Šta je novo?

Genius SW-5.1 Home Theater - JEL VALJA?

BaneJ

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2005
Poena
319
Genius SW-5.1 Home Theater (wood) u Pakom-u kosta 135 evra, kao RMS 120W a PMPO 3600W. S obzirom da kostaju dosta kakav kvalitet zvuka daju. Ja planiram da uzmem neki dobar DVD plejer (najverovatnije neki brendiran) i posebno da uzmem zvucnike. Osim za gledanje filmova planiram da ga koristim i ako audio sisitem - da slusam muziku na njemu. Elem treba mi predlog za neki dobar komplet 5.1 zvucnika sa cenom oko 100 evra a da su iznad proseka standardnih home theather sistema koji sluze samo za gledanje filmova. Znaci mi dosta da bude kvalitetan zvuk.

PAzi ovako ja sam narucio taj sistem iz razloga sto mi se kao prvo svidio na izgled.Kao drugo sve koje sam pitao kako se cuje sistem svi su mi rekli odlicno,a kao trebe veoma je kvalitetna izrada doticnog sistema...
Bilo je dosta polemike oko Genius sistema ,nekome se svidio nekome ne,mislim da je najbolje da sam cujes kako zvuci,a ja mislim da mnogo dobro gruva ;)
Poz...

Samo ti uzmi Genius, oni koji su ga imali mogu da ti napisu ovako nesto, a oni koji ti pisu da ga zaobidjes zbog ovoga ili onoga, verovatno samo cene po brandu...

Imam ga vec nekih godinu dana, a znam jos neke koji ga poseduju jos duze i koji su mi ga preporucili (Kalky). Sistem je odlican za svoje pare (napominjem za svoje pare), tj. u odnosu cena/performanse tesko da ima konkurenciju. Jedino sto ULTIMATIVNO ZAHTEVA SB Live! ili neki Audigy da bi radio kako treba (da bi zvuk bio "redovan"). Proban je i na NVidia Sound Storm-u i jos nekim drugim "integrusa" audio resenjima i zvuci kao serpa...
Dakle zvucnici + min SB Live! (preporuka je Audigy LS koji je 5eura skuplji i primetno bolji) = 150-160eura. Ovakva kombinacija radi "za sve novce". Topla preporuka!

Poslednja izmena:
@GoranM: pa posto i ja treba da kupim te zvucnike interesuje me ovo.Dakle imam integrisanu zvucnu na DFI-u ,e sad odlican mi je zvuk..nije valjda da treba da opet vracam live u masinu...???
Nego pobacu pa cu vijeti...

Dajte bre ljudi, za 20-ak evra vise ot tog geniusa moze da se uzme altec lansing 5100 :,,: , koji je, sto se tice kvaliteta zvuka, par klasa iznad tog geniusa. Jedino ako covek hoce da mu bas nesto gruva, onda ce mu verovatno biti slabo. Ne znam, cuo sam tog geniusa, ne svidja mi se nikako, kada bih vec isao na sto jevtiniju varijantu, ja bih uzeo logiteca x530 ili alteca 251.

poz.

Ja imam dotični Genius skoro tri godine...

Ovakav sistem je odličan za gledanje filmova, igranje igrica i ništa više od toga, s obzirom da je neizbalansiran - subwoofer je 3x jači nego što treba, na račun visokotonaca. Probano, mereno, slušano xy diskova i zaključak je takav. Po meni bi zadnji zvučnici trebali da budu veličine isto kao i prednji i onda bi surround bio potpun, i da subwoofer bude slabiji.

Da se razumemo: zvuk je, kao što reče neko, subjektivna kategorija i tako će da bude dok je nas samih. Znači, karakteristike zvučnika (subjektivne) testiram slušanjem klasike sa originalnih CD-ova, zatim slušanjem test DTS CD-ova i test DVD-AUDIO diskova (koji opet, mahom sadrže klasična dela snimljene vrhunski). Dakle, to vam je mala analiza pa vi vidite.

S druge strane, masa izlaza pozadi, prekidači sa prednje strane, lep izgled itd. čine ga solidnim sistemom za kuću, svakodnevno gledanje TV-a, filmova-za šta ga i ja koristim i dan-danas. Ali za muziku-ne.

:wave:

Samo mi jos reci da ga koristis na nekoj integrusi. Kako bre prejak bas??? Pa ako ti je prejak, a ti lepo malo na potenciometru smanjis i gotovo.

Pa jeste prejak ali nisi video ostatak "na račun srednjih i visokih". Mislim da ovom sistemu nedostaju srednji i visoki u određenom opsegu.

Ne koristim na integruši niti sam ikada imao integrušu, koristim ih na DVD playeru.

jedan je od boljih 5.1 sistema kod nas.
Poz

violinista je napisao(la):
Pa jeste prejak ali nisi video ostatak "na račun srednjih i visokih". Mislim da ovom sistemu nedostaju srednji i visoki u određenom opsegu.

Ne koristim na integruši niti sam ikada imao integrušu, koristim ih na DVD playeru.
Stvarno nisam to uocio. Ako ocekujes od njih neki extra kvalitet (kao sprave od 500-1000e) onda si u velikoj zabludi, ali daleko od toga da nije solidan. Bio je test u Digitalu (doduse dosta davno) i imali su dosta dobar rezultat u skaliranju frekvencija (bio je onaj diagram i delovao je OK), nista losije nego Jazz 9940.
:wave:

Ma daj brate 500-1000e ja za te pare kupujem auto, kome treba takav sistem on nije ne trazi na ovom forumu pomoc.
Poz

Ja ih imam nekih 2 meseca i zadovaljan sam.Prvo sam ih koristio sa integrisanim zvukom dok nisam uzeo Live! i progledao sto se zvuka tice.U kombinaciji sa Live-om zvuk je odlican. Kao sto neko rece Woofer je prejak pa je potencijometar malo ispod pola.Live i KX veoma dobro odradjuju posao i tako da i visoki tonovi ne izostaju(bar ne kod mene).Imaju i dosta snage tako da u sobi 4.5x4.5m retko kada pojacam preko pola.Nikakvo farbanje zvuka ne koristim(bez ekvilajzera) samo reprodukcija iz playera.Koristim ih za muziku,filmove,igre...
Ja sam ih platio negde oko 9000din+Live 15e tako da mislim da za te pare nemoze se naci bolji sistem.

hm, ja ih imam 13-14 meseci i dodao bih:
1)mozes da prikljucis npr.: komp, tv, stub, home dvd, i jos neki stereo uredjaj(recimo jos jedan tv) sve to odjednom i samo na vuferu biras za sta ces da ih koristis.
2)daljinski u pravom smislu te reci a ne na zici.
3)dosta kablova
4)podesavanje centralnog, zadnjih i jacine vufera na samom vuferu-na dohvat ruke.
Je*esh ga kad moram da se protegnem do prednjeg desnog da bih utisao(logitech x-530)
5)dizajn
Jak za sve pare. mutnjikav zvuk za muziku ali tek kad se pojaca iznad snage koje 5100 ili logitech mogu da sanjaju.znaci pojacaj ih isto i bice ti jednako kvalitetan zvuk a ako nisi zahtevan bice ti dobar i vise. ja sam pravio zurku na otvorenom sa njima i niko nije izvalio "taj los zvuk".zevali su "da li je moguce"? ja sam puk'o 135 eura za njih pre pdv-a i ne zalim ni eura, to cu ponoviti svaki put kad neko atakuje na njih.
NFS Most wanted je igra 50% bolja kad odvrnes vufer do kraja.adrenalin sam skace.muti se svest, kao i za ratne igre.
P.S.- bio sam uvek skeptican u vezi Creative zvucnih. ortak uzeo Audigy2 + Logi x530 i muzika(mp3) ostao jadan, a dobio EAX4 i advanced HD(razlika od integruse u CMR2005 minimalna, ne znam da li to vredi). ako vrsi posao kako pricate istrcao bih se i ja maximalno za LIVE. moze li polovan stari?

Poslednja izmena:
naravno da vrsi posao - ja sam 1 dan morao da budem na integrusi i jedva sam cekao da vratim Live! u masinu :)

bolje stari Live1 5.1 nego novi 7.1 ;)

Jet Set Willy je napisao(la):
Dajte bre ljudi, za 20-ak evra vise ot tog geniusa moze da se uzme altec lansing 5100 :,,: , koji je, sto se tice kvaliteta zvuka, par klasa iznad tog geniusa

:shock:

Pa ovde definitivno nesto nije u redu sa slusaocima...

Suicide_samurai je napisao(la):
naravno da vrsi posao - ja sam 1 dan morao da budem na integrusi i jedva sam cekao da vratim Live! u masinu :)

bolje stari Live1 5.1 nego novi 7.1 ;)

za taj stari Live sam i ja cuo da je bolji.ne znam sto ali mi 7.1 naravno ne treba. da li si uvideo razliku u slusanju Mp3 pesama igrama,gde? konkretno.
bas me zanima. za 1000 dindzi mi je svejedno.

Kao sto si rekao od 7.1 nema nikakve prakticne koristi. Inace kad uporedis taj stari live (u full varijanti - onako siri nego duzi :D) i ovaj novi (uzak, dodje ko SE varijanta :d) sve mi dodje jasno. Sem toga na 7.1 modelu ne rade KX drajveri - to mi je dovoljan razlog.
Razlike izmedju integrisane zvucne i Live!-a ima i u igricama - surround efekti bolje zvuce, a i mislim da sa integrisanom zvucnom igra malo losije (sporije uz periodicna usporavanja) radi (sto je i normalno cini mi se)

Stari Live + Kx su cudo.Kada sam ga namontirao rekoh ajde da probam Creative drivere(iako sam znao da cu da stavim Kx) i to je kao nebo i zemlja.

Da dodam ono sto jos niko nije: jedino sto fali tim zvucnicima za te pare je digitalni ili opticki ulaz da se ne vuku tri kabla vise kroz sobu, sve ostalo je kako neko rece subjektivno , ipak moj glas ide u prilog doticnih zvucnika

radec je napisao(la):
Da dodam ono sto jos niko nije: jedino sto fali tim zvucnicima za te pare je digitalni ili opticki ulaz da se ne vuku tri kabla vise kroz sobu, sve ostalo je kako neko rece subjektivno , ipak moj glas ide u prilog doticnih zvucnika

e, da znas da ti ta valja. smaraju kablovi. a ima li neki fazon da se ubace neki nastavci pa da to bude bezicno. ma mora da ima nesto.a?
inace cim skupim parice uzimam LIVE, ubediste me. nego ko radi te kx drajvere i kako je moguce da su bolji od oficijelnih?

zigic je napisao(la):
e, da znas da ti ta valja. smaraju kablovi. a ima li neki fazon da se ubace neki nastavci pa da to bude bezicno. ma mora da ima nesto.a?
inace cim skupim parice uzimam LIVE, ubediste me. nego ko radi te kx drajvere i kako je moguce da su bolji od oficijelnih?
sto se tice kablova i prelaza probaj u ,,Kanibalu,, trzni centar iza pijace u blokovima valjda 44,45 :wave:

radec je napisao(la):
sto se tice kablova i prelaza probaj u ,,Kanibalu,, trzni centar iza pijace u blokovima valjda 44,45 :wave:
Sta ima konkretno od kablova.Nisam bas najbolje razumeo.Bezicna varijanta ili... . Da nema mozda Ac3(9pin) to 3x3.5 bananica kabl?
Molio bih vlasnike Genius 5.1HT da mi kazu da li ste dobili ovaj gore pomenuti AC3 cable.Ja nisam a na kutiji pise da je i on ukljucen u pakovanje.

Poslednja izmena:
naravno da si trebao da ga dobijes - dobija se taj kabl, 5x chinch kabl, i 5 onih kablova za vezivanje zvucnika. Ako ti je kutija bila otvarana kad si kupovao (ako se jos uvek secas) onda se neko verovatno posluzio kablom, a ako nije onda su ga zaboravili u fabrici :d

Suicide_samurai je napisao(la):
naravno da si trebao da ga dobijes - dobija se taj kabl, 5x chinch kabl, i 5 onih kablova za vezivanje zvucnika. Ako ti je kutija bila otvarana kad si kupovao (ako se jos uvek secas) onda se neko verovatno posluzio kablom, a ako nije onda su ga zaboravili u fabrici :d
bas tako

radec je napisao(la):

bas tako :D.i ja imam ali ne znam sta bih sa njim.
p.s. - dobija se 6 cinc kablova za svaki stereo 3x2(levi i desni) ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno