Ja sam pre tačno godinu dana u Imtelu pazario Apacerov DDR2-800 Dual Channel 2x1GB kit (bez hladnjaka) i doživeo jaaako prijatno iznenađenje. Memorija izgleda ima Powerchip čipove, i ako na njima piše Apacer, i klokuje se k'o blesava i to bez podizanja napona.
Moji primerci rade bez problema na 1066 5-5-5-15 @ 1,8V, a verovatno bi mogli i nešto više samo što se ja nisam time bavio. Međutim, mnogo interesantnije mi je to što memorija izvlači ludački niske latencije, te sam je terao i do 750 MHz pri 3-2-2-7!
Najjača fora je što je džabaka. Pitanje je samo kakve su ove nove serije.
Inače, nikada ne bih kupio memoriju od tih ložačkih oc imena tipa "Gej", Corsair, itd. Oni su obični nakupci koji se bave ciganijom za koju pravi proizvođači ni nemaju vremena, tj iscrpno testiranje svakog modula pri različitim oc parametrima, te njegovo deklarisanje prema nepostojećim specifikacijama (npr DDR2-1000 @ 2.1V). Kada uzmeš neku takvu memoriju, ne nadaj se da ćeš izvući iz nje i 5% više od onoga na šta je deklarisana, osim ako nisi kupio baš neku iz njihove top ponude.
Kingstone je po meni takođe jedno solidno smeće, na koje se ljudi ne znam ni ja zašto lože. Eto posle 100 godina su zaboli jednu seriju ovih HyperX memorija koje mogu da idu sa latencijom na dole i solidno sa frekvencijom na gore i od jednom svi "Ma, Kiiiingstone! :Klanjanje".
Kingmax je već priča za sebe i uvek je bio klasu iznad malopre pomenutog, ali vidim da su u poslednje vreme i oni krenuli malko da kalkulišu. U svakom slučaju dobra memorija.
Što se polu-no-name-ova tiče, NCP i Green nikako, PQI još i nekako... TakeMS i drugare nisam probao. Transcend bi trebalo da je O.K. Neki OCZ moduli mi deluju primamljivo, ali bi ih u svakom slučaju svrstao u onu prvu grupu proizvođača zbog teeeškog prose*avanja.
Znači... ja glasam za Apacer i to onaj bez hladnjaka.