Šta je novo?

Geil me koci

HIV+

Slavan
Učlanjen(a)
16.11.2008
Poena
304
Haj, ja opet imam probrlem :)
Naime ovaj Geil (2x1gb ultra+) nece da sljaka na 1066Mhz kako god da ga nateram.
Proc radi stabilno na 3.37 sa 270x12.5 pri 1.15 (u loadu padne na 1.13) cpu-z tako kaze,sto je sjajno.
Temp 59-60,
Ali,memorija nece preko 920Mhz dual chanel, drzim je na 900 stabilno.
Medjutim kada stavim posebno module jedan po jedan ili oba u single, rade opusteno 1066.
Mem sam reklamirao i zamenili su mi, ali ista stvar.
Ovih dana cu da uzmem HyperX pa cu da probam dal on oce.
Da li ploca ne gotivi ovaj Geil, sta da radim ?

Ja imam value ram verziju geila i nemam tih problema u dualu a radile su i na 1020 MHz u dual režima sa naponom 2.2 , probaj da malo opustiš latencije pre nego odlučiš da ih škartiraš .

olabavio latencije, dizao napon na 2.5.... nista

Haj, ja opet imam probrlem :)
Naime ovaj Geil (2x1gb ultra+) nece da sljaka na 1066Mhz kako god da ga nateram.
Proc radi stabilno na 3.37 sa 270x12.5 pri 1.15 (u loadu padne na 1.13) cpu-z tako kaze,sto je sjajno.
Temp 59-60,
Ali,memorija nece preko 920Mhz dual chanel, drzim je na 900 stabilno.
Medjutim kada stavim posebno module jedan po jedan ili oba u single, rade opusteno 1066.
Mem sam reklamirao i zamenili su mi, ali ista stvar.
Ovih dana cu da uzmem HyperX pa cu da probam dal on oce.
Da li ploca ne gotivi ovaj Geil, sta da radim ?

Update-uj BIOS matichne ploche ;) Ochigledno je problem do nekompatibilnosti sa tim RAM-om ili je plocha jednostavno neispravna...

olabavio latencije, dizao napon na 2.5.... nista

Uh...To nisi trebao da radish..2.5V je mnogo, previshe!!! Ne mora da znachi ali lako moze da se desi da si "nacheo" module...
:wave:

I ja sam na BIOS pomislio.

2.5V uff, vruce!

Nemora da znaci da mu je ploca digla bas na 2.5v jer da je tako zasigurno bi ostetio module uvek sto stavis u biosu na merenju je manje negde izmedju 2.25 do 2.4v.
Neznam samo sto ce mu toliki napon kad ta memorija dobro radi na 2.1v
Bolje da si probo menjati mesta modulima zna da bude jedan modul bolji od drugog.

BIOS zadnji. 2.5 sam podigao samo na kratko, da vidim oce li bios da upali.
Ja sumnjam u nekompatibilnost.
Razmisljam da zamenim za (2x2GB kit) DDR2/1066MHz Geil Black Dragon, ali se pitam da li je on prepakovan ULTRA+ ?

Meni 2x1gb Gail Black Dragon 1066MHz (400 x2,66) bez problema radi na EP43-DS3 na 2,2v ako je od neke pomoci

jesi li probao povecati MCH voltage?
ako radi pojedinacno, prvo mi to pada na pamet

Vrh Dno