Šta je novo?

Genius G-PEN F610

tucko019

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2007
Poena
309
razmisljao sam o kupovini graficke table pa sam odlucio za ovu Genius G-PEN F610...

interesu je me kakva je?
da li je dobra za graficke radove(dizajner sam pa mi je potrebna)
da li je teska olovka zbog baterije i da li se lako rukuje pri radu sa tezinom baterije...?

ako imate neka iskustva slobodno recite...

jos bolje dajte neki vas predlog koju bi mogao eventualno kupiti do 100 eura...

hvala...

Ja imam i koristim vec duze (> 2 god) genius Wizard 5x4. Nemam zamerke.
Ja nisam profesionalni dizajner, ali za kucnu varijantu je sjajan.

U poslednje vreme ovaj deo foruma je prilicno mrtav i retko ko sta postuje i komentarise pa tako odlucih da i ja napisem nesto na ovu temu.

U potpunosti se slazem sa imenjakom zochom bg i zelim da dodam sledece:
Zadnje 2 godien koristim Genius tablete i naglasavam da kvalitet plastike nije ni priblizno na nivou poput Wacoma, ali tableti lepo rade sve skupa sa drajverima. (probano i pod vistom)
Posto olovke sadrze one male baterije AAA u sebi za razliku od Wacoma koji odavno koristi elektrostaticki potencijal izmedju olovke i table za stvaranje napona, tezina je slicna pravim olovkama i lako se koriste.

Dal' je to dovoljno za profesionalce ili ne, ne znam, ja prilazem skicu i polugotovu sliku/stranu mog stripa, kompletno uradjenu u programu PD PRO 3.5, bez ikakvog skeniranja pa ti prosudi. :)

Probao sam Genius tablete u svim poznatim i manje poznatim programima za crtanje i slikanje i svuda je detekcija pritisaka i debljine linija radila lepo i bez greske. (Corel PAinter 8, IX i X, PD PRo, Mirage, Photoshop,
Artweaver, Twisted Brush Pro...)

Ja na desktop masini koristim Wizard Pen 5X4, a kad sam na laptopu F-610. Razlika u radu postoji jer je ovaj prvi tablet malo "kruci" i zahteva snaznije pritiske po tabli, ali nakon navikanja koje je trajalo par dana, radim na oba bez problema.

kt08.jpg

kt081.jpg

Poslednja izmena:
ipak sam ja odlucio za F-610...uzecu je cim je nadjem negde...

hvala na objasnjenju i slikovitom.

Nazad
Vrh Dno