Šta je novo?

Geil DDR3 2133MHz 8Gb 4x2Gb na Asus P5Q3

sasakm83

Cenjen
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poena
154
Mozda ce te reci da sam lud, ali svi su me savetovali da uzmem samo 1 kit, ali sam ja ipak uzeo dva, e sad konfa je iz potpisa, pre toga je bila Asus P5Q Pro ploca i 2x2Gb OCZ Flex na 1200MHz i je sve radilo fantasticno, cpu Q9550 na 3.85GHz na bas nisku voltazu, FSB 1800, Mem na 1200... A sada se CPU teze klokuje, znam da nije do njega, doduse uspeo sam da ostvarim takt od 3.40GHz na 1600FSB i 1600 MHz za memoriju, sa sva 4 modula u svim slotovima, sistem je stabilan u Prime95 i LinX, ali kad pokrenem 3DMark2006 cudno se ponasa, s vremena na vreme slika zakoci frejmovi padnu na 1fps pa opet nastavi normalno i zavrsi test do kraja, ali sa primetno losijim skorom. Znaci pravi mi problem u grafickim testovima. Kada su ubodena dva modula u duall chanel modu, graficki testovi rade bez problema. Setovanja za memoriju su u oba slucaja 7-7-7-22. Sta da radim, voleo bih da mogu da ga stabilizujem sa sva 4 modula, ipak je memorija skupa, a i 8GB je 8Gb. Dali mozda neka starija verzija biosa moze da pomogne, posto je sada najnovija. I jos nesto i kada su samo dva modula ubodena, nece da se klokuje kao pre na 3.85GHz, 1800FSB, 1800Mhz mem. Udje u Win7 i kada pokrenem prime95 puca jedno jezgro posle 30tak sekundi. Izgleda sa sam bacio pare:S:

Pomzite mi molim Vas

Kao sto je navedeno u potpisu konfiguracije, sve sam lepo podesio, evo i screen, stabilan je u radu fenomenalno, ali cim pokrenem graficke testove (3DMark2006 itd) slika mi secka, zastajkuje pa nastavlja, zavrsava test do kraja i daje lose rezultate. Sta moze da bude? Dali je neko od vas imao ovakav problem? Sta da radim?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    371.6 KB · Pregleda: 70
Povecaj za pocetak northbridge voltazu za 2 koraka, ako bude ok vrati za jedan pa probaj ponovo. Treba vise struje za NB, pogotovu kada su popunjeni svi slotovi tom kolicinom memorije. Mozes da dodas i jedan korak za CPU. Probaj pa javi.

Povecavao sam voltazu za nb do 1.30v, ali opet se isto ponasa, cim izvadim dva modula sve radi perfektno. Dali je moguce da mu treba toliko struje za sva 4 modula. Nikako ne uspevam da ga stabilizujem. A o vecem overkloku od 3.40GHz da ne pricam, sa 4 modula to mu je maksimum stabilnosti (sto naravno ne vazi i za graficke testove). Sa 2 modula sam uspeo da izvucem 3.85GHz sve stabilno, ali preko toga nece da cuje. Samo mi je cudno kako je sa starom plocom P5Q Pro i sa 2x2GB DDR2 OCZ 1200MHz terao na 4GHz stabilno, a sad isto sa 2x2GB DDR3 nece. Ploce su maltene identicne, osim podrske za DDR3 kod P5Q3. Prosto neverovatno.

Za bolji OC preporucuje se da drzis mem u orange slots... Ajde stavi 6GB i probaj testove... Nema veze sto nece biti DC...

Verovatno memorija nije kompatibilna a obicno kad popunis sve slotove nema oc-a.:wall:

Vrh Dno