Šta je novo?

Geil

Pike

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
390
Sta mislite o GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra 4-4-4-12 memoriji ? Mislim na OC i kompatibilnost sa recimo ASUS P5B-E Plus ili DS3. :wave:

Sta mislite o GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra 4-4-4-12 memoriji ? Mislim na OC i kompatibilnost sa recimo ASUS P5B-E Plus ili DS3. :wave:

Vrlo dobra memorija. Jedna od retkih koja je čak bila i 100% kompatibilna i radila bez ikakvih problema na Bad Axe ploči. E sad ono što je pitanje je isplativost kupovine iste. Žao mi je sto nisam imao dfi dok sam imao ovu memoriju pa da ti kazem maksimum koji se može izvući iz nje,ada sam gledejući net video da ova memorija i nije baš neki izuzetni overkloker.

Moja preporuka ti je, da ako neplaniraš da viješ neke extremno velike fsbove, bolje pazariš neki provereni transcand koji provereno ide na 1000 sa 5-5-5-15 ili još najbolje od svega je onaj montijev crucial koji je bio skoro u oglasima za samo 120e

Cena nije sumnjiva uopste. Direct Link je poceo distribuciju Geila...i prve kolicine su isporucene po vise nego smesnim cenama (tj promotivnim cenama). Inace pomenutu memoriju sam probao na Gigabyte DS3 i Asus P5B. Nikakav problem nisam primetio...sta vise odlicno radi...normalno :)

The modules name written in the SPD is not connected with their part number in any way, and suggests very clearly that their memory timings should be not 4-4-4-12 but 5-5-5-15. I have no idea where this is coming from. As far as the rest of the SPD data is concerned, it is optimized to ensure compatibility with most mainboards out there.

The practical performance of GeIL GX22GB6400UDC memory modules wasn’t too impressive although we ran all tests at 2.1V Vdimm.

http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/ddr2-800_4.html

Poslednja izmena:
The modules name written in the SPD is not connected with their part number in any way, and suggests very clearly that their memory timings should be not 4-4-4-12 but 5-5-5-15. I have no idea where this is coming from. As far as the rest of the SPD data is concerned, it is optimized to ensure compatibility with most mainboards out there.

The practical performance of GeIL GX22GB6400UDC memory modules wasn’t too impressive although we ran all tests at 2.1V Vdimm.

http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/ddr2-800_4.html

Da, to se i meni desilo da je ploča neprepozna u startu kao 4-4-4-12 i 2.1v vec je stavila 5-5-5-15 na 1.8v ali to se bez ikakvih problema dotera manuelno za 2 sekunde ;)

I ja planiram da pazarim ovu memoriju :) Cena je extra. A koliko sam video sa 4-4-4-15 ide opusteno na 900 - sto omogucava gimnastiku sa E6320 --> na 3GHz :)

@shut down gde si to procitao ? aj daj link
Na X-bit labsu se nesto nije proslavila sto se OC
Nadjoh da koristi neke slj SpecTek-3 cipove ???

Nazad
Vrh Dno