Hvala ti sokole.
Na zalost, nisam bas tehnicki obrazovan, ne racunajuci da umem da promenim licnu na starim osiguracima i sl., tako da sumnjam da mogu da pomognem sa boljim idejama od onih da se npr. promene dobijeni kablovi (a sto su ljudi vec preporucivali za ove modele), koji su uglavnom previse tanki.
Mene npr. interesuje da l` bi mogao da nadjem neki viskotonac kojim bih zamenio postojece jer su mi rodjaka deca nabila prste u iste i udubila "kalotu". I kako to da izvedem. Ili npr. kako promeniti bateriju na daljinskom za model 5000 koji je za jednokratnu upotrebu.
Ideja je, otprilike, da bismo u zvanicnom tridu pobrojali modele koji dele neke zajednicke karakteristike, kao i cinjenice oko kojih se razlikuju - dakle ono sto je poznato ali da bude skupljeno na jednom mestu. Pa uz to da prikazemo elektronske sheme za one modele za koje one postoje - sto bi mozda nekome ko je strucan omogucilo da dadne dobar savet ili predlog.
Recimo, meni je nas clan gvlada izuzetno pomogao, kada sam imao problem da nemam zvuk na zadnjim satelitima pri pustanju cd-a i mp3 sa dvd plejera (pioneer dv 600), time sto mi je rekao da prespojim drugi (neiskorisceni) 5.1 izlaz (na genius subu) sa slobodnim stereo izlazom (na subu). To sam uspeo da uradim uz koriscenje jeftinog adaptera, a gvlada je to savetovao jer je istu stvar uspesno probao na starijem modelu geniusa (3000). Celu stvar sam opisao na hifi forumu prosle godine u ovo vreme i to samo zato sto tada benchmark forum nije radio, par dana.
Hocu da kazem da npr. to moze da bude korisna informacija za neke ljude koji imaju i druge slicne modele (4000? ili 5005), a da bih ja u zvanicnom tridu opisao ponovo celu stvar, uz slike. Ovo je cisto jedan od primera, koji bi mozda bili kandidati za zvanicnu temu.
U svakom slucaju, kako nemam ni iskustvo u pravljenju zvanicnih tema, verujem da nam je potrebna koordinacija nekog od moderatora, tipa da u nekom roku (npr. 7 dana) neko od nas (ja cu da zapocnem ako bas niko strucniji nece) pismeno slozi pocetak teme, da to zatim ode na pregled moderatoru, pa da on nakon korekcija to lepo slozi i pusti.
Sorry za off
&hvala_na_paznji!