Šta je novo?

Genesis Rising

DAS

Slavan
Učlanjen(a)
12.10.2006
Poena
450
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i7-13700F / Arctic Liquid Freezer II 280
Matična ploča
ASRock Z790 PG Riptide
RAM
Kingston Fury Renegade RGB DDR5 32GB 6400MHz CL32
GPU
Palit GeForce RTX 4080 GameRock OC
Storage
Lexar NM790 2TB
PSU
Seasonic Prime Snowsilent 750W Titanium
Kućište
Thermaltake Level 20 GT
Monitor
Dell Alienware AW3423DW
Miš & tastatura
Corsair K63 Wireless / Dark Core RGB Pro SE
ja volim koncept homeworlda, samo mi je chudno sto nisu stavili sve u full 3d kao dotichni...

originalan pristup svakako...ja ocekujem da bude skroz ok ako ne i bolje od toga :)

Sve mirise na to da ce igra biti ekstra, od priche do raznih novina za ovaj tip igara. Zato kupite original i doprinesite razvoju domace gamedev scene :)
Pozdrav.

Negde sam video (na stranom sajtu) da im je original oko 40 dolara, onda za nase trziste ne bi trebao biti skup. To bi se moglo kupiti original jer ocekujem da bude zanimljivo.

Ja takodje sa velikim nestrpljenjem cekam igru.Deluje da ce gamepaly biti odlican i plus je grafika dobra.Homeworld koncept je sam po sebi fantastican i upravo ovakva igra fali na trzistu-po meni samo da se nabudzi grafika i da se ubaci mnogo toga u igru pa cak i na istu foru ne moze da omane.E sad ovde se pominju i novine kao sto je mogucnost upgrade-a brodova u vise pravaca sto deluje jako interesantno.Jedino mi nije jasno zasto nisu odradili i trecu dimenziju,ali ko zna,mozda to nece biti problem.
A sto se tice cene originala,koliko se ocekuje da bude kod nas?

Sta znate o nasim skorasnjim igrama Will of Steel i Alliance:Future Combat? Kod nas su prosle nezapazeno.A bila je neka akcija ove druge za 1400din,ali valjda verzija na srpskom ili tako nesto...

ja necu igru na srpskom :) nekako mi nije to to, kao ni win na srpskom

naravno probacemo, ako vredi kupicemo je sto da ne

u pocetku mi bi malo cudna ideja da su brodovi kao zivi organizmi ali posle skapirah koliko je to ipak originalan pristup u igrama

Zvuči jako interesontno, moraću da probam igru, ako bude OK kupiću je.

Sve ovo zvuči jako interesantno, koncept koji ne može da omane, ali me više interesuje balans i igrivost.

Vreme će pokazati...

да ли је ово потпуно наша игра? мислим, 100% људи који је праве су срби?

да ли је ово потпуно наша игра? мислим, 100% људи који је праве су срби?

Da. Svi su iz Srbije, a studio je u Beogradu. Na realizaciji je ucestvovalo dosta ljudi.
Eto konacno i da nesto lepo i kvalitetno iz Srbije, zakuca i na svetska vrata.

@G!!! & DAS:
Sta mislite pod "nisu odradili 3D"?
Igra jeste urdjena u 3D samo je "svemirsko boljno polje" uradjeno u 2D (tj 2D ravan u 3D prostoru) i to iskljucivo zbog igrivosti. Ljudi su analizirali "haoticnost" u Homeworldu i shvatili da kad se flota razleti na sve strane tesko mozes da ih pohvatas na 2D ekranu, sto odvlaci paznju igraca sa borbe na besomucno okretanje po svemiru trazeci deo flote koji ne radi nista.

@G!!! & DAS:
Igra jeste urdjena u 3D samo je "svemirsko boljno polje" uradjeno u 2D (tj 2D ravan u 3D prostoru) i to iskljucivo zbog igrivosti. Ljudi su analizirali "haoticnost" u Homeworldu i shvatili da kad se flota razleti na sve strane tesko mozes da ih pohvatas na 2D ekranu, sto odvlaci paznju igraca sa borbe na besomucno okretanje po svemiru trazeci deo flote koji ne radi nista.

Pa da na to sam i mislio. Nadam se da ce biti kao sto kazes tj. da to nece uticati na gameplay.

@G!!! & DAS:

kakav je 3d ako nema trecu osu :) modeli su 3d u 2d prostoru pfff

homeworld i jeste bio zanimljiv zbog toga... haotichan je bio samo onima koji su navikli na c&c fazon strategija... interfejs je bio extra kad se malo savlada...

haotichnost je mozda nastajala dok ne proigras 3-4 singl misije posle toga svako iole sposoban sa mishem se snalazio poprilichno dobro

ne nevermind nece to biti neki preveliki propust sto se mene tice, samo eto meni se to u homeworldu svidelo pa tako...

pa HW jeste u dosta momenata haotican...pogotovo kad pogubis skaute i sitnije jedinice pre neke vece ofanzive, pa ih trazis minut-dva, a nema ih bas kad ti trebaju. U ostalom C&C serijal je prosao mnoooogooooo bolje nego HW serijal...po meni - hegemonija je prava stvar :)

izgubis skaute? majku mu pa mapiras ih nekim brojem ne? nije bitno

kako je c&c prosao bolje... pa mora proci bolje kada je jedna od prvih rts-ova uopste, ali gameplay je plitak i prijemchljiv svakom, tako da ne chudi masovnost... ajea ne bitno necu da flejmujem...

jedva chekam genesis da probam :)

ja probao tu hegemoniju i izbrisao je posle 15 minuta :) ebga shvatio sam je kao jeftinu kopiju hw pa mi se smuchila (i chini mi se da nije mogla da se prekine neka animacija il nesto :))

ma kakvi bre, veze nema sa HW, imas prolaske kroz sisteme, planet i sistem menagment, izgradnju planeta (fabrike, biosphere, odbrana), osvajaas planete tako sto ih napadas i unistavas populaciju itd itd...probaj ti to ponovo i kad za 20 min ukapiras sistem gradnje i managment-a neces se odlepiti od igre narednih 5 dana :)

edit: ja malo malo pa je instaliram i prelazim ponovo :), ono svake godine barem jednom i jos mi nije dosadilo :)

Poslednja izmena:
svasta :) moram iskopati disk negde ko zna gde je

ako si na SBB-u moze se naci na EUC-u kad se dogovorimo :)

tja nisam, osedeh cekajuci adsl na wajrlesu :) hvala u svakom sluchaju, snacicu se nekako u kutiji od televozora punoj starih igara

Puuuuu, ma*u im njihovu gejspotovsku, Genesis Rising dobila ocenu 5 od 10, po njima jedino grafika briljira - dobila ocenu 9, na gamestats 42.2 od 100, znaci ne verujem... nema sanse da je igra toliko losa.

Poslednja izmena:
Ma *****i iz Dreamcatchera su odstampali na kutiji da igra radi i na Visti. Igra radi na Visti, ali puca zbog losih drivera, a review sajtovi su testirali igru bas na Visti!!!

kako igra puca zbog losih drajvera ? :trust: Daj bre yooyo, znas i sam da to pucanje ne moze da se prebaci na Vistu...Kako druge igre ne pucaju zbog "losih drajvera" ? :trust: Svaka Dreamcatcher-ima cast, ali ocigledno je da igra na Visti radi isto ko i benzinac na dizel

Poslednja izmena:
Pa Genesis Rising na Vista + NVidiji radi, a puca na Vista + ATI!?
Takodje, igra lepo radi pod XP-om.

Nedjo je nedavno okacio link gde je intervju sa nekim likom iz ATI driver tima i covek je lepo rekao da su u Vistu ubacili OpenGL driver koji su pisali od pocetka. Znaci... OpenGL na ATI-u na XP-u nema nikakve veze sa OpenGL na ATI-u na Visti. Sve sto se zna od driver bubica na XP-u nevazi za Vistu. Sada imaju druge bugove.

to za drajvere znam, skroz su drugaciji + je ATI napisao novi OGL iz "temelja"...medjutim...quake4 radi, quake3 radi (a kad je on pisan ohohoooj, mozda bas zato i radi)...

Probao sam igru i kupicu original, ako ce to da pomogne timu.:))) Zasluzili su ljudi i igra je jako dobra. A onaj ***** sa Gej Spota je poznat po hejterskim recenzijama.
Cak ga sa drugih sajtova prozivaju da je nestrucan.
Budala nema veze sa mozgom.:alo:

Poslednja izmena:
Takodje sam probao i na zalost meni se uopste ne svidja. Teksture su lose, sve je jako sareno, gruping jedinica sa ctrl+broj ne postoji, ne moze se reci svim brodovima u grupi d aupotrebe isto oruzje vec mora svakom pojedinacno (za special weapons), special wepons kad izaberes i predjes misem preko protivnickog broda ne odaje nikakvu indikaciju da li se napada moze isvesti ili ne, tj da li je brod predaleko ili ne, da li je otporan ili ne itd itd. Veoma mi je komplikovano ponekad nabosti ikonicu za oruzje pogotovo za brod koji nije u fokusu, a fokusirati pa onda birati i to kad je frka - sporo jako.

Kretanje i 2D grid mi se svidjaju, veoma interesatno, interface je ok odradjen, ali mislim da je grafika morala biti bolja. Nexus the jupiter incident mnogo bolje igleda od ove igre, a pravljen je pre 3 godine. Sta znam, uninstalirao sam posle sat vremena. Meni se licno ne dopada.

Mislim da ce u Evropi izaci sredinom aprila i to DVD izdanje!!!
Za glupave amere, igra mora da se izda na vise CD-ova. :)

...pise u Svetu kompjutera dea je igra preteska... sta kazu oni koji su je igrali?

Vrh Dno