Zlatno pravilo - memorije nikada previse.Nije poenta u memoriji,meni je opterecenje u proseku 3.5gb najvise sto sam opteretio ram je bio 7.7gb da sam imao vise sigurno bi bilo i vise,eart guta memoriju. Realno za surfovanje sta ce mi 32gb,zar ne mislis da je previse?
Bolje je kupiti sto mi vise znaci nego hardver koji necu iskoristiti ni trecinu.
То је дo Windowsa.Baš surfovanje(korišćenje browser-a) u 2023 godini najviše zauzima RAM-a. Dok ovo pišem imam uključen Firefox sa nekoliko otvorenih tabova i sa nekoliko nezahtevnih aplikacija u tray-u zauzeto mi je preko 10GB RAM-a(od 32). Rođak je skoro prešao na 32(sa 16) i "progledao". Obojica igramo igre i znamo da otvorimo po 20+ tabova u browser-u, pa nam je ovo optimum.
Kada imaš malo RAM memorije, operativni sistem koristi hard disk u tu svrhu(koji je mnogo sporiji od RAM memorije) pa ti izgleda da je malo RAM-a zauzeto(ispod limita). To daje iskrivljenu sliku koliko ti je memorije zaista potrebno. Da operativni sistem ne koristi hard disk, čim bi neka aplikacija htela da zauzme više memorije nego što imaš - aplikacija ili sistem bi zablokirali.
TL/DR:
Sada je 32GB optimum ako ideš na internet.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari