Šta je novo?

"Generating DVD high compatibility borders"???

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
675
Zasto Nero pri zavrsetku rezanja na DVD+RW ispisuje "Generating DVD high compatibility borders"? I sta to ustvari znaci? Takodje nekad se desi i da ne ispise to.

DVD je narezan na skoro pun kapacitet (4181 MB)

Poslednja izmena:
Obrati paznju kad ti se to deshava. Hint, da li snimash DVD+R ili DVD-R?

Imam pioneer 108D. Drugar je kod mene snimao nesto na dvd+rw i to se desilo. Rezanje je bilo "failed". Nokon toga je uradjen "full erase" rw diska. Onda je ponovljeno rezanje i tada je narezano kako treba bez te poruke.

Pa ne bi trebalo da se snimanje "+" diskova obavlja bez te poruke. To je poruka da se generishe tzv. shiroka traka na kraju diska da bi chitach znao da je kraj podataka. "+" standard snima u inkrement formatu (ostalo poshto je prvo razvijan DVD+RW, pa tek onda DVD+R), i po tome je svetlosnim godinama ispred "-" standarda. Ipak, inkrementalni zapis ima veoma kratak lead-out, koji neki chitachi ne umeju pravilno da prepoznaju, pa se iz tog razloga stvara HCB.
Od skora neki snimachi i pri snimanju "-" diskova koriste ovu tehniku, ali su veoma retki.

meni je 100 puta to ispisalo.U svakom slucaju nemas sta da brines, svaki dvd plejer to cita.

pozdrav

Bane je napisao(la):
Pa ne bi trebalo da se snimanje "+" diskova obavlja bez te poruke. To je poruka da se generishe tzv. shiroka traka na kraju diska da bi chitach znao da je kraj podataka. "+" standard snima u inkrement formatu (ostalo poshto je prvo razvijan DVD+RW, pa tek onda DVD+R), i po tome je svetlosnim godinama ispred "-" standarda. Ipak, inkrementalni zapis ima veoma kratak lead-out, koji neki chitachi ne umeju pravilno da prepoznaju, pa se iz tog razloga stvara HCB.
Od skora neki snimachi i pri snimanju "-" diskova koriste ovu tehniku, ali su veoma retki.
Nije meni problem sto se ta poruka ispisuje. Samo sam obratio paznju na nju bas onda kada rezanje nije uspelo. A kada je narezano kako treba nje nije ni bilo.
Rezan je DVD+RW 4x Prime disk na 4x brzini.

Jedno podpitanje: Mislim da sam dobro zakljucio ali, da li kaspersky 5.* utice na pucanje diska? Ja sam jednom (prvi put) krenuo da rezem disk dvd-r disk i on je pukao (tj. reze on nekih 15-ak min. bez bafera i disk je posle necitljiv). Kada sam iskljucio kaspersky, sve je islo kako treba.

isto kao kod capture, bolje je ako iskljucis te programe u pozadini.Bolje za racunar

pozdrav

Nazad
Vrh Dno