Šta je novo?

Genius-ovi driveri

Sauron

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Da li je neko jos osim mene primetio da Geniusovi driveri za miseve ne valjaju nista?

Prvo dok sam imao win 98 onaj njihov mouse mate je non stop nesto zezao, kad sam presao na xp sa njihovog sajta sam skinuo najnoviji driver za xp koji je glavio misa, kursor je leteo nekontrolisano po ekranu a cak mi je jednom i zaglavio i misa i tastaturu (genius, takodje)...

Da li se to samo meni desava ili je to opsta pojava?
I da li to nekako moze da se sredi, bas bi mi koristile one specijalne funkcije....

Ne boj se, nisi jedini. Ostaje ti ili da probas sa nekim univerzalnim Windows-ovim drajverima ili da nabavis PRAVOG misha ("Logitech")

Nije stvar samo u losim drajverima nego i u losem kvalitetu samog misa. Svako ko ozbiljnije koristi racunar (10-14 sati dnevno) bi trebalo da zaobidje Genius-a u sirooookom luku.

Pozdrav...

Znao sam da nisam jedini...A sto se tice novog misa, ja sam pre 3 meseca kupio geniusov optical koji me odlicno sluzi...osim tih drajvera...

Znaci nema nade za one opcije....:(:(

Pa ako ti sve ostalo radi, mozda imas srece, mozda samo treba dostelovati te opcije. Ako mislis na one koje se dobijaju klikom na srednji taster (ispod tockica), koliko se secam one i mogu da se nasteluju kod nekih modela.

Samo morace3s da malo eksperimentises :)

Pozdrav...

Imam Genius NetScroll+, vise od 2godine(DA, isti mis, jedan komad). Iz vremena kad je kostao oko 30DEM.
Promenio nekoliko drajvera. Od baznog(sa diskete), do nekih od pre par meseci.
Njegovi drajveri se generalno ne vole sa WinModem drajverima(lucent). Nekad to funkcionise OK, ali u vecini slucajeva pocinju zesce brljotine dok surfujem; tako da ga iskljucujem za vreme trajanja istog. Provereno:
Ne zavisi ni od ploce, ni od nekih drugih faktora(BX, VIA, 815,..Soyo, MSI, Soltek...W98, ME-katastrofa, W2k, XP) svuda ista prica.

Zasto je tako, to neznaju ni M$ ni Genius a ni Lucent, a kladim se da su svi podjednako odgovorni:D

Jao ljudi ne mogu vise da experimentisem... Jednom sam cak morao da reinstaliram win zbog mouse mate-a. Muka mi je od misonje...
Drajver sa diskete sam morao da promenim pri prelasku na xp, koji gle cuda nema drajver za moj mis...

Tako da je win instalirao driver automatski... I odem pre nekih nedelju dana na Geniusov site i vidim najnoviji drajver za xp... skinem ja to cudo prvi dan radi odlicno, tockic mi sluzi kao dupli klik, ja prezadovoljan... Odem ja drugi dan na net i desi se ono sto je pomenuo Boki - poludi mis! (treba li napomenuti da imam Lucenta:D)

Ocito je neko neslaganje, ko je kriv me ne zanima, znam da cu sve da ih poubijam...;)

E zaboravio sam da pitam kako ga isklucujes za vreme surfovanja?
I kad nisi na netu da li ti sve radi ok?

Ista iskustva sam imao i ja, i to sa sledecim misovima: Logitech net scrol, Genius net scrol, Microsoft Optical wheel mouse.
Misevi lepo rade sa win. default drajverima, cim instaliram njihove pocnu da brljave... Ovaj M$ Optical i sad imam. On se sa svojim drajverima kocio kada bih ga brzo mrdao levo desno nije hteo da ide s kraja na kraj ekrana vec je slajfovao u mestu... Cak sam pomislio da se pokvario, medjutim, skoro instaliram ja opet win., kad ono sve super....

Sauron je napisao(la):
E zaboravio sam da pitam kako ga isklucujes za vreme surfovanja?
I kad nisi na netu da li ti sve radi ok?

Februaura ni MISHKO puni 3(tri)godine. Izgleda da je fenomen:D
Kad sam van neta nikad nermam probleme. A iskljucivanje:
pa desni klik na ikonicu u taskbar-u i stavka EXIT:D

Ma ti (BokiPK) jos imas srece, ja dok sam koristio Genius-ovog NetScroll Plus-a morao sam da radim sa nekim Win-ovim "unizveralnim" Drajverima jer mi se racunar bukvlano kocio sa originalnim sa diskete. A to je bio samo softverski deo problema, zbog vrlo gadnih uslova upotrebe (14-ak sati dnevno) mikroprekidace za tastere sam menjao na mesec dana. Na kraju mi je pukao film i kupio sam Logitecha (obichan PS/2 Wheel) i resio problem, od tada je proslo godinu dana i, sto nas narod kaze, da kucnem u drvo...

Pozdrav...

Sauron je napisao(la):
Da li je neko jos osim mene primetio da Geniusovi driveri za miseve ne valjaju nista?

Prvo dok sam imao win 98 onaj njihov mouse mate je non stop nesto zezao, kad sam presao na xp sa njihovog sajta sam skinuo najnoviji driver za xp koji je glavio misa, kursor je leteo nekontrolisano po ekranu a cak mi je jednom i zaglavio i misa i tastaturu (genius, takodje)...

a sada atrakcija :)

imam netscroll+ ps/2

instalirao sam davno logitech mouseware
(3-4Mb zip) a imam i LT modem i sve fercera

ako nekom treba, da vi kazem i pod linuxom kako se namesta scroll ?

Re: Re: Genius-ovi driveri

carlos je napisao(la):
a sada atrakcija :)

imam netscroll+ ps/2

instalirao sam davno logitech mouseware
(3-4Mb zip) a imam i LT modem i sve fercera

ako nekom treba, da vi kazem i pod linuxom kako se namesta scroll ?

Ako sam ja tebe dobro razumeo ti koristis drajver za logitecha a imas geniusa? ILi sam ja danas malo poludeo...

Re: Re: Re: Genius-ovi driveri

Sauron je napisao(la):
Ako sam ja tebe dobro razumeo ti koristis drajver za logitecha a imas geniusa? ILi sam ja danas malo poludeo...

ovo prvo

to je stara fora, jos na serial genius easy mis-u si mogao da poturis logitech serial mouse driver (cp /mouse/ update driver)

za netscroll ostaje njegov default win drajver a mouseware mu dodje ko'o programcic

Ja ne znam sta vi kukate... Moj NetMouse Pro sa najnovijim drajverima (6.00.00) fercera kako oćeš i u 98 i u xp-u. A i u linuxu radi bez ikakvih drajvera (sa sve klackalicom i magic-buttonom)...

I još neko da mi kaže da je točkić bolji od klackalice :)

jddipqd je napisao(la):
...I još neko da mi kaže da je točkić bolji od klackalice :)

Jeste bolji:D
To nema veze sa drajverima(sta je bolje), a i klackalica ima jako siromasne funkcije.

Btw, nisam imao nikakve probleme sa samim misem, ni u kakvom slucaju.
Ali kroz poooduze posmatranje sam ukapirao da njegovi drajveri smetaju modemu, odnosno Winu, tako da nekad sve prodje super(30% slucajeva), ali u ostalim slucajevima javlja se: "Kernel32.dll error", ovo error, ono error, .... , ali sve vezano za Win servise.

BokiPK je napisao(la):
To nema veze sa drajverima(sta je bolje), a i klackalica ima jako siromasne funkcije.
Znam da nema veze sa drajverima... ono je bila samo zlonamerna konstatacija :D
Siromašne? U kom smislu?
A što se tiče modema... ko vam je kriv kad imate softverske :)

Konacno sam skinuo Logitech mouseware i moram reci da je fora odlicna...Odmah po zavrsetku skidanja sam pokrenuo instalaciju i nije primetio tockic, ali danas kad san upalio komp prietio je missa kao novi hardware zajedno sa tockicem i lepo sam kroz neki nazovi-wizard namestio sve...Imam samo jednu malu zamerku: nista od predhodnih setinga nije zadrzano pa cete se malo pomuciti da vratite sve...

Sve u svemu preporucujem ovo svima, radi cak i na netu bez problema :)....

I jedan veliki pozdrav za onog ko je ovo smislio!!! :D

Vrh Dno