Šta je novo?

Genius SW-HF5.1

CamBieL

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
http://www.itsvet.com/proizvod/genius-sw-hf5.1-5005w/comp_tehn_speakers/41/579

Šta mislite o ovim zvučnicima?

Pročitah u SK o njima i vidim da se ovde ne pominju. Interesuje me da li vrede ove pare, zato što sam gledao razne i što više gledam sve me više buni. mislio sam da uzmem alteca VS3251E. Napominjem da mi je, verovali ili ne, najbitniji daljinac. Koristiću ih samo za filmove i igre. Za muziku imam ovo iz "moje mašine" i to mi je više nego dovoljno, pa ću da zabodem još jednu zvučnu i ćao.

Izasli su i Genisu SW 5005 razlika je jedino sto je impedansa na ovim zvucnicima 8 Ohms, a na SW 5000 4 Ohms... i 5005 imaju u sivoj varijanti i neke sitne razlike u dimenzijama kutija...sve ostalo je isto...

Meni se na tim drvenim Geniusima 5.1 skoro pokvario potenciometar, pa mi zadnji desni zvucnik ne radi, sem kada pritisnem potenciometar. Nadam se samo da cu uspeti naci neki servis gde ce ga moci zameniti, odnosno nabaviti takav. Inace zvucnici su oko 4 godine stari.

Meni se na tim drvenim Geniusima 5.1 skoro pokvario potenciometar, pa mi zadnji desni zvucnik ne radi, sem kada pritisnem potenciometar. Nadam se samo da cu uspeti naci neki servis gde ce ga moci zameniti, odnosno nabaviti takav. Inace zvucnici su oko 4 godine stari.

Pa ako radi kad pritisnes potenciometar verovatno je neki kontakt samo otisao...i onako nemas vise garanciju,mozda da probas da skines prednji deo na kome se nalaze svi potenciometri i proveris kontakte...samo odvrnes par srafova... Tvoj sistem je verovatno onda SW 3600 s obzirom da kazes da je star 4 godine... A sto se tice servisa ima u Beogradu,a u NS-u sam video da ima bas Genius predstavnistvo (njihova radnja) tako da je moguce da i u NS-u ima servis...

Ma probao sam, rastavio sam ih skroz na skroz, ali problem je bas unutar potenciometra, i ne mogu nikako da ga namestim da radi, unutra gubi kontakt. Znam gde im je predstavnisvno u NSu, uglavnom, kad budem imao vremena potrazicu gde ih mogu popraviti.
Pozz.

To ti verovatno moze popraviti i bilo koji majstor koji se bavi elektronikom (posto verujem da ce te ovi u Geniusu fino odrati)...a mozda da potrazis sam negde takav isti potenciometar...
U svakom slucaju srecno ;)

Pa ne znam bas gde da nadjem takav, posto je poprilicno specifican(bar ja nisam video takav). Sa jedne strane se nalazi motorcic koji ga okrece kad se pojacava i stisava preko daljinskog, dakle potenciometar je kao neka cev sa ne secam se koliko ulaza i izlaza kroz koju prolazi osovina.
Uglavnom, snacicu se, poz.

Treba mi pomoc, tj. nameravam da za 2-3 dana kupim ovaj sistem. E sad interesuje me koja je razlika izmedju 5000 i 5005 modela, i da li ima josh kojekakvih zackoljica poshto vidim da neko kaze da svetliji model nema dva nego jedan zvucnik u zadnjim (ili prednjim, nisam siguran) satelitima.

Nazad
Vrh Dno