Šta je novo?

Gemini II ili cekati Hyper 212?

Ako bas hoces GeminII, uzmi ga slobodno jer ce ti sluziti i u daljoj buducnosti. Hladi odlicno+hladi ostale komponente (narociti memoriju)

Ili razmisli o Gemini II s, ne znam da li ga vec ima u prodaji. Imas test na benchu, i pokazao se pristojno u odnosu na starijeg brata.

ja sam imao Gemin II pa sam uzeo i CM212.

Temerature su iste, ako imarazlike to je 1-2'c gore-dole. GeminII potiskuje topao vazduh prema ploci a 212 ga izduvava pravo napolje i nema sekundarnog zagrevanja i zato je po meni CM212 mnogo bolji koncept.

GeminII moze da bude bolje ersenje samo za hladjenje nekog procesora koji disipuje manje (dual core recimo) pa se na njega okace neki 800rpm ventilatori tisine radi, posto GeminII ima vecu masu

moja preporuka CM212 sa dva ventilatora

Tako je. Dosta vise sa tom pricom da Gemini hladi druge komponente. Moze samo da ih greje.

Probaj da držiš prste na FET-ovima kad je mašina pod punim opterećenjem. ;)
Iako baca "topao" vazduh i takav vazduh je daleko hladniji od FET-ova pa ih sasvim sigurno hladi.
Isto važi i za memorje koje su napržene, npr. neki Micron-i.
...
...
:)

Tako je. Dosta vise sa tom pricom da Gemini hladi druge komponente. Moze samo da ih greje.

Nisam siguran, meni je temp NB sa stock kulerom bila ~38-44c zavisno od sobne temp, kada sam uzeo CM212 drastično je skočila (48-52c everest, a na opip su oba hladnjaka MOSFET i NB bili dosta vrući), tek kad sam ubacio jednu bočnu 9ku temp se vratila na normalu.
CM212 je odličan CPU hladnjak ali je visok i tako usmeren da nema strujanja vazduha oko NB i MOSFET-a.

Poslednja izmena:
Nabavio sam Hyper212 i pojavio se problem, koji se manifestuje na sledeci nacin.
Ne ocitava se broj obrtaja sa CPU Fan, ali kacio sam i drugi kuler na tu poziciju i tu ocitava broj obrtaja.

Da li je ovo zrelo za reklamaciju ?

mozda glupo pitanje, ali ako ti vent radi, to na koliko je obrtaja ne mora mnogo da te tangira.
Taj se vrti na ~1850rpm.

Nije problem samo u broju obrtaja vec i u ploci koja nece da butuje jer prijavljuje gresku da ne radi ventilator na procesoru, pa sam morao da iskljucim prijavljivanje gresaka...
A izmedju ostalog, zasto bih kupio nesto sto je u startu felericno ???

Tek sad videh da drugi cooler radi na istom priključku... Moj savet : Reklamacija naravno... Pogotovo što su po zakonu dužni da ti vrate pare ili daju novu komponentu NA LICU MESTA ako je do kvara došlo u prvih 10dana od dana kupovine!

Nazad
Vrh Dno