Šta je novo?

Gejming miš do 100 eur

zero

Čuven
Učlanjen(a)
10.07.2005
Poena
660
Oduvek sam koristio Logitech M500 koji je izuzetan ali me je smorio pošto sam ga kupovao 3 puta uzastopno kako dotraje. :) Išao bih sada na neki od gejmerskih žičnih ali me plaši što kad god sam negde probao optički miš nisam bio zadovoljan, mada većinom cenovno niže rangirane, a vidim da se na primer Logitech fokusirao na optičke u gejming klasi. U principu ne znam koje su razlike laserskih i optičkih ali mi nekako laserski uliva veće poverenje, valjda zbog M500. Udobnost mi je veoma bitna, brze FPS igre me ne interesuju, igram uglavnom WoT i Diablo III godinama. Ne bih dao više od 12000 sa fiskalnim, isključivo nov. Svakako bih voleo da probam miša pre kupovine, ako neko zna da li je to izvodljivo u nekoj od naših maloprodaja ili slično. Svaka preporuka je dobro došla.

Poslednja izmena:
Optički miševi > laserski miševi za gaming. Naravno kada se priča o miševima srednje i više klase. Kako i zašto, potraži na netu, sve je već objašnjeno :D

Danas su svi gaming miševi renomiranih proizvođača (Logitech, Zowie, SteelSeries, Razer...) dovoljno dobri što se tiče optike i senzora. Gotovo da nema poznatijeg modela koji bar neki pro CSGO igrač ne koristi (osim verovatno M500, koji koliko ja znam nije gaming miš), pa ako su oni zadovoljni trackingom ne vidim zašto ne bi bio i ti kao casual igrač. Najveća razlika je u obliku. Svi su oni korektni ergonomski, ali u zavisnosti od toga kako držiš i pomeraš miša i kakvog ti je oblika šaka, miš će ti odgovarati više ili manje. Tu je malo zez, iz mog iskustva tek posle dužeg korišćenja miša možeš zapravo da osetiš suptilne razlike između njih. Moj savet ti je da ili ostaneš na M500 ako si njime zadovoljan, ili da pređeš na nešto što je najpribližnijeg oblika. Olakšavajuća okolnost ti je što igraš igre u kojima kontrola nad mišem nije od ne znam kako vitalnog značaja, pa čak i da se malo razlikuje od onog na šta si navikao neće biti strašno. Što se tiče optike i lasera, time se ne zamaraj previše. Game-s ima dosta veliki izbor i voljni su da otpakuju i daju ti da uzmeš miša u ruke i uporediš različite modele. Nisam siguran da možeš da probaš na računaru, ali ako negde može, može kod njih.

Poslednja izmena:
Vrh Dno