Šta je novo?

GENIUS Cavimanus HS-G700V

bokica80

Cenjen
Učlanjen(a)
02.05.2014
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 9400f
Matična ploča
phantom gaming b365
RAM
hyperx 16gb ddr4 3200 mhz
GPU
gtx 1060 6gb
Monitor
samsung odyssey
Miš & tastatura
g15 g502
Ostale periferije
hdr160
Mobilni telefon
honnor 8 lite
Pristup internetu
  1. Optički internet
http://www.itsvet.com/proizvod/genius-cavimanus-hs-g700v/comp_comp_headphones/41/1904

Trenutno imam Genius HS 500 V sa vibracijom, zvuk je extra, basovi extra, vibracije extra, šuštanje sam rešio sa ispravljačom od 5v, ali najveći problem je što se naslanjaju malo na uvo, a pošto ja igram igrice po 10h, zabole me uši ako ne nameštam slušalice svakih 10 minuta...
Zanima me da li neko ima ove slušalice cavimanus duže vreme i kakve su... Prodavci ih hvale, a kada se pitaju prosta pitanja u vezi slušalica pišu gluposti kao recimo da slušalice imaju konektor 3.5mm a slušalice koriste USB itd...
Drugi problem je cena od 5.000 dinara do 12.000 dinara??? Koja je fora sa cenom falš i original slušalcie ili čista pljačka ne razumem...
Ja ću dati do 6.000 dinara ali prvo da se raspitam kakve su slušalice... One HS 500v samo da su veće za 1 cm bile bi savršene ovako žuljaju uši...

Pitanje je da li ti treba headset (slusalice sa mikrofonom) ili samo slusalice? Ako je ovo drugo, onda ima dosta boljih resenja od tih "gejmerskih", npr Presonus HD7 ili Superlux 681. Ako mora sa mikrofonom pogledaj nesto od Creative-a (hs800 npr) ili Plantronics (gamecom 380 npr) u tom cenovnom rangu.

Poslednja izmena:
pa mikrofon redovno koristim, i poželjno bi bilo sa mikrofonom... Imam i onaj mikrofon sa štipaljkom zasebno... Sviđaju mi se ove slušalice zbog vibracije, i zbog cene... Mada našao sam neke pionirove slušalice bez mikrofona za 50e, ali nisu 7 in 1 i idu na 3.5 mm konektor, a kod mene je problem na kompu sa zvučnom karticom, puca mi zvuk kad koristim mikrofon i slušalice, tako da slušalice moraju da imaju zvučnu na sebi... (ja sam kupio neku USB 3d za 500 dinara i sa njom nema problema, zvuk je čak i jači nego na integrisanoj zvučnoj, ali kvalitet zvuka mi se ne sviđa kad se pojača ton na max isto kao da probija na 80% je ok...
Gledao sam one siberia slušalice ono je krš neviđeni a cena od 50e do 150e ja za ono dao max 10e stavili metar kabla bruka...

Onda idi na Speedlink Medusa NX i za resto para uzmi krstenu zvucnu kartu npr Asus Xonar DG (pci) ili DGX (pcie). To ti sve izadje oko 6000rsd i najbolje ces tako proci. Uz Steelseries slusalice ide i dodatni produzni kabl.

Poslednja izmena:
na ploči nemam ni jedan pci slot ima 2x pcie mini i 1x pcie neki produženi a zvučna za to 5000 din nema jeftinija... tako da sam od zvučne odustao, jeftinija varijanta mi je slušalice sa usb zvučnom... Mislio sam da uzmem neke logitech pošto mi je sve gejmersko na kompu logitech, to smrti nema bez suđena dana, ali cena slušalica xxx... Ovi iz Geniusa imaju neku srednju cenu, a ne mogu da nađem ni jedan drugi model slušalica da ide preko uva i da ima 7.1 +zvučnu+vibraciju... A ne mogu da nađem nikog ko već ima ove slušalice da vidim utiske o kvalitetu...
A tu kod jednog komšije sam našao slušalice Tritton imaju na kablu 5in1 sistem, ali nema ona baza gde se kače slušalice (to je verovatno za konzole namenjeno) a ovaj izlaz is slušalica nije USB nego neki namenski koji po malo liči na usb... sad da bacam pare na slušalice bez baze ne ide...

Ja sam ti predlozio najbolje za taj novac. Ti si vec odlucio sta kupujes samo trazis potvrdu. Ja ti za to necu reci da valja, jer ne mislim tako. Neka ti neko drugi pomogne dalje

Poslednja izmena:
dali neko ima ove slušalice zanimaju me dimenzije

kupio sam logitech g430.
slušalice koštaju oko 100e u prodaji, a zvuk daju kao slušalice od 500 dinara, eto do 1000 dinara maximum. Znači koja prevara od slušalica ne mogu da verujem. Što se tiče udobnosti svaka čast, idu preko uva, nisu teške, kabal je prepleten radi zaštite, sve je to vizuelno extra, ali zvuk dođe mi da zaplačem. Imam slušalice genius hs500v, koštaju 20e, tj 5x jeftinije od ovih, a daju 5x jači zvuk, 5x bolje basove, i 5x su realističnije u igrama. Greška što nisam uzeo cavimanus sa vibracijom, sigurno su mnogo bolje od ovih logitech...
Pročitao sam milion komentara, i svi hvale zvuk i zato sam ih uzeo. Sad se pitam da li ljudi uopšte znaju šta je pravi zvuk.

Na šta ih priključuješ?
Moguće je da njihova USB zvučna nije ispravna ili ne radi kako treba.

Poslednja izmena:
probao sam na USB, na moju zvučnu realtek hd 7.1, na 3d USB zvučnu, jednostavno zvuk je slab. Nije da se ne čuje, ali nije to to. Recimo kad na 500v slušalice stavim ton na 20% jače se čuje nego na logitech. I ovaj 7.1 sound je izmišljotina, pošto kolko sam skapirao sve se radi virtuelno jer slušalice piše da imaju samo 2 zvučnika...
Sa ovom karticom 3d od 300 dinara, na bilo koje slušalice daje 5.1 sistem virtuelno a velika je razlika između 300 dinara i 100 evra za ove slušalice...
Jedina razlika u zvuku, koju sam primetio (sad da li je to bilo do filma koji sam gledao ili do slušalica nisam testirao), gledao sam neki film preko interneta -Redirected (2014) i zvuk razgovora je bio jako realan i svideo mi se, dok recimo u igricama counter strike go, diablo 3, league of legends, resident evil 6, mass effect 3, battlefield 3, zvuk je bio kao na slušalicama od 10 evra čak i gori. Evo primer mass effect 3 ima neka diskoteka, kad sam u diskoteci sa slušalicama hs500v, zvuk je isto kao da sam u pravoj diskoteci, i tako se i čuje, a recimo sa ovim g430 jednostavno nije to to... A sad da bacam pare na zvučnu (pcie mini mi treba a nema ispod 30e) i ne dobijem ništa što se tiče zvuka, ne bacaju mi se pare. Takođe 90% slušalica koje su u prodaji imaju zvučnike 40mm u sebi, magneti isti, bakar isti a cena od 10e do 300e, samo što nalepe neku nalepnicu na slušalice. Dok recimo studijske slušalice stvarno imaju dobar zvuk, probao sam neke ali te slušalice i ove gamerske to je nebo i zemlja. Znači gamerske su neka ogromna prevara kolko ja kontam. Ne kažem sigurno ja grešim ali takav utisak sam stekao. Sad da kupujem drugu zvučnu, ili amp pojačalo treba da puknem 30e a da na zvuku ne dobijem ništa, kad ovi mogu da uzmu 100e za nešto što ne vredi 10e... Ne znam... Ja govorim ono sve što ne valja pošto sam se iznervirao, zato ne vidim dobre strane...

Kupi Xonar DG pa probaj, to je jos 30e, korektna cena za tu kartu koja ima pojacalo za sluske.

Poslednja izmena:
koliko vidim to je PCI kartica, a ja nemam ni 1 PCI slot, imam 2+2 PCIE slota (mini pci express) to je problem...
razmišljao sam da uzmem Behringer MICROAMP HA400 headphone amp košta oko 3.200 din i poštarina oko 3.500 din...
Takođe u onom sistemu 7.1 imam opciju da podešavam u metrima i decibelima za zvučnike, čačkao sam ta podešavanja, primećuje se razlika kad se povećava i smanjuje ali da podesim zvuk kako meni odgovara ne može, pa sam vratio na default... A recimo u cs go, u opcijama zvuka imam opcije: headphone, 2 speakers, 4 čini mi se i 5.1, vidi se razlika na bilo koje da stavim, najgore je na headphones. Ali recimo u igri taj zvuk je izveštačen. čuje se lepo sa koje strane ko ide gde se puca, ali isto kao da je zvuk pomeren ispred mene, zvuči odzvanja ne umem da opišem, isto kao iz bunara...

Ne znam kakav je taj behringer ali koliko sam video prilicno su im napljuvani proizvodi po netu, posebno ti iz nizih klasa. Ja ne bih kupio tako nesto.

Ako je budzet ogranicen onda razmisli i o ovoj opciji http://www.head-fi.org/products/asus-xonar-u3

http://www.amazon.com/ASUS-Xonar-Sound-Cards-XONAR_U3/dp/B0054L8GVK/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1422026396&sr=8-2&keywords=U3#customerReviews

Oko 4k din kod nas http://www.emmi.rs/zvu%C4%8Dne-kartice-zvu%C4%8Dna-karta-asus-xonar-u3.11.html?productId=40460

Kako zvuci ne znam ali vidim da hvale proizvod tj odnos cena-kvalitet. Takodje ima pojacalo za slusalice.

U sustini da zvuci slicno kao DG to je onda dobro za te pare i sa dobrim slusalicama ces cuti razliku u odnosu na integrisanu zvucnu, i u filmovima, igrama ali i dok slusas muziku. Za 4k din tesko da postoji nesto novo a bolje od DG/U3, bar kod nas.

Ako možeš još uvek da ih vratiš, vrati ih. Drugi korisnici nisu imali takve probleme, možda si baš bio baksuz i dobio faličan primerak.

skinuo sam sa neta DFX ovu bolju verziju, sad se zvuk promenio za 50%...
još samo da natrefim EQ kako treba, pošto meni je EQ uvek podešen na ROCK, a inače slušam trance muziku, ali na ROCK su podešavanja najbolja za moj ukus... Ali sad imam 2 problema, ustvari 3.
ovo windows sound effects mi je ROCK, na winampu mi je ROCK, na DFX sam stavio fidelity 5, ambience 2, 3D surround 3, dinamic boost 7 (možda tu od 5-7 ne mogu da se odlučim) i hyper bass 5. Ja inače volim prejak bass ali ovo kad se pređe 7 odzvanja (pošto mi je ton na slušalicama odvrnut na max) kad je ton recimo 50% onda je perfect hyper bass 8...
e sad ovo room correction ima 7 podešavanja zvučnika u metrima i u decibelima od -10 do +10... Kad stavim default sve je na 5m i 3m i 0 db... Jel ima neko već podešen konfig za ovo, ili da sam čačkam... Za muziku sam od prilike namestio ton kako mi odgovara mada nije baš najbolje ima milion podešavanja, nego treba podesiti i u igrama, recimo kad igram kanter pa kad pucam isto kao da izmeš šerpu i da lupaš po njoj uopšte ne liči na pucanj, isto kao iz bunara zvukovi sve nekako odzvanja...

Nazad
Vrh Dno