Šta je novo?

Genius Tastatura

mystical

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2005
Poena
301
znaci stvar je ova...imam genius slimstar 310 (extra je),prezadovolja sam itd,al imam jednu frku,posto tastatura ima +14 multimedijalnih tastera koji su predefinisani i kad se driver instalira,korisnik nema izbora aplikacija koje se mogu alocirati na tim tastrime nego je sve predefinisano(za ie,sleep,word,exl,outlook,msn,itd),kao sto sam napomenuo.e sad pitanje moje je,dal mogu nekako da promenim??? da stavim umesto tih app.neke druge... neki drajver ? plizzz help

tnx svima unapred

Ne možeš, koliko ja znam... Ja imam drugu Genius tastaturu i svi moji tasteri (osim dva specijalna funkcijska) rade savrešno bez ikakvog posebnog drajvera i umesto tih njihovih predefinisanih pozivaju default aplikacije (recimo, umesto Win media playera, koji poziva Genius drajver, diže se Winamp). Probaj tako pa vidi šta radi a šta ne.

Možeš da probaš da vidiš koje shortcutove poziva tastatura (ako tako radi) pa da onda definišeš te shortcutove za željene aplikacije, bilo na uobičajeni način bilo nekim programom koji postavlja "hook" i presreće te pozive.

BTW, ja imam 12 multimedijalnih tastera (+ dva specijalna koji ne rade bez Genius drajvera) tako da razlika možda nije velika i moguće da bi i tvoja tastatura radila odlično bez drajvera.

Kad kažem "bez drajvera" to znači da se koristi standardna Win podrška umesto Genius drajvera, konkretno kod mene piše: "HID Keyboar device" + "Standard 101-102 key or MS Natural PS/2 keyboard".

Poslednja izmena:
Vrlo moguće da će mu koristiti bez drajvera, ali sa Genius drajverom čisto sumnjam. Mada, ko zna. Naprosto, Genius drajver je hardcoded, presreće shortcut-e za koje ima tastere i poziva ono što su njegovi programeri umislili da treba da bude - i tačka.

Baš me zanima mogu li s ovim ja iskoristiti ona dva funkcijska tastera (za koje je, BTW, Genius predvideo da im korisnik slobodno definiše funkciju)? 99.99% programa uopšte ne registruje kodove ovih tastera (uključujući programe za analiziranje kodova tastature), zapravo jedini program koji sam našao da reaguje na njih je AdMuncher, ali on nije u stanju da razlikuje jedan taster od drugog, oba ih isto interpretira.

Poslednja izmena:
Probao, ne pomaže za ona dva tastera. Ipak, otkrio da ih i HotkeycontrolXP prepoznaje (ali opet ne razlikuje jedan od drugog) pa iskoristio za neke njegove funkcije.

Ono što me najviše nervira u FS Viewer-u je to što ne postoji način da se minimizuje iz full screen-a (ili ga ja ne znam), sad sam tom "programabilnom" tasteru (programabilan je samo sa Genius drajverom) dao funkciju hide/unhide, a ctrl+programabilni je "always on top on/off". Bilo bi lepo da su oba tastera u igri pojedinačno, ali bolje išta nego ništa.

Poslednja izmena:
preko KeyTweak-a nem mogu da podesim otvaranje odredjenih programa, tipa total commander, souindforge.... i umesto outlook-a da otvara gmail ili hot mail

any ideas how?

Poslednja izmena:
Vrh Dno