Šta je novo?

GeminII i MSI s939 ploca (ne)kompatibilnost

Znam da pise da podrzava s939 ali za GeminII je potrebno 4 rupe na ploci a na ovoj se nalaze samo 2 rupe! i to na drugom mestu one sluze za drzac kulera. Da li ovo znaci da treba da se busi ploca ukoliko postoji predvidjen prostor na njoj za to?

NIKAKVO BUSENJE, BRE! :D
ako pise da je kompatibilan sa 939 onda jeste,
sigurno dobijas neki adapter za montazu,
jedi problem koji se namece je da li ces imati mesta u kucistu za montazu,
tj. da li je napjanje dovoljno dlaeko od cpu-a.

Resler hvala na pravom odgovoru, videcemo sutra Kibla kad stigne da li ce stane u kuciste :cigar:

Stigo Gemin2 i kuleri ali mrka kapa :mad: moracu da ga prodam ili da menjam komp, nepodrzava kako pise u uputstvu " some vertikal socket type AMD mainboard" a moj socket je bas takav :crash: U praksi to izgleda ovako: Nemoze da se postavi kuler od graficke udara u nju. Cini mi se da su ovaj problem mogli da srede pa bi se i na ovakvim plocama mogao postaviti horizontalno no sta je tu je :smash: Eto vam jedna korisna informacija a i CM je to mogao da spomene na sajtu a ne samo u uputstvu :trust:

steta za tako dobar qler,
ima na sajtu manual da se skine i tamo lepo pise to sto si naveo,
znam znam,
gde sam bio kad je trebalo to da kazem,
ali ja kada sam kupovao ovog Zalmana detaljno sam se informisao
na sajtu proizvodjaca.

koliko qler udara u gaficku?
da li udara hladnjak ili ventilator?
ako udara ventiraltor mozes da skines njega
a ovaj drugi nekako da postavis na sredinu.

Edit:
sad vidim u maualu da pas dobrano prelazi breko graficke,
bas bedak

Edit2:
mozda mozes da modifikujes qler
tj. da probusi dve rupe na onoj plocici za montazu na 939 i na samom telu
qlera gde se ta plocica postvalja,
obelezio sam tackicama tu probusis na plocici,
a onda qler rotiras u horizontalni polozaj pa obelezis i onda probusis i telo

Prilozi

• qler.JPG
    qler.JPG
    7.1 KB · Pregleda: 69
  • qler2.JPG
    qler2.JPG
    6.2 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Nemoze nista da se busi na kuleru tamo gde si ti obelezio ispod nema nicega ebi ga stedeli na bakru, ima samo dva nacina da se resi ovo: da se napravi nova plocica pod uslovom da moze da stane na ploci tako da kuler stoji horizontalno ali pitam se sto oni to nisu napravili?! Ovako za pojedinca je to bas ebada :bottle: Drugi nacin je da ako postoje mogucnosti probuse se 2 rupe po "horizontali" na samoj ploci ali to je skoro nemoguce jer nesto od komponenti na ploci obicno smeta, tada nema modifikacija, bez problema bi se sve montiralo. Uglavnom to je mana i propust proizvodjaca, kad vec ima toliko bakra na ovom kuleru mogli su da stave jos malo i da ovaj deo sto naleze na cpu ima 8 rupa po 4 sa svake strane i da bude kvadratnog oblika a ne jedna strana da bude kraca od druge :crash:

U svakom slucaju ili ce ovaj sjajni qler na prodaju ili moj komp doduse nemogu da se sracunam koliko bi dobio za njega cpu+mobo+ram+vga i koliko cu biti kratak za neki c2duo :wall:

bas te poterao maler,
bar da je kvadratnog obilka,
pa bi mogao da busis plocicu a da iskoristis vec postojece rupe na qleru,
***. bolje je da prodas komp, jer i onako te ceka up grade,
kad tad, bolje sad nego tad :)

Stigo Gemin2 i kuleri ali mrka kapa :mad: moracu da ga prodam ili da menjam komp, nepodrzava kako pise u uputstvu " some vertikal socket type AMD mainboard" a moj socket je bas takav :crash: U praksi to izgleda ovako: Nemoze da se postavi kuler od graficke udara u nju. Cini mi se da su ovaj problem mogli da srede pa bi se i na ovakvim plocama mogao postaviti horizontalno no sta je tu je :smash: Eto vam jedna korisna informacija a i CM je to mogao da spomene na sajtu a ne samo u uputstvu :trust:

Bash bedak :wall: Ma nishta, ostavi taj qler za kasnije. Ionako uskoro stize Pentium 2xxx serija koja se po performansama moze porediti sa C2D 4xxx a bicje ispod 100e :crash:

pa na cooler master sajtu za chipset kulere koji su univerzalni pise da moze na 939, a na msi 939 ploce ne moze ni jedan, a bogami ni na dosta drugih ploca posto kuler ne moze da stane od graficke, tj chipset je ispod graficke. Naravno to njih ne sprecava da ti prodaju to kao 939 chipset kuler... :S:

Vrh Dno