Šta je novo?

Genius SW-5005 5.1 nece uvek da upali !

bluesman

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2007
Poena
305
Stari manje od 2 meseca, od pre koji dan nece uvek da upale. Probam ponovo, posle nekoliko sati i pale -gase bez problema, vise puta sam probao. Inace su cuvani, 99 % vremena rade na 1/4, jako retko pojacani preko pola. Kablovi, osigurac, i ostali kontakti (koji nisu unutra) su provereni, i 100% su u redu.

Ukoliko neko ima isti problem (koji je resio), molio bih da pomogne savetom...

Ako su stari 2 meseca, pretpostavljam da su u garanciji..? Ako je tako nemoj da razbijash glavu, vec pravac servis. U nasoj zemlji "serviseri" uvek idu praksom "APP" (ako prodje, prodje). Pricaju ti price kako ti napon u kuci nije dobar, nisi dobro rukovao uredjajem i sl.. Meni se desavalo da zbog jednog istog kvara nosim isti uredjaj vishe puta u servis. Dok im malo ozbiljnije ne zapretis inspekcijom nece popraviti. Gotovo 90% slucajeva je to... Ne daj da te lazu i mazu, u startu im kazi "ne vracajte dok ne popravite" !!!!:d

Poslednja izmena:
Sad, kad su ovako niske t. pa moguci problemi sa naponom - trebalo bi biti siguran da je problem sigurno do zvucnika.

U suprotnom ce covek da se zestoko nacima noseci u servis na ispunjenje garancije, gde bi mogli da konstatuju da su ispravni, ili da mu, u gorem slucaju, vrate (posle xy dana) zvucnike sa objasnjenjem da su popravili a da mozda realno nista nisu ni radili.

Da je moje (inace imam sw-hf 5000) probao bih da utaknem u drugu uticnicu ili eventualno promenim raspored na produznom kablu.

Postoji verovatnoca da se pokvario taster (mikroprekidac?) za power on/off, al` valjda tada ne bi uopste palio.

Inace kod mojih sw-hf 5000 taj taster za ukljuc/iskljuc pri pritisku treba malo da zadrzim da bi se zvucnici ukljucili - obicno ih suvise kratak/brz pritisak nece ukljuciti.

A naravno da bi trebalo da odu na ispunjenje garancije ukoliko su neispravni ili su se pokvarili u medjuvremenu.

Poslednja izmena:
da, u garanciji su, pokusavao sam i u druge uticnice u kuci, uvek ista pojava, na
taster ne sumnjam zato sto se isto desava i kad pokusam da ih ukljucim preko
daljinskog upravljaca.

najveci smor je to cimati do servisa, pa se cimati sa serviserima, koji moraju da rade nesto zato sto je sprava u garanciji...

Ali izgleda da nema druge, nisam primetio da je ovaj problem kao moj cesta pojava.

Steta. Ako te ne bude mrzelo, prijavi na forum sta se desava

&Srecno!

Ovih dana sam razmisljao, a mislim da bi bilo dobro da ako je jos neko raspolozen (uz odobrenje nadleznih organa! na forumu;-) - da se kreira zvanična tema za seriju sw-hf genius zvucnika od npr. modela 5.1 3000 pa na dalje (4000, 5000, 5005...), kako bi se na jednom mestu skupile informacije oko problema i najboljeg nacina da se oni rese, kao i poboljsavanja odnosno mod-inga ovih zvucnika.

Poslednja izmena:
Podržavam ideju. Imaš li već neke ideje i rešenja?

Hvala ti sokole.

Na zalost, nisam bas tehnicki obrazovan, ne racunajuci da umem da promenim licnu na starim osiguracima i sl., tako da sumnjam da mogu da pomognem sa boljim idejama od onih da se npr. promene dobijeni kablovi (a sto su ljudi vec preporucivali za ove modele), koji su uglavnom previse tanki.

Mene npr. interesuje da l` bi mogao da nadjem neki viskotonac kojim bih zamenio postojece jer su mi rodjaka deca nabila prste u iste i udubila "kalotu". I kako to da izvedem. Ili npr. kako promeniti bateriju na daljinskom za model 5000 koji je za jednokratnu upotrebu.

Ideja je, otprilike, da bismo u zvanicnom tridu pobrojali modele koji dele neke zajednicke karakteristike, kao i cinjenice oko kojih se razlikuju - dakle ono sto je poznato ali da bude skupljeno na jednom mestu. Pa uz to da prikazemo elektronske sheme za one modele za koje one postoje - sto bi mozda nekome ko je strucan omogucilo da dadne dobar savet ili predlog.

Recimo, meni je nas clan gvlada izuzetno pomogao, kada sam imao problem da nemam zvuk na zadnjim satelitima pri pustanju cd-a i mp3 sa dvd plejera (pioneer dv 600), time sto mi je rekao da prespojim drugi (neiskorisceni) 5.1 izlaz (na genius subu) sa slobodnim stereo izlazom (na subu). To sam uspeo da uradim uz koriscenje jeftinog adaptera, a gvlada je to savetovao jer je istu stvar uspesno probao na starijem modelu geniusa (3000). Celu stvar sam opisao na hifi forumu prosle godine u ovo vreme i to samo zato sto tada benchmark forum nije radio, par dana.

Hocu da kazem da npr. to moze da bude korisna informacija za neke ljude koji imaju i druge slicne modele (4000? ili 5005), a da bih ja u zvanicnom tridu opisao ponovo celu stvar, uz slike. Ovo je cisto jedan od primera, koji bi mozda bili kandidati za zvanicnu temu.

U svakom slucaju, kako nemam ni iskustvo u pravljenju zvanicnih tema, verujem da nam je potrebna koordinacija nekog od moderatora, tipa da u nekom roku (npr. 7 dana) neko od nas (ja cu da zapocnem ako bas niko strucniji nece) pismeno slozi pocetak teme, da to zatim ode na pregled moderatoru, pa da on nakon korekcija to lepo slozi i pusti.

Sorry za off
&hvala_na_paznji!

Poslednja izmena:
... Ili npr. kako promeniti bateriju na daljinskom za model 5000 koji je za jednokratnu upotrebu. ...

Otkud ti to da je za jednokratnu upotrebu?! Pa kako si na prvom mestu stavio bateriju u njega?! Sa zadnje strane imas malu kvacicu koju povuces i izvuces plastiku u kojoj je baterija (pljosnata,tanka,velika...) od 3V...nadam se da sam pomogao :)

Hvala ti, steta sto svojevremeno nisi video ovaj thread :Klanjanjehttp://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=155466&

Evo sad sam probao, i najzad uspeo.

A bateriju nisam morao da stavljam, vec je bila u daljinskom. Kada sam raspakovao zvucnike, na daljinskom je bila mala celofanska traka za koju sam shvatio da treba da je izvucem da bi baterija dobila kontakt. A to kako da zamenim bateriju, nije mi uopste bilo jasno, jer sam (izgleda) pokusavao da plastiku sa zadnje strane na silu otvorim.

Dakle, baterija se nalazi u nekoj vrsti fiokice. Da bi fioka izasla unazad, potrebno je prvo povuci manju kvacicui ka fiokici, pa istovremeno fiokicu povuci unazad - tada ce izaci fiokica u kojoj je baterija. Vrlo prosto, al` tek kada vam neko objasni.
Pogotovo ukoliko ste prethodno npr. menjali memoriju na mobilnom nokia n70, gde je slicnu plastiku potrebno izokrenuti za 90 stepeni, da bi vam se ukazao memorijski slot.

Sve vreme sam pokusavao da celu fioku izvucem noktom, a da nisam razbravio fioku.:wall:

Poslednja izmena:
Nema na cemu :):wave:
Eto bar sad videh ovo,bolje ista nego nista :d,ali misterija resena :)
Jeste,stvarno...sad sam se setio da je zaista bila plasticna trakica koja se izvuce...ali posto imam potrebu da kad imam nesto nepoznato u rukama odmah rastavim na sitne delove provalih kako se i otvara :D

Vrh Dno