Šta je novo?

Generic Host Process problem

skydiver

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2003
Poena
620
Problem je sledeci. U poslednjih nekoliko dana, pocela je da mi iskace cuvena poruka "Generic Host Process for Win32 Services has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience." Kada kazem Close ili sta vec bese, net crkne i onda ne pomaze nista do restarta racunara. Znaci nikakvo cupanje kabla, restartovanje veze ni slicno.

E sad na racunaru je stalno aktivan NOD32, pustao sam AdAware, Spyboot S&D, AVG, onaj neki prytax ili tako nesto CCleaner, nista ne nalazi nista ali problem se konstantno javlja, sve sveze updateovano btw. Nema nekog pravila, znaci moze posle sat, dva ili 5 minuta surfa. Zna li ko sta to moze biti? I kako resiti problem?

Na net idem ADSLom, onaj neki Sagem modem, mada sumnjam da je do njega jer kada probam na drugom kompu, nema nikakvih problema.

Hvala unapred

Poz :wave:

I ja sam imao ovaj problem, prvo sam mislio da mi je Windoze XP zreo za reinstal, pa sam zviznuo restore preko Acronis True Imagea, al avaj cim sam instalirao ADSL modem (PTT ADSL, SAGEM modem) i konektovo se na net, paff! svchost opet napravio gresku, uprkos tome sto je prethodna instalacija bila restorovana sa istog imagea i radila besprekorno skoro 3 meseca. Posle malo Googlanja nasao sam informaciju da je tada doslo do masivne pojave podvarijanti nekih blaster virusa, koji su bili odgovorni za s*ebavanje gore pomentog servicea. U glavnom problem sam resio instaliranjem ZoneAlarm Security Suitea, i od tada (13. Avgust) svchost mi nije napravio ni jednu gresku. Inace pored ZoneAlarma drzim na kompu NOD32, kome je izlgeda nesto proslo kroz IMON.

Ona hot fix zakrpa mi nije pomogla, posto je bila vec integrisana u SP2.

Kako god okrenes doslo je doba da se bez dobrog Fire Wall-a ne moze.

Poslednja izmena:
Sad cemo da probamo, hvala u svakom slucaju!

Nazad
Vrh Dno