Šta je novo?

Genius NetScroll ++ Superior

godza

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2005
Poena
301
Cimer je kupio ovaj mish, super izgleda, lagan, 800dpi

link bling dling ring

E sad kada ga stavim na radnu plochu od univera, mish ni da bekne. Kada ga stavim na mouse pad, ima epilepticne napade koji ne prestaju i ne mogu da radim sa njim, a kada okrenem mouse pad naopache, mish radi extra dobro, ali posle 30 sekundi dobijem bolove u zglobu poshto mish ne klizi.

Jel neko imao slichan problem, ili neko sluti u cemu je kvaka?

Hvala unapred.

epilepsija optickih miseva se najcesce resava odgovarajucom, jednobojnom podlogom. Najobicnija platnena, plava ili crvena (~50din) pa nece vise biti problema.

na zalost epilepsija se desava upravo na crvenoj platnenoj podlozi :(

Genius :crash:

Cudi me da se desava na crvenoj (jer sam nekoliko genius optickih miseva [ali ne i taj model] bas probao na takvoj), al` su neki ljudi na forumu to prijavljivali. Ne bi trebalo da se ponovi na nekoj svetlijoj jednobojnoj (tipa sive) ili na beloj podlozi.

Druga stvar bi eventualno mogla da bude uzrok. Meni se desavalo u nekim slucajevima, zbog drajvera, da kursor pri vrlo brzim pokretima misa (levo-desno) umesto da prati pokrete pocne da se "trese" ili da na neravnoj podlozi udje u neku "beskonacnu petlju" pa neprekidno kruzi. Pregledom pod device manager sam utvrdio da se to desava kada je neko genericki drajver instaliran, pa mozes da probas da instaliras gebiusov Scroll Mate Mouse Control Panel. A kada ti se vec desava taj problem, onda obavezno iskoristi u toj aplikaciji opciju Set Orientation da bi adekvatno podesio ugao reagovanja kursora (prema svojim navikama pokretanja misa).

Poslednja izmena:
Instalirao sam drajvere odmah na pocetku, ali ne pomaze :/

Nishta, poslusacu savet i kupicu neku obicnu svetlu podlogu. Hvala care.

Probaj beli papir (ili neki karton tipa onog za vizit karte, mozda poledjinu nekog kalendara) kao podlogu (al` da bude na sasvim ravnom stolu). Ako sa njim bude bilo u redu, onda ce drugacija podloga od te crvene resiti stvari. Ako ne bude - bice da je za reklamaciju.

Btw, za svaki slucaj pogledaj pod safe modom sta ima sve od drajvera za misa, ume da se desava da egzistiraju dva razlicita (genericki i onaj koji si stavio) drajvera, pa bi eventualno mogao da se ukine genericki.

Hm, vidim sada da je to usb mis - a sa njima nisam imao previse iskustva. Pretpostavljam da se slicno ponasa u bilo kom usb-u...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno