i Clamarana nervira :mad:

Bahati [SiD] je napisao(la):
mada meni nije jasno, zasto neko ne naprvi program koji ce u realnom vremenu da deformise 2D sliku tako da odgovara anomalijama monitora, koji bi na kraju prikazivao ispravnu sliku. jesta da bi bila umanjenog kvalieta, ali mozda bi nekome to vise odgovaralo... :D ne obracajte paznju, trip... :D

Interesantna idja, nema sta. Kakav si sa programiranjem?:p :p :p

Clamaran je napisao(la):
Interesantna idja, nema sta. Kakav si sa programiranjem?:p :p :p
eeee, da sam dobar sad bi vam ponudio da ga kupite, a ne da delim ideju. :D

Kako zamisljas da deformises sliku iz video kartice? Mislim da na ramdac ne moze da se utice, a sve ostalo je digitalni signal...

geomentrija u smislu sirina/visina ili u smislu krivo/pravo? PS ti moze pomoci u prvom, ali ne i u drugom slucaju. kad bi programi mogli da komuniciraju preko d-sub-a sa monitorima, proizvodjaci ne bi ugradjivali usb. fokus je takodje stvar koja zavisi od monitora i ne pomaze program.

Pazi, uopste nije trip... Verovao ili ne, i sam sam skoro o tome razmisljao... Da se napravi neki profil u vidu samo jednog fajla ili preko, recimo, powertrip-a koji ce ga ucitati... Problem je u tome sto Samsung npr. nece priznati da geometrija na 9xxNF monitorima nije savrsena (TFT-olika) pa nece ni da pravi tako nesto... Druga, bitnija stvar je sto su glavne anomalije kod NF-a (opet primer) izrazene na svakom NF-u ali kod nekoga manje, kod nekoga vise, kod nekih primeraka ima jos nekih anomalija itd... Svaki NF ima blago uvucenu ivicu ka centru i to na levoj strani, donja polovina... makar bi mogli to da isprave softverski ili da da daju neki program da iskusan korisnik moze sam da razvuce sliku i za taj milimetar - dva... Neki WYSWYG program tipa: zumiras taj deo ekrana i razvuces misem ivicu do kraja ili selektujes i napravis pravu dokle da se "popune pikseli"... Kapiram da taj deo cevke moze da prikaze sliku (piksele) odnosno da je stvar u elektronici... Da li je to realno ??

Geek_master je napisao(la):
Kako zamisljas da deformises sliku iz video kartice? Mislim da na ramdac ne moze da se utice, a sve ostalo je digitalni signal...
presretnes signal tik pre nego sto krene u frame buffer. slicno kao sto to radi pivot softvare za obrtanje slike na lcd-ovima, ali dosta lakse. a podesavanja bi se vrsila tako sto bi imao test patern i nekoliko alata kojima ga deformises, a realna slika se u realtime-u ispravlja.

Ajde ljudi razmisljajte, bahati je izneo odlicnu ideju, moze nesto da se zaradi od toga (nisam cuo da takvo nesto postoji).
Mozemo da osnujemo neko akcionarsko drustvo. Trip.

Vrh Dno